donanımdan anlayan varsa yardım edebilir mi ?

h.n

New member
Reaction score
0
arkadaşlar elime bir laptop geçti laptopun açılış ekranı aşağıda ki gibidir. önceden bi kere daha aynı böyle olmuş ekran kartını değişince düzeldi ama bunun ekran kartının nerde olduğunu pek çözemedim bir yardımcı olur musunuz ...

ram : 3 gb
işletim sistemi : windows vista

CASPER NİRVANA

2bm0q.jpg

2bn84.jpg

Birde bu alttaki kart ne kartı ?

2bn8x.jpg

ekran kartın arızalı bu modellerde sıkça raslanan bir problem

Arızalı değil, BGA Rework edilmesi gerekli
(Grafik Chipsetinin ısıtma ile yerine oturtulması yada sökülüp yeniden lehimlenip takılması)

Bu arıza ürünün aşırı ısınmasından kaynaklanır. Ürünü yumuşak (halı, örtülü masa, yatak gibi) zeminlerde kullandığınızda alttan hava alamayacağı için çipsetini soğutamaz ve baş aşağı duran bga türü çipsetler ısı nedeniyle gevşer.

İstanbul da Arnvutköy Karataş Elektronik olarak bu hizmeti veriyoruz. dilerseniz pm yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

Arızalı değil, BGA Rework edilmesi gerekli
(Grafik Chipsetinin ısıtma ile yerine oturtulması yada sökülüp yeniden lehimlenip takılması)

Bu arıza ürünün aşırı ısınmasından kaynaklanır. Ürünü yumuşak (halı, örtülü masa, yatak gibi) zeminlerde kullandığınızda alttan hava alamayacağı için çipsetini soğutamaz ve baş aşağı duran bga türü çipsetler ısı nedeniyle gevşer.

İstanbul da Arnvutköy Karataş Elektronik olarak bu hizmeti veriyoruz. dilerseniz pm yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

istikamet bu adres.Yada biz de mersin de hizmet veriyoruz nu konuda yardımcı oluruz.PM

ekrankartını degiştirdin ve eskisi gibi mi oldu yine ekrankartı yuvasından olabılır yuvayı temızle ondan sonra randuman veriyormu vermesse ekrankartı uyum saglamaya bilir birde ekrankartı surucusu guncellmi acaba

Geri