Donanım yardım ....

musty2068

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarın ön tarafında bulunan(HAPORLÖR GİRİŞİNİN) kablosunu anakarta bilgisayarcı takmamış o kabloyu anakartın neresine takmam gerekiyor nette bulamadım anakartın modeli

grantsdale i915p\i915g bilgisayar casper model.

anakartın resimi üzerine nereye takmam gerektigini gösterirseniz bir ömür minnettar kalacam.

Anakartının üzerinde resimde seni yönlendireceğim alanları kontrol et ve ses söketinin ucunu doğru şekilde taktığından emin olarak yerleştir, sistemini çalıştırdığında uzun bip sesi alırsan hatalı bağlantı yapılmış demektir, sistemin zarar görmez, ama söketi çıkartıp yerini yada yerleşimini değiştirmen gerekir.

Şimdi aşağıdaki resimde sağ ürt köşe ses çıkış katının olduğu alan ve bu alanda hemen sağ köşede siyah bir sköet görüyorsun. işte bu muhtemel ses söketi, anakartın bu ise oraya bağlayacaksın. değilse benzer görüntüleri anakartın üzerinde ara.

1087332060.jpg

Bağlayacağın söketin çivi yapısı aynen aşağıdaki gibi olmak zorunda, eğer değilse o değil demektir.
(Resimde sağda olan 9 çivili söketten söz ediyorum)
IMG_9846_600.jpg

Elindeki ses söketinde de buradaki eksik çivi girişi olacaktır, yani bulmakta zorlanmazsın.

Geri