Donanım Yardım

mk00sp

New member
Reaction score
0
Foxconn - Products: Motherboard
bu linkteki anakarta sahibim

biraz para biriktirdim ve simdi bikac parca almak istiyorum ama alırken nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum

kurmak istediğim sistem

4gb ram
güzel bi işlemci ve ekran kartı :001_smile:

hepsiburada dan almayı planlıyorum bu anakarta uygun donanımların hepsi burada linklerini atarsaniz cok mutlu olurum

şimdiden teşekkürler

(bu sekilde yardım istemek ne kadar doğru olur forum içerisinde pek bilmiyorum açıkçası bi sakınca varsa konu kapatılabilir ama yanlıs bi parca almaktan korkuyorum soket tipleri felan varmis)

Windows xp kullanacaksan 4 gb ram gereksiz çünkü en fazla 3,5 gb ram görür xp.(Sadece 64 bit xp 4gb görür)

Ama diğer işletim sistemlerini kuracaksan 2x2 gb DDR2 800 mhz ramlardan alabilirsin.Paran ne kadar bilmiyorum ama Ramlari OCZ'nin performans ramlarinden al derim.

İşlemci konusuna gelince INTEL Q8400 CORE 2 QUAD 2.66 GHz Socket 775 4MB, 1333 MHz bu işlemciyi öneririm.

Bütçeni yazmış olsaydın daha kolay yardım ederdim ama bütçe vermemişsin.

Ekran kartı olarakta almışken iyiysi diyorsan Ati Hd 5850 yada 4990 serileri işini fazlasıyla görür.

750tl civarı para biriktirdim yapmısken süper bi sistem yapmak istiyorum

yardım için teşekkürler

* ekran kartlarında slot tipi - bellek tipi - bit degeri gibi şeyler var bunlar önemlimidir?

750 ytl ye süper sistem zor çünkü yazdığım ekran kartları zaten 500 ile 800 ytl arası ekran kartları.

İşlemci 175$

60$ felanda ramlarin tutar.

Ekran kartın düşük kalır biraz.Ama bu sistem işini fazlasıyla görür.

foxconn kartlarina pek sicak bakmiyorum ama uzerinde sistem istiyorsan quad serisi 1333 mhz bir islemci

ati 4870-4890 senin tercihin bir ekran karti

2x2gb 800 mhz ram mumkunse kingston olsun

benim makinemde core 2 duo 7400 islemci var 2.83 ghz
ve 4870 ekran kartim var

2x2gb 800 kingston da ram var win7 64 bit kullaniyorum cokta memnunum :)

Geri