domuz eti/yağını anlamak

erhan_gkcn

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben ocak ayında bulgaristana gideceğim okumaya...duyduğum ve bildiğim kadarıyla bulgaristanda domuz eti/yağı yeniliyo...ben marketten bi ürün aldığımda o ürünün içinde domuz eti/yağı olduğunu nerden anlıyacağım...nası bilceğim o ürünün domuz etinden yapılmadığını...yanlışlıkla yemeyelim o haram eti...
bana yardımcı olurmusunuz?​

kardes mutlaka ambalajın üserinde yazar.......
buyuk ıhtımalle domuz eti ibaresı için şu geçer BACON bu kelımeyı gordugun seyden uzak dur deıyebılırım sadece :D

içindekiler kısmını incelersen ordan öğrenebilirsin ingilizcesi pork genelde bütün ürünlerin içindekiler de ingilizcesi oluyo.

ingredients kısmında pork yada pig kelimesi geçen ürünleri almaz isen için bir nebze olsun rahatlayabilir.

arkadaşlar öle diil işte olay, heryerde türk marketi bulamıyorsunuz. ve domuz eti ve yağı olmayan hiç bir gıda ürünü yok nerdeyse. bence ilk döneminde çokca salata tüketirsin snra elbet bulursun alternatifleri :)

hangi üni ye gidiyon bilmiyom ama sofya üni de sosyal hayat acayiippp :) kendine dikkat et :)

Arkadaşim domuz eti pembe olur ve kimi ambalajda pork kiminde pig yazar.Ama sana tavsiyem Mac Donaldslara gittiğin zaman fajita (fayta okunuşu) iste bana sonradan dua edersin tavsiye ederim.Benim amerikada yediğim en sevimli güzel ve garantili yiyecekti.Hem domuz etide yememiş olursun.Fajita aynı bizim çöpşişlerin etinin (çöpsüzü)playtte biber ve domatesle karışımı ve lavaş gibi dürüme sarılmışıdır.

parlak pembemsi ve çok yaglı olur inan bakarken igrenirsin

Müslümanlara özel yapılmış et ürünleri vardır.Üzerinde HALAL yazar.Onlardan bolca bulursun..

senin orda temiz dana eti bulman biraz zor. bide genelde bi salam yada sosis (kremviş) alırsın karışıktır. hem dana hem domuz. işin zor. bulgarcası svinsko (domuz) oluyo tabi bulgar harfleriyle yazar. govejdo yada teleşki falan yazıyosa dana etidir sucuklarda daha çok görürsün.

Yediğinde tadı normal geliyosa danadır, çok lezzetli geliyosa bil ki domuzdur.
Sadece haram olması değil vücut için de en az içki kadar zararlıdır

gitmeden bulgaristancasini ögren ve her aldigin seyin üstüne bak

zaten dana eti bile bulsam mindardir islami sekilde kesilmedigi icin

et ihtiyacini baliktan karsilaya bilirsin

allah kolaylik versin

arkadaşlar çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için...
bulgaristana gideli 2 ay oldu yazdığınız yorumlardan işime yarayan çok şey oldu çok teşekkür ediyorum...

Geri