erdoğan sorunları çözmeye çalıştıkca sorunlardan beslenenler cazgırgibi bağırmaya başladı
Bu söylemi cevaplamaktan bıktım.
Bu söylem nedense ağzınızdan düşmüyor.
Ya hayır anlamıyorsunuz. Yada anlayamıyorsunuz.
Partiye oy verenler endişe duyuyor. Geçenlerde bir anket yapılmıştı.
Ülkenin bölünmesinden en çok endişe eden partililer MHP'liler diye.
Yani bu bilimsel gerçeğide görüp birilerin kanla beslendiğini söylemek ne kadar tutarsız.
Bakın tarafsız olarak yorumlayan bile anlar MHP'nin tabanının dile getirdiklerini dile getirdiğini.
Sanki birileri çözüm istemiyormuş gibi konuşup birilerinin reyini düşürmeye çalışmak ne kadar mantıksız bir şey. Yani siz bu durumda oy avcılığı yapmış olmuyor musunuz?
Bahsetmiş olduğun parti MHP bunu herkes görüyor. Bende görüyorum. Şimdi ne kadar yandaşı olmasamda partiye oy veresim geliyor; çünkü bende endişeleniyorum. Endişelerimi dile getiren bir partiye tabi ki oy veririm. Yani siz bunu mu engellemeye çalışıyorsunuz bunu diyerek. Anlayalım artık. Siz oy avcılığı yapmış olmuyor musunuz bunları diyenlere ortak olarak. Yada bunları söylerek. Bakınız açık seçik ortada.
Defalarcada belirttim. Eğer akp bu konuda başarılı olursa MHP bu konuda oy kaybeder. Rutin olarak sürekli almış olduğu oyu alır. Yani bu durumda MHP'ye oy kaybettirmekte akpnin elinde, kazandırmakta.
MHP eğer yolun yanlış olduğunu dile getiriyorsa çözüm karşıtı değildir. Muhalefet ediyor demektir. Yani kimse buna çözüm karşıtı diyemez. Sorunun çözüleceği bile henüz belli değilken böyle konuşmak çok saçma geliyor. Sonra demem o ki vatanın parçalanmasından da korkuyor. Bu konudada söylemlerini duyuyorum. Yani tutup birisi bize; "Bunlar çözümü istemiyor. O yüzden böyle bağırıyor. O yüzden böyle konuşuyorlar." demesin. Defalarca kere yanıtladım yine yanıtlarım.
Sonra kimsenin aklından geçenleri okuyamazsın. Niyet okumak kötü bir şey.
Ayrıca söyleyeceğim o ki Devlet Bahçeli uluslar arası arenada dönen hileleri çok güzel analiz edebilen bir siyasetçidir. Ayrıca Ekonomist Doktor'dur kendileri. Kimse MHP ve Bahçeli'nin varlığını üç beş kelimeye indirgeyemez. Bu kadar küçümsenemez.
Gelelim konuya. Güneydoğu gerçekten Başbakan'ın elinde. Yapacağı tek bir hata kendisinin sonunu getireceği gibi vatanıda tehlikeye atacaktır. Yani bu yüzden dolayı dikkatli davranması lazım. Fakat endişemin artmasına sebep oluyor. Sebebi açık ve net!
Süreç şeffaf ilerlemiyor ve biz hala içerik hakkında bilgisiziz. Yetmiyor akp milletvekilleri bile bilgisiz. Birileri Chp buna el kaldırdı diye konuşuyordu. Fakat akpli milletvekilleri nasıl oluyorsa oluşturulacak açılımdan bile habersiz. Her akpli milletvekilini dinlemeye çalışıyorum. İzlemeye çalışıyorum. Vakit buldukça internette arıyorum. Sorulan sorular nedense yanıtsız kalıyor. Yahu daha milletvekillerinin bilmedi bir şeyi millet nasıl bilecek. Sanırım vekillerde evdeki televizyonlardan takip ediyor olsa gerek. Ne kadar komik değil mi?
Sonra demem o ki güzel kardeşlerim. Endişemi arttıran bir başka etmen Eruhta olan 15 Ağustos 2009 vakası. Birileri bağımsız Kürdistan diye bağırırken kimsenin kılı kıpırdamadı. Kimse üzerinde kalem oynatmadı. Daha ne olsun. Boyuna MHP'ye vurun, Bahçeli'ye vurun. Vurunda vurun. Neden? Korkuyor diye.
Korkuyorum. Bütün bunlar yaşanırken MHP ye saldırılmasından da korkuyorum. Yani demekki bir şeyler olacak. Ya bu halk bir çatışmaya gidecek. İç çatışma olacak. Ya açılım amacına ulaşacak.
Bu açılımdan sonra eğer sorun bitmeyip, tekrar istekler devam ederse. O zaman akpnin yaptığı hata iyice anlaşılacak demektir. Bu yola girdik. Eğer Başbakan dengelerin değiştiğini görüp açılımı rafa kaldırırsa, bu da çok büyük çatışma getirebilir. İçerik derhal açıklanmalı ve sınırlar çizilmeli. Sınırlar derken yanlış anlamayın. Açılımın sınırları; çünkü beklentiler sınırları çoktan aştı. Biraz daha beklerlerse bu açılım amacına ulaşamaz.
Sonra demem o ki Başbakan korkupta rafa kaldırırken, suçu MHP'nin üzerine mutlaka atacaktır. Söylemleride tahmin edebiliyorum: "Yapacaktıkta, yaptırmadılar. Çözecektikte, çözdürmediler." gibi gibi gibi.
Yani ben vesikayı bu kadar derin çizmeme rağmen, birileri bu konuda hala ipe, sapa gelmez yorum yazıyor. Yazmayın artık...
Lütfen ...