Doğu'nun kaderi Erdoğan'a bağlı..

TuğяuL

Banned
Reaction score
0
Ne gülüyorsun bu anlattığım senin hikayen!
Doğu'nun kaderi Erdoğan'a bağlı..

Recep Tayyip Erdoğan, terörü bitirmek, Doğu'ya huzur ve barışı getirmek, anaların acısını, acısı olmayanların da endişeler ve korkular içinde yaşamasını önlemek zorunda..

Attığı adımı geri alması onu bitirir. Başaramaması tümden bitirir.

Ama çözerse, ama başarırsa, Nobel Barış Ödülüne aday olur, tarihe geçer.. Onun için çok önemli biliyorum. Müthiş bir oy patlaması da yapar..

Peki, nasıl çözer?..

Dün bunu anlatmaya çalıştım.. Bugün de, yarın da anlatacağım.. Bıkmadan, usanmadan anlatacağım..
Çünkü ben çözümü istiyorum..
Çünkü ben çözümü özlüyorum..
Çünkü ben, bu dünya cenneti toprakları paylaşan insanlar olarak, barış içinde, sevgi, dostluk, mutluluk ve kardeşlik içinde yaşamak istiyorum..
Çünkü ben işin özünün öyle olduğunu biliyorum..
Geçmişi tartışmanın, yaraları deşmenin anlamı da, çözüme yararı da yok.. "Buralara niye geldik?.."
Bileceğiz ki, bir daha gelmeyelim.
Bileceğiz ki ayni yanlışları bir daha yapmayalım. Bileceğiz ki, çözüm yollarını bulalım..
Ama "Sen şunu yaptın, ben bunu yaptım" tartışmasına girmeyeceğiz.

Hıcal Uluç /sabah
Kaynak

Recep Tayyip Erdoğan, terörü bitirmek, Doğu'ya huzur ve barışı getirmek, anaların acısını, acısı olmayanların da endişeler ve korkular içinde yaşamasını önlemek zorunda..

ben bitlisten diyarbakıra bir defa gidişimde (hastaneye gitmek için yola çıkmıştım) konvoy saatini kaçırdık diye tma 6 saat Yol kapalı diye askerlerimiz güvenlik nedeniyle izin vermemişlerdi...

Böyle zamanları yaşadık, allaha binlerce şükürler olsunki şimdi o ortamlar yok, Hıncal Uluçun endişe ve korku içinde yaşanmaması amacıyla dediği hususta bilmem ilk aklıma bu olay gelmişti..

Şuda bir gerçekki bu acıyı yaşmayan bilmez...

Bakalım BOP eş başkanının açlımı ne olacak hala bir açıklama gelmedi.
Hep şöyle olacak böyle olsun istiyoruz diyor.
Peki nasıl olacak.

Bakalım BOP eş başkanının açlımı ne olacak hala bir açıklama gelmedi.
Hep şöyle olacak böyle olsun istiyoruz diyor.
Peki nasıl olacak.

örgütü destekleyen herkez önce adam gibi suclarini kabul edecek

dtp den bahsediyorum örgütü kendi silahli gücleri gibi görmeyecekler terör örgütü gibi görecekler

tsk nin bukadar üzerine gidildi ergenekon tatntanasina simdi birde bu acilim cikti

neredeyse basbakan dagdakileri makamina davet edecek

BIZIM NAMUSUMUZ BU TOPRAKLARIN SAHIBI TSK ya aittir

Okadar sehit verdik ozaman Türkiye de yasayan her ayri irk silah alip asker vursun hak istesin

NE OLUYORUZ ANLAMIYORUM

Ne yazıkki kendi projesi olsa ben destek verimim ama önüne gelen kağittaki bazı şeyleri topluma söylese kendi kaçak delik arar onunun için maaşını yabancıdan alan gazeteci ve kuruluşlarla işbirligi içinde hareket ediyor. ama unutmayalım. Yakında Takke düşeçek kel görünecek

erdoğan sorunları çözmeye çalıştıkca sorunlardan beslenenler cazgırgibi bağırmaya başladı

Bu söylemi cevaplamaktan bıktım.

Bu söylem nedense ağzınızdan düşmüyor.

Ya hayır anlamıyorsunuz. Yada anlayamıyorsunuz.

Partiye oy verenler endişe duyuyor. Geçenlerde bir anket yapılmıştı.
Ülkenin bölünmesinden en çok endişe eden partililer MHP'liler diye.
Yani bu bilimsel gerçeğide görüp birilerin kanla beslendiğini söylemek ne kadar tutarsız.

Bakın tarafsız olarak yorumlayan bile anlar MHP'nin tabanının dile getirdiklerini dile getirdiğini.

Sanki birileri çözüm istemiyormuş gibi konuşup birilerinin reyini düşürmeye çalışmak ne kadar mantıksız bir şey. Yani siz bu durumda oy avcılığı yapmış olmuyor musunuz?

Bahsetmiş olduğun parti MHP bunu herkes görüyor. Bende görüyorum. Şimdi ne kadar yandaşı olmasamda partiye oy veresim geliyor; çünkü bende endişeleniyorum. Endişelerimi dile getiren bir partiye tabi ki oy veririm. Yani siz bunu mu engellemeye çalışıyorsunuz bunu diyerek. Anlayalım artık. Siz oy avcılığı yapmış olmuyor musunuz bunları diyenlere ortak olarak. Yada bunları söylerek. Bakınız açık seçik ortada.

Defalarcada belirttim. Eğer akp bu konuda başarılı olursa MHP bu konuda oy kaybeder. Rutin olarak sürekli almış olduğu oyu alır. Yani bu durumda MHP'ye oy kaybettirmekte akpnin elinde, kazandırmakta.

MHP eğer yolun yanlış olduğunu dile getiriyorsa çözüm karşıtı değildir. Muhalefet ediyor demektir. Yani kimse buna çözüm karşıtı diyemez. Sorunun çözüleceği bile henüz belli değilken böyle konuşmak çok saçma geliyor. Sonra demem o ki vatanın parçalanmasından da korkuyor. Bu konudada söylemlerini duyuyorum. Yani tutup birisi bize; "Bunlar çözümü istemiyor. O yüzden böyle bağırıyor. O yüzden böyle konuşuyorlar." demesin. Defalarca kere yanıtladım yine yanıtlarım.

Sonra kimsenin aklından geçenleri okuyamazsın. Niyet okumak kötü bir şey.

Ayrıca söyleyeceğim o ki Devlet Bahçeli uluslar arası arenada dönen hileleri çok güzel analiz edebilen bir siyasetçidir. Ayrıca Ekonomist Doktor'dur kendileri. Kimse MHP ve Bahçeli'nin varlığını üç beş kelimeye indirgeyemez. Bu kadar küçümsenemez.

Gelelim konuya. Güneydoğu gerçekten Başbakan'ın elinde. Yapacağı tek bir hata kendisinin sonunu getireceği gibi vatanıda tehlikeye atacaktır. Yani bu yüzden dolayı dikkatli davranması lazım. Fakat endişemin artmasına sebep oluyor. Sebebi açık ve net!

Süreç şeffaf ilerlemiyor ve biz hala içerik hakkında bilgisiziz. Yetmiyor akp milletvekilleri bile bilgisiz. Birileri Chp buna el kaldırdı diye konuşuyordu. Fakat akpli milletvekilleri nasıl oluyorsa oluşturulacak açılımdan bile habersiz. Her akpli milletvekilini dinlemeye çalışıyorum. İzlemeye çalışıyorum. Vakit buldukça internette arıyorum. Sorulan sorular nedense yanıtsız kalıyor. Yahu daha milletvekillerinin bilmedi bir şeyi millet nasıl bilecek. Sanırım vekillerde evdeki televizyonlardan takip ediyor olsa gerek. Ne kadar komik değil mi?

Sonra demem o ki güzel kardeşlerim. Endişemi arttıran bir başka etmen Eruhta olan 15 Ağustos 2009 vakası. Birileri bağımsız Kürdistan diye bağırırken kimsenin kılı kıpırdamadı. Kimse üzerinde kalem oynatmadı. Daha ne olsun. Boyuna MHP'ye vurun, Bahçeli'ye vurun. Vurunda vurun. Neden? Korkuyor diye.

Korkuyorum. Bütün bunlar yaşanırken MHP ye saldırılmasından da korkuyorum. Yani demekki bir şeyler olacak. Ya bu halk bir çatışmaya gidecek. İç çatışma olacak. Ya açılım amacına ulaşacak.

Bu açılımdan sonra eğer sorun bitmeyip, tekrar istekler devam ederse. O zaman akpnin yaptığı hata iyice anlaşılacak demektir. Bu yola girdik. Eğer Başbakan dengelerin değiştiğini görüp açılımı rafa kaldırırsa, bu da çok büyük çatışma getirebilir. İçerik derhal açıklanmalı ve sınırlar çizilmeli. Sınırlar derken yanlış anlamayın. Açılımın sınırları; çünkü beklentiler sınırları çoktan aştı. Biraz daha beklerlerse bu açılım amacına ulaşamaz.

Sonra demem o ki Başbakan korkupta rafa kaldırırken, suçu MHP'nin üzerine mutlaka atacaktır. Söylemleride tahmin edebiliyorum: "Yapacaktıkta, yaptırmadılar. Çözecektikte, çözdürmediler." gibi gibi gibi.

Yani ben vesikayı bu kadar derin çizmeme rağmen, birileri bu konuda hala ipe, sapa gelmez yorum yazıyor. Yazmayın artık...

Lütfen ...

Sabit dur 2 gün be hıncal usta... dün bişeyler yazmışsın döşendik sana. bugün farklı bir yazı var, dünden benimi duydun nedir? sabit dur 2 gün. ne dediğini bilelim. birileri andıçlama mı yapıyor sanada anlasak bir...

ben bitlisten diyarbakıra bir defa gidişimde (hastaneye gitmek için yola çıkmıştım) konvoy saatini kaçırdık diye tma 6 saat Yol kapalı diye askerlerimiz güvenlik nedeniyle izin vermemişlerdi...

Böyle zamanları yaşadık, allaha binlerce şükürler olsunki şimdi o ortamlar yok, Hıncal Uluçun endişe ve korku içinde yaşanmaması amacıyla dediği hususta bilmem ilk aklıma bu olay gelmişti..

Şuda bir gerçekki bu acıyı yaşmayan bilmez...

aynen katılıyorum kardeşim.. eğer sen zaten belli bir saatten sonra oraya gidemiyorsan orası bana ait diye boşuna söyleme...
Ne demişler gidemediğin yer senin değildir

Umarım Türkiyenin üniter yapısı bozulmadan bu kanın akmasını durdururlar.. artık şehit aileleri görmek istemiyorum

apo asılmalı pkkyı tsk istese 1 ayda bitirir ama yabancı güçler bunu engelliyor artık Türkiye özgür bir ülke değil borç batağında dışa bağımlı herşey satıldı yabancılara kurtuluş savaşını kazandık belki silahımızla özgürlüğümüzü kazandık ama gelişemedik artık biz sömürgeyiz bunu ya kabul edin yada gelişmemize karşı çıkanlara karşı çıkın şimdi bir şeyler daha yazıcam ama ırkşılığa girecek diye yazmıyom.

İşte açılım
"1. Kürdistan Komitesi, hiçbir devletin âleti değildir. Gayesi, meşru olan ulusal haklarını elde etmektir. O da:
a. Millî sınırlarının ayrılıp belirlenmesiye hizmetlerde ve içişlerinde bağımsız bir merkeze ve bağımsız bir yönetime sahip olması,
b. Ulusal sınırları içerisinde Kürtçe'nin resmî dil olarak kabulü,
c. Kendi memurlarının kendilerinden olması,
d. Jandarma teşkilâtının Kürtler'e ait olması,
e. Kürt erlerle subayların müşterek orduda (Türkler ile Kürtler'den meydana gelecek orduda) özel kıt'alar oluşturulmasıyla Kürt dilinde talim ve terbiyeye tabi tutulmaları talep edilmektedir.
2. Ulusal gayenin elde edilmesine kadar savaşa devam edilecektir. Dış ve iç zararlarla akan kardeş kanlarının maddî ve manevî sorumluluğu, Ankara Hükümeti'ne aittir.
3. Komite, davayı barış yoluyla halle ve arzu olunacak yerlerdeki şubelerini görüşmelere memur etmeye hazırdır.
4. Akıtılacak kan oranında Kürtler'in ileri sürecekleri şartlar ağırlaşacaktır.

Pazartesi bakan bunları veya yakının açıklayaçak

Geri