DNS Sorunu ( Help )

EsRaR_CasH

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ,

Kendi şirketime host kurdum.Ancak mail server için MX kaydı ve tamamen atıyorum ns1.xxx.com yaratmam gerekiyor dns içinde u kayıtları nasıl oluşturabilirim.

Kısacası kendi sunucumuzun ns ve mx kaydı olmasını istiyorum ama bir türklü beceremedim

Teşekkürler

EsRaR_CasH' Alıntı:
Arkadaşlar ,

Kendi şirketime host kurdum.Ancak mail server için MX kaydı ve tamamen atıyorum ns1.xxx.com yaratmam gerekiyor dns içinde u kayıtları nasıl oluşturabilirim.

Kısacası kendi sunucumuzun ns ve mx kaydı olmasını istiyorum ama bir türklü beceremedim

Teşekkürler

Dostun s0run un un yapısını daha ne t achqlarsan daha choq yardm edebilris..
shirqetteqi domain yapısında active directory qurulu mu ? we server da ishletim sistemi ne eer server 2003 qullanılıorsa adminpak.msi iqurduqdan sonra DNS yapısını olushdrabilrsn.. administrator tools menusünden..

evet haklısın acık yazim

sistem windows 2000 server stand -alone server active directory kurulu degil ama gerekliyse kurarım sorun degıl dns de kurdum oda sorun degil bunları kurulu farzedelim

istedigim şuan benim maillerimi host eden firmadan ben maillerimi cıkartmak ve kendi mail sunucumu yapılandırmak istiyorum.Ancak bunun için mx kayıtlarını kendi dns sunucumda utumak ıstıyorum bunu nasılyapabilirim.

Birde gene başka host firmasında bulunan web adreslerimizi yonlendırmesini yaptım ip olarak ancak bazı şirketler register.com gibi bende ns1 olarak istiyor sunucunun adresini ip olarak yonlendıremıyorum.sunucumda web host için ns kaydı nasıl oluşturabilirim.

active Director qurulduqdan Sonna DNS i qur DNS (Doman Name Services) icherinden Ns servis i active hale getire bilrsn.. qurulumu tamamladıqdan s0nra eer Ns i active hale getiremessen pm at msnden anlatim ;)

Ama acele deil dersen Doc halinde Forum a da wericem :s taby biras sürer bu chünqü bu ara biras younm..

Geri