Dizilerdeki Hatalar ..( Sadece seyirci kalmadık )

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

13490_4799_17112011_2.jpg

HATİCE SULTAN KOLLARINI KARIŞTIRDI Muhteşem Yüzyıl dizisinin son bölümünde Hatice Sultan hamama girer. Yardımcılarını dışarı çıkardıktan sonra meyvelerin üzerindeki bıçağı sağ eli ile alarak sol elinin bileğini keser. Dışarıda bekleyen yardımcıları bir süre sonra içeri girdiklerinde Hatice Sultan´ı hamam kurnasının içine sağ eli girmiş vaziyette kan gölünün ortasında bulurlar. Ya Hatice Sultan o arada solak olmuş ya da yapımcılar izleyiciyi dikkate almamışlar. Sol elinin bileği kesilen kadın neden sağ elini kurnaya sokar ki?

13490_4799_17112011_3.jpg

BİR VARMIŞ, BİR YOKMUŞ Lale Devri nin son bölümünde Cansel telefonla görüşmek için sinema salonundan dışarı çıkıyor. Çıkarken oturduğu sırada kimse yok. Rahat rahat çıkıyor. Döndüğünde oturduğu sırada 2 kişi var, özür dileyip izin isteyerek yerine geçiyor. Arkadaşına, gitmesi gerektiğini acil bir doğuma yetişeceğini söylüyor ve tekrar salondan çıkmak için yerinden kalkıyor. Daha iki dakika önce izin isteyerek önünden geçtiği insanların yerinde ise yeller esiyor. Herhalde onlar da sürekli salondan çıkıp çıkıp içeri giriyorlar :)

13490_4799_17112011_5.jpg

TELEFON SABİT Mİ TELSİZ Mİ? Beni Affet dizisini severek takip ediyorum.
Son bölümünde Handan eve gizlice girdiği sahnede telefon numarasını alırken telefon sabit, daha sonrasında filmin diğer sahnesinde eve gelen Sevgi Hanım telefonu açmaya gider. Bir anda sabit telefon telsiz telefon olur. Ne garip, bizi affedin bu detayları atlayamıyoruz.

13490_4799_17112011_6.jpg

'İLLÜZYON GİBİ' Merhaba,

Kanal D´de yayınlanan Umutsuz Ev Kadınları isimli diziyi orijinali olan Desperate Housewives dizisinden daha sıcak olduğu için çok sevdim. Fakat orijinalinde olmayan hatalar dikkat çekiyor. Mesela 30 Ekim´de yayınlanan bölümünde polis memuru Muzaffer ve Yasemin hırsızlık olayının ardından sivil gece devriyesine çıkıyorlar. Arabaya binerken Muzaffer ısrarla ´kemerini tak´ diye Yasemin´i uyarıyor. Yasemin kemerini takıyor. Araçla farklı yollarda ilerlerken sahneler arasında Yasemin´in kemeri bir var bir yok, bir var bir yok. Bayağı illüzyon gibiydi :)

13490_4799_17112011_7.jpg

'SENARYO AYNI, İSİMLER FARKLI' Kaç haftadır ´Al Yazmalım´ ile ´Bir Çocuk Sevdim’i takip ediyorum.Hiç hayatımda bir sezonda birbirinin aynı olayları olan bir dizi görmedim.Başroldeki iki kız da evlilik dışı hamile kalıyor, ikisinin de sevdiği çocuklar birbirinin aynısı ve ikisi de kaza geçiriyor.İkisinin de çocukları erkek olacak.Al Yazmalım’a göre ileride çocuğa babasından başka biri sahip çıkacak ve işin garibi aynı şey Bir Çocuk Sevdim’de de var.

13490_4799_17112011_8.jpg

'BU KONUYA DA BİR EL AT ACUN' Merhabalar,

Ben Acun Ilıcalı’nın programlarını çok seviyorum.Ancak bazı şeyler beni çok rahatsız ediyor.Yetenek Sizsiniz Türkiye’yi ele alalım.Saat 20:00’da başlıyor fakat 1 saat özet veriliyor.Sonraki 1.00-1.30 saat de güzel gidiyor ama saat 11’e yaklaştığında neredeyse 5 dakikada bir reklam verilmeye başlanıyor.Ondan sonrası da izlenmiyor.Lütfen şuna bir el atılsın.

13490_4799_17112011_9.jpg

MUHTEŞEM DİKKATSİZLİK Merhabalar,

Muhteşem yüzyıl´ın 27 Ekim´de yayınlanan bölümünde bir şey dikkatimi çekti. Diziyi bayıla bayıla da izliyoruz o ayrı bir konu ama dönem dizisi çekerken hassasiyet göstermek gerekmez mi? Dizide prenses Isabella´nın saçları topuz biçiminde toplanmıştı.(O dönemlerde saçları bukle yapmak için maşayı nereden bulduklarını merak ediyordum)Ve topuzda firkete kullanılmıştı. Sahnenin ilerleyen dakikalarında firkete önce saç tellerine takıldı, sonra bayağı bir sallandı en sonunda da düştü. Ben bu detaya sadece güldüm...

13490_4799_17112011_10.jpg

AAA! FERİHA DA ISLANMIYOR Adını Feriha Koydum´un geçen hafta yayınlanan bölümünde; Emir ve Feriha´nın okul bahçesinde konuştuğu sahnede yağmur yağıyordu. Ve Feriha´nın saçlarının önü ıslaktı. Gelin görün ki kamera Feriha´yı arkadan çekince saçlarının kupkuruydu. Lütfen biraz daha dikkat!

13490_1659_17112011_1.jpg

'BEKLETİRKEN, BEZDİRMEYİN' Merhaba;

Ben Fatmagül´ün Suçu Ne dizisini inanılmaz bir keyifle izliyorum ya da izliyordum demeliyim... Geçen sezon Kerim´in Fatmagül´e olan yakınlığını, Fatmagül´ün ona karşı attığı adımları izlerken dizi yeni sezonda bambaşka bir boyuta geçti. Kerim hapisteyken mektuplar yazıldı, aşk alevlendi. Kerim hapisten çıktı geçmişiyle yüzleşti her şey tuzla buz. Bir hafta boyunca diziyi bekliyoruz, şöyle olur, böyle olur yorumları yapıyoruz, Fragman için gün sayıyoruz... Ben bu dizi için planlarımı erteliyorum ve açıkcası hiç bir gelişmenin yaşanmadığı bir bölümü hak ettiğimizi düşünmüyorum. Lütfen sezon finalinde yaşanan Kerim Fatmagül yakınlaşmasını, mektuplarda yaşanan dolu dizgin aşkı, özlemi beklediğimizi bilin. Ve izleyiciyi bekletmekten, bekletirken canından bezdirmekten vazgeçin...

Saygılarımla

Nazlı ÜNSAL

13490_1659_17112011_2.jpg

YAĞMUR ONLARI ISLATMIYOR MU? Öyle Bir Geçer Zaman Ki´nin dün akşam yayınlanan bölümünde Aylin ile babası sokağın ortasında karşılaşıyor. Yeğmur yağıyor, herkesin elinde şemsiye... Ama işin garibi ne Ali Kaptan ne de Aylin´in üstünde tek bir yağmur damlası yok. Bana ilginç geldi...

Nevzat ZENGİN

13490_1659_17112011_3.jpg

KAMERAYA MI BAKIYORSUN KORAY Dizideki Koray karakteri geçen hafta yayınlanan bölümde yanlışlıkla kamera objektifine bakıyor.1 saniyelik de olsa göz teması hemen hissediliyor. Sanırım ekibin gözünden kaçmış ama benden kaçmaz :)

Zeynep BAŞ

13490_1659_17112011_4.jpg

BİR DALGALI, BİR DÜZ Atv´ de yayınlanan ´Seni Bana Yazmışlar´ dizisinin son bölümünde Cansu´nun iş yerinde uyukladıgı sahnede sacları dalgalıydı. bir sonraki sahnede yani iş yerinden çıkıp Emre´nin yanına gittiği bölümde saçları bir anda düzleşti. 2-3 saniye içinde meydana gelen bu değişiklik beni çok güldürdü. Biraz daha dikkat edin lütfen; senaristler, montajcılar, oyuncular...

Ayşe

13490_1659_17112011_5.jpg

BEREN´İN KIYMETİNİ BİLİN' 2 sezondur Fatmagül´ün Sucu Ne? izleyicisiyim .Merakla bu acı hikayeyi takip ediyor, Fatmagüllere umut olacak şekilde sonuçlanmasını bekliyorum. Ve zevkle izliyorum.
İlk sezonda hikayenin ağır ilerlediğini düşünürken ikinci sezona başladığında Fatmagül´ün dramı olmaktan çıktığını ve diğer karekterlerin hayat hikayelerine ağırlık verildiğini gördüm.
Bu beni hem Fatmagüller hemde Beren Saat adına çok üzdü... Bu hikayenin Fatmagüller´e umut olunması isteniliyorsa ana karektere , terapilerine, yaşadığı olaylara, duygularına daha fazla yer verilmelidir .Hikayenin bana zevk veren en önemli unsurlarından biri de Fatmagül´e can veren Beren Saat´dir... Duru güzelliği,muhteşem oyunculuğunun yanı sıra farklı bir büyüsü var onun izleyiciyi kendine çeken.
Ve şimdi Senaryo ile ilgili susuyorum. Son 2-3 bölümdür toparlanmış Fatmagül karekterinin etrafında dönen bir hikaye izlemeye başladım ve bununla birlikte muhteşem oyunculuk performansını sergileyen Beren Saat´le tekrar karşılaştım.
Özelikle son iki bölümde Fatmagül´le korktum, Fatmagül´le birlikte ağladım o endişelenirken bende endişelendim.
O sahneler ve oyunculuk beni sürükledi ve eminim ki bir çok kişi benim gibi düşünüyor. Bu yüzden diyorum ki Beren bu hikayenin de, karekterinin de hakkını fazlasıyla verdiğini bir kez daha gösterdi. Onun kıymetini bilin... Kimler gelir, kimler geçer bilmem ama Beren Saat star bir oyuncu, ekran ve reyting gerçeğidir...

Sevgiler
Pınar can

13490_1659_17112011_6.jpg

MONTAJ HATASI TRT 1 de yayınlanan Sakarya Fırat isimli dizinin 80. bölümünde Kerküklü Süleyman´ı kurtarmak için operasyon yapıldı ve çatışma oldu. Çatışmada terörist kadınlardan birisi vuruluyor, 5-10 sn sonra aynı kadın tekrar ekrandan geçiyor ve tekrar vuruluyor. Sanırım montajda bir hata oldu. Biraz daha dikkatli olunabilir.

Funda BALKIŞ

13490_1659_17112011_7.jpg

'BİZİM EV DEĞİL Mİ O 'Umutsuz Ev Kadınları´nın geçen pazar yayınlanan bölümünde; Ceyda Düvenci çocukları ile birlikte toplu taşıma aracına biniyor ve minibüsün levhasında 'Kadıköy - Pendik' yazıyor. O araçtan inerken ise her nasılsa Bahçelievler - Haznedar durağında iniyor. Ber orada oturuyorum. Evimi bile gördüm. Şaşırdım...

Meral KUŞÇU

13490_1659_17112011_8.jpg

YANGIN DEĞİL, MUM IŞIĞI Öyle Bir Geçer Zaman Ki´yi severek, beğenerek izliyoruz. Dizi için verilen emeğe sonsuz saygım var. Ama dün akşam yayınlanan bölümün son sahnesindeki amatörlük beni rahatsız etti.
Cemile´nin atölyesinde yangın çıktı. O sırada Cemile içerideydi ve baygın yatıyordu. Gelin görün ki, alevler bir insan boyuna yükseldiği halde etrafı mum ışığı kadar bile aydınlatmadı.
Efektlerin bilgisayar ile verildiği belliydi. Lütfen daha dikkatli olun. Diziyi çok seviyorum ve keyifle izlemek istiyorum.

Melek Başoğlu

13490_1659_17112011_9.jpg

YEŞİM VE BEBEĞİ DOKUZ CANLI SANKİ Merhaba;

Biz Lale Devri seyircisi olarak,artık dizinin yayından kaldırılmasını ya da gidişatının değiştirilmesini istiyoruz.Yeşim ve bebeği dokuz canlı sanki başına gelmedik olay kalmadığı halde halen bebek yaşıyor, bir de Toprak´ı iyimser ve anlayışlı rollerinden çıkarın artık. Çınar´ı da tenis topu olmaktan kurtarın. Kim sırtını çevirse gidecek mutlaka bir jokeri var. İki kadın arasında mekik dokuyor resmen, lütfen gidişatı değiştirin yoksa reytingleriniz düşecek.

Filiz TEMEL

13490_7605_17112011_1.jpg

MAÇO KARAKTERE TAVŞAN DİŞİ İffet dizisinde oynayan İbrahim Çelikkol´un dişleri yapılmış. Gerçekten ihtiyacı vardı. Ancak bir diş hekimi olarak yapılan dişlerin imajına ve yüz tipine uygun olduğunu düşünmüyorum. Maço erkek tipine tavşan tarzı dişler gitmez. Kendi karizmasına ters düşen öne çıkık dişlerini umarım yakında düzelttirir.

Diş Hekimi Ayten EKŞİOĞLU

13490_7605_17112011_2.jpg

O SAATTE PROGRAM VAR MIYDI Sayın İlgili, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinin 4 Ekim´de yayınlanan bölümünde bir sahne vardı. Osman arkadaşının evine gidip ağaçtan televizyon seyrediyordu. Acaba o zamanlar gündüz televizyon programı var mıydı? Sanırım yoktu. Böyle bir hatayı nasıl yaparlar.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi

13490_7605_17112011_3.jpg

BU İŞİN SIRRINI BİZE DE SÖYLE Fatmagül´ün suçu Ne dizisini heyecanla izliyorum. Dün akşamki bölüm tek kelime ile muhteşemdi. Hele son sahneyi nefes almadan izledim desem yeridir. Ancak bir detay beni şaşırttı. Kerim, kimsenin olmadığını düşünerek eve geliyor. O sırada Fatmagül banyoda. Kerim merdivenlerden yukarı çıkıyor.Fatmagül ise bornozunu giyiyor. Kerim yukarı çıkıp banyo kapısına ulaştığında, Fatmagül kapıdan çıkıyor üzerinde bornoz. Ve bir bakıyoruz Fatmagül´ün saçları kupkuru. Tüm bu olaylar 25-30 saniyelik bir zaman diliminde oluyor. Sizi seviyorum, izlemekten keyif alıyorum. lütfen daha dikkatli olun.

Ayşe DEMİRCİ

13490_7605_17112011_5.jpg

3 REKLAM, 3 TEKRAR Pazartesi akşamı Fox Tv de yayınlanan Yer Gök Aşk dizisinin son 2 dakikası araya giren 3 reklamla bölündü. Yetmezmiş gibi aynı sahneler ardı ardına 3 kere gösterildi. Biz seyircilerde kanalın bu politikası yüzünden aptal yerine konduk.

Deniz Derviş ARDIÇ

13490_7605_17112011_6.jpg

HEP AYNI ARABA...Merhaba

Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin 39. bölümünde Galata Köprüsü üzerinden geçen arabaların hepsi aynıydı. Hatta bir yerde arabaların dönüş sahnesi bile ekrana yansıdı. Diziyi seviyorum, izlerken gülümsedim :)

Oğuzhan TAHMAZ

13490_7605_17112011_7.jpg

20 YAŞINDAYDI 40 DEĞİL Merhabalar;

Muhteşem Yüzyıl´ın büyük hatalarından biri de II. Layoş´u canlandıran karakterinin yaşının gerçekteki II. Layoş ile bağlantılı olmaması.Gerçekte II. Layoş Mohaç Seferinde 20 yaşında ölmüştür. Fakat dizideki oyuncunun yaşı en az 40 idi.

Yiğit İmre

13490_7605_17112011_10.jpg

ADINI DİKKATSİZLİK KOYDUM Merhaba

Geçen akşam yayınlanan bölümde Feriha çöpleri almaya gittiğinde aklıma takılan bir görüntü var. Kapı açıkken dürbünden bakan Emir Feriha´yı nasıl görebildi acaba?

Seda Salbacak

13490_2677_17112011_1.jpg

ÇELİK SUDA BATMAZ MI Merhabalar;

Muhteşem Yüzyıl´ın tartışılan savaş sahnesinde beni düşündüren bir detay var. Dizinin sonunda Osmanlı askerleri tarafından etrafı sarılan Macar askerleri nehre düştü. Sonra nehir üzerinde yüzen savaş aletleri ve miğferler gösterildi. Bildiğim kadarıyla miğferler o zamanlarda askerin güvenliğindeki en önemli parçalardan biriydi ve çelikten üretiliyordu. Nasıl oldu da çelik miğferler batmadan, suyun üstüne durabildi ilginç doğrusu...

Ece KARABULUT

13490_2677_17112011_2.jpg

YAZIK OLDU 500 BİN DOLARA Muhteşem Yüzyıl´ın dün akşam yayınlanan bölümünde Mohaç Meydan Savaşı görüntüleri bende hayal kırıklığı yarattı. Belki günler öncesinden çıkan '500 bin dolarlık sahne' haberleri büyük beklentiye neden oldu. Gerçek sahneler yerine dijital efektler izledik. Tamam orduları kalabalık göstermek için bu yola başvurulabilir ama top sahneleri gerçekten acemice olmuş. Benim bildiğim bir çok bilgisayar oyunu gerçekliğe yaklaşmak açısından daha başarılıydı. Kendimi o bölümlerde 10 yıl önceki bilgisayar oyunlarında gibi hissettim.

Mustafa Akbulut

13490_2677_17112011_3.jpg

FARKETMEMEK İMKANSIZ Merhabalar.

Geçen gün Gülzade Kabalar´ın Dizi hatalarıyla ilgili yazdığı bir yazıyı okudum. Osman´ın ceza sırasında yazdığı yazıdan söz ediyordu küçük çocuk nasıl olurda tahtanın en yukarısına ulaşıp yazabiliyor diye. Hanımefendi dikkat etmemiş sanırım ama orda Sandalye zaten var onun üstüne çıkıp yazmıştır tabiki. Senaristlerde bunu akıl edip ortaya bir sandalye koymuşlar :) Farketmemek imkansız.

Saygılar. Burçin

13490_2677_17112011_4.jpg

KAMERA ŞAKASI MI BU Fatmagül´ün suçu Ne´yi her hafta soluksuz izliyorum. Kerim´in Fatmagül´ün tek bir sahnesini bile kaçırmamak için yerimden kalkmıyorum.

Dizi konusunda o kadar dikkatli ve hassasım ki;
Son bölümde Kerim´in hapishanede bir arkadaşı ile konuşurken görüldüğü sahnede gömleğin önce beyaz kareli, ardından da mor çizgili olduğu ayrıntısı gözümden kaçmadı. İlerleyen dakikalarda gömlek tekrar beyaz kareliye döndü.

Açıkçası bunun bir kamera şakası olduğunu düşünüyorum :)

Sevgilerle
Dilek Bakırcı

13490_2677_17112011_5.jpg

DIŞARIDAN BAŞKA, İÇERİDEN BAŞKA Merhabalar,

´İffet´ dizisini genel anlamıyla başarılı buldum ancak dizinin son sahnesinde bir detay atlanmış İffet, Cemil´in elinden kurtulup dışarıya çıktığında arabanın camı açık. Cemil´in içeriden İffet´e seslendiği sahnede ise cam bir önceki sahneye göre daha yüksek bir seviyede. sanırım yoğumluk nedeniyle gözden kaçtı.

Gülseren YILMAZTÜRK

13490_2677_17112011_6.jpg

TELEFONU TERS TUTUYORSUN HAMİYET Merhaba, Yer Gök Aşk dizisinin 47. bölümünde Hamiyet Hanım´ın telefonla konuştuğu sahnede telefonuNU ters tutması dikkatimi çekti. Bu hareket son model telefonun özelliğinden olsa gerek :)

Merve SARIDOĞAN (Hürriyet)

Geri