Dizüstü bilgisayarların işlemcileri farklı mı oluyor?

mhackn

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarların donanımsal farklılıkları hakkında pek bir bilgim yok. Dizüstü bilgisayarıma internet üzerinden i5 işlemci almayı düşünüyorum. Bu işlemciler dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için ayrı mı üretilmektedir? Eğer farklı oluyorlarsa hangi i5 işlemcilere yönelmeliyim?

Not: Dizüstü bilgisayarım 2010 üretimi Casper TW8 Laptop.

tabiki dizüstü bilgisayarlarda farklı üretim herşeyi farklı anakartı,ekran kartı,hdd,ram,ekran kartı vs
aida64 adlı programı pc kurup ordan anakart modelini verirsen hangi işlemcileri desteklediğini bulmamız kolay olur ama sana şu kadarını söyliyim masaüstü anakartlarda hep destek oluyor ileri işlemciler için ama laptoplarda öyle birşey söz konusu olmuyor.

--------[ Anakart ]-------------------------------------------------------------------------------

Anakart Özellikleri:
Anakart Kimliği <DMI>
Anakart Adı Quanta TW8/SW8/DW8

Veri Yolu (FSB) Özellikleri:
Yol Türü Intel AGTL+
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 200 MHz (QDR)
Etkin Saat 800 MHz
Band Genişliği 6400 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri:
Yol Türü Dual DDR2 SDRAM
Yol Genişliği 128 Bit
DRAM:FSB oranı 12:6
Gerçek Saat 400 MHz (DDR)
Etkin Saat 800 MHz
Band Genişliği [ TRIAL VERSION ] MB/s

Çipset Yolu Özellikleri:
Yol Türü Intel Direct Media Interface
--------------------------------------------------------------------------------------------
Laptop işlemcileri performans olarak çok fark ediyorlar mı? Yaza yeni bilgisayar almayı düşünüyorum. Adobe CS5 Master Col. programlarını kullanmak için. Performans farkı yüksekse masaüstü alacağım.

tabiki farkkı çok oluyor masaüstü alman nerdeyse 1.500 aldıgın bır laptopla 1.500 aldıgın masaüstüyle arada masaüstü 2 kat daha fazla performans verebiliyor.
o anakartın üstüne laptobunkini Intel Core2 Duo hariç hiç bir işlemciyi takamazsın.

Peki Mac in işletim sistemi haricinde çok fazla artısı var mı?

bu konu hakkında bir bilgim yok kullanan kullanıcıların mesaj yazmasını veya kullanan tanıdıkların varsa pc test edebilirsin.

mac kullanımında normal bir makineye göre tabiki farklılıklar var mac acılması 10 sn kendi cihazımdan bahsediyorum kapanmasıda 7 sn gibi kısa surede oluyor insanlarımız windows a alışkın olduğundan mac kullanımı biraz daha zor oluyor şayet oyun vs oynıyamam dşye dusunursen hıc o sekılde dusunme mac sısteme bootcamp ile windows kurup kullana bilirsin

"CORE 2 DUO T8100 2.10 - 3M - 800" bu işlemci olabilir mi?
ya da core 2 duo olan her işlemci olabilir mi

Geri