Diyarbakır’da polise el bombası: 1 şehit

ChaMuR

Altın Üye
Reaction score
0
Diyarbakır’da polise el bombası: 1 şehit

Diyarbakır’da polis memurlarının bulunduğu bir terzi dükkanına el bombası atılması sonucu 1 polis şehit oldu. Saldırıda 2’si polis, 5 kişi yaralandı.

Balıkçılarbaşı semtinde güvenliği sağlamakla görevli 5 kişilik polis ekibi akşam saatlerinde terzi dükkanına gitti. Polis memurları burada sohbet ederken yoldan geçen bir kişi dükkana el bombası attı.

Bombayı fark eden 2 polis memuru dışarıya çıkmayı başardı. Dükkandaki bir polis ise şehit oldu. Olayda 2 polis memurunun yanı sıra terzi ve çırağı ile sokaktan geçen bir kişi yaralandı.

Yaralılar, Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Polis, saldırıdan sonra kaçan ve eşkali belirlenen zanlıyı yakalamak için hasırlı mahallesi ile Hevsel bahçelerinde operasyon başlattı.

GÜL: HESAP VERECEKLER
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve milletin sarsılmaz bütünlüğü karşısında terörün kanlı yüzüne sığınanların, adalet karşısında mutlaka hesap vereceklerini” bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır’daki saldırıyla ilgili yapılmasını istediği açıklamada, olaydan “büyük üzüntü” duyduğu belirterek şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak için gecesini gündüzüne katan kahraman güvenlik güçlerimize karşı yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve milletimizin sarsılmaz bütünlüğü karşısında terörün kanlı yüzüne sığınanlar, adalet karşısında mutlaka hesap verecektir. Saldırganların bir an önce yakalanmasını ve böyle üzücü olayların bir daha yaşanmamasını umut ediyorum. Saldırıda şehit olan polisimize Allah’tan rahmet, ailesine, milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Ntv​

Geri