Diyanet: Dövme yaptıran tövbe etmeli

evet ben kuruntuyum bunu ben aciklamistim zaten .... islam herkese ait bir dinse bende burda kendi reyimi söylerim ... nasil burda bircok kisi cok iyi bir konuya dokundun tskler diyorsa bende hadi be yalan dolan diyebilme hakkina sahibim ... senin benim degil .. böyle absürt konular oldukca bende kendimi ifade etmekte hakli buluyorum ...

"""(Halada Kuran tek rehber hadisleri baz almam diyebiliyorsun Kuran-ı Kerimi anlamak o kadar kolay olsa
Herkes Kur'an-ı kerimi anlasa, ondan hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şeriflere lüzum kalmaz, )
cok güzel tespit etmissin .. afferin .. bende bunu demek istiyorum ya zaten ...

(Allah cc. Kuran-ı kerimde de
Peygamberin emrettiğini yapın, yasakladığından sakının buyurmazdı Haşr 7""")

ne güzel bir ayet ... zamanindaki sahabeler bu ayete hayatlarini baglamis ve Peygamberimizi hayatlarindan daha cok korur ve ona her konuda metanet olmuslar ... Allah onlardan razi olsun .. bugün peygamber yok ki sözünü dinleyeyim .. peygamber vahye dayali biri .. yani yasakladiklarida kuranda gecer .. hevesine göre cirit atmaz yani ..

Maide : 150, 151. Şüphesiz, Allah'ı ve peygamberlerini inkar edenler, Allah'a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, "(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkar ederiz" diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya;işte onlar gerçekten kafirlerdir. Biz de kafirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır

ayeti tam versen lütfen .. bunu batililar yapar carpitmak icin ... belli bir yerini alirlar geri kalan tarafini birakirlar .. ben ne Allahi ne de peygamberi yalanliyorum ... ben ne peygamberin seriatini nede Allahin seriatini ayirmisim .. sadece diyorum ki her ikiside ayni ve bunlarda kuranda gecer baska bir yerde degil .. islamda iftira atmanin cezasi ne biliyormusun??

o alimi de tanimiyorum .. .. yemin tanimiyorum .. islamin baska bir problemide su alimlerin dediklerini harfiyen dinden saymalari .... halk tarafindan hos karsilanmayor .. bizim orda kadinlar örnegin (daq) dedikleri agzin altinda,cenenin üstünde,ayaginda,alnida, gögüs üstünde dövme yapanlar var .. simdi yapmiyorlar artik cünkü hoca denilenlerda dinde kendilerini söz sahibi kildiklarindan ...

helal ve haramlar ancak ve ancak kuranda gecer ... bundan baskasi?

not: bedlis beni tanimiyorsun daha .. ben forumun münafigiyim böyle konusmamdan ötürü :)

Seni kim münafık gösterir bilmiyorum ancak bu yaptığınla benden başkası bilemez, kimseye ihtiyacım yok tavrınla ve onca kişinin dediğini alaya alarak sen birçok kişiyi münafık olarak ilan etmiş kadar oluyosun...

Bilmelisin ki sen herbirşeyi bilen değilsin...Bu konuda senden daha iyi bilen biri muhakkak vardır...Bence iyi bir yardım almalısın...Aksi halde sadece kışkırtıcı cümleler, alaycı tavırlar ve kibir dolu cümleler mümine yakışmaz...

dini konuda bením kimseye ihtiyacim yok .. kimsenin kimseye ihtiyacim yok .. hristiyan dini degil ki papazlarin dedikleri parmak kessin ... herkes kendinden sorumlu herkes kendi icin yapar .. kimsenin kimseye ihtiyaci yok .. ben kimsenin dedigini alaya almadim ... cok naif olmayin lütfen .. kücük bir tartismayi bile hadim edemiyorsaniz..... ve seninde yanlis sinyaller aldiginin kanaatindeyim ... kimseye en kücük bir münafiga uygun bir diyalog gecmedi aramizda .. hicivli cümleler .. bundan gayri ..
herseyi bilmek Rabbe mahsustur ... ben sadece kurana uymakla emrolundum ... bundan haric baska birsey degil ... kurdanda bilenden daha cok bilen vardir der .. korkma yardimi okulda aliyorum .. dersler cok yogun geciyor :):) ... eger Rabbin kitabina davet etmek hastaliksa olsun varsin .. kac yazar .. sizinkilerde benim icin kiskirtici ... kirmak benim elimde degil ama kirilmamak sizin elinizde .. bende burda bir hosuma gitmeyen bir konuda hemen kirilmiyorum bakin ...

neden hazmedilmiyor anlamadim .. herkes kendi fikrini söylesin ... eger yanlisi varsa yanlisini görülür eger dogrusu varsa dogrusu alinir ... emi ... bu kadar basit ..

Daha önce yazdım, yine söylemekte fayda var. Dövmenin günah olup olmadığı konusunda bir şey demiyorum ancak, Kuran'ı okuyup düzgün bir şekilde idrak eden birinde dövme yapma gibi bir isteğin oluşmayacağı muhakkaktır.

dövme yaptıranlar yada yaptırmak isteyenler kendilerine ruhsat arıyorlar sanırım. günah olduğu ortada isteyen yaptırsın isteyen yatırmasın ama yaptıran bunun günah olduğunu inkar etmesin!!!!

Din allah ile kul arasındadır.. Herkesin muhakkak inancı birbiriyle aynı değil, fikirleri aynı değildir... Aynı olmayacaktırda..

Din alimi diye tabir etiğimiz kişilerde kuranı okuyup kendi akıl ve mantıklarının doğrultusunda yorum yapmaktadırlar.. Kat-i doğrulukları hiç bir zaman yoktur.. Muhakkak doğru Hz. Peygamberler, Kuran- ı Kerim ve Allah'tır..

Dövme islam dinini temel alan halk biçimlerinin örf ve adetlerinde evvelden beri yapılması uygun görülmeyen bir uygulamadır..

Benim düşünceme göre dövme yaptırmanın dinen hiç bir engel olmayacağının kanaatindeyim... Askerlik yaptıktan sonra dövme yaptırmak niyetindeyim...

Sonuçta din Allah ile kulu arasında hiçbir aracı olmadan gerçekleşen bi kavramsa benim hakkımda kimsenin " Sen uygunsuz birşey yapmışsın.. Dövme çok büyük günahtır.." gibi söylemlerini hiç takmıyacağımı belirtirim..

Tabiki bu bir dilek meselesidir.. İsteyen sever, isteyen yaptırır yada yapırmaz.. Kişinin isteğine bağlı bir durum..

Hepinize Kolay Gelsin...

paylaşım için ALLAH RAZI OLSUN yüce ALLAH'ın verdiği güzelliği inkar etmemeliyiz...

Geri