Diyanet: Dövme yaptıran tövbe etmeli

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Diyanet: Dövme yaptıran tövbe etmeli

dovme.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptırdığı dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi. Diyanet takviminde yer alan bilgide, insan bedeninin değişik yerlerine çeşitli şekillerde dövme yaptırmanın eski tarihlerden bu yana uygulandığı belirtilerek, "Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahilliye adeti olup, sağlık açısından da zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır" denildi.

"DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ"

Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.

"Dinimiz, tedavi amaçlı operasyonlar hariç Allah'ın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü müdahaleyi yasaklamıştır" diyen Başkanlık, Allah'ın yarattığının değiştirilmesinin hem maddi hem de fıtrat alanında gerçekleşebildiğini bildirildi. Diyanet, "Günümüzde, başta insan olmak üzere canlı varlıklar üzerinde ve yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü yıkıcı girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündür...

Kişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir" dedi.

ANKA​

Vücudumuz bize emanettir..Emanet edilen bir arabayı sahibinin izni olmadan boyasak üzerine resimler çizsek, hatta bazı bölümlerini komple değiştirsek doğru olur mu?..Asla..Ne kadar güzel resim çizildiği önemsiz..Sahibibin izni olmadan böyle biriş yanlış olur...Ayrıca dövmenin vücuda verdiği zararlarda işin içine girince durum kötüden daha kötü olmakta...Sonuç olarak tövbe daima gerekli ancak böyle bir hatanın farkına varıpta hemen tövbe etmek pek güzel olsa gerek..Allah bizi tövbeden yoksun kullarından eylemsin inşallah..

Paylaşım için Allah razı olsun abi..

Allah razı olsun....
günümüzde maalesef gençler arasında sık rastladığımız bir olay...

Güncellemek te fayda var sanırım

yha ben bi ara dofme cilikle uğrastım kalıcı fln yapıyorduk

insanın kendi hoş güzelliği varken, neden değiştirmeyi düşünürler bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Vücuduna dövme yapmak, sağlık açısından mecbur kalmadıkça estetik ameliyatı yapmak bence güzel birşey değildir.

Güzel olan insanın vücuduna yaptığı değil, kalbinin güzelliği olmalıdır diye düşünüyorum.

eger ailemden büyük tepki gelmecegini veya bizim insanlardan gelmecegini bilseydim yapardim .. bence günah degil .. dövme yapan kisilerle konustum bir arkadas vardi o cok ilgi gösteriyordu suyun deri altina girdigini yöslüyordu .. biraz mantikli düsünüldümü eger cidden su girmeseydi hastaliklar yaratirdi vucudun o kisminda ..

vücutun emanet ol felsefeside iyi yerlesmis beyinlere ..

kim diyaneti dinde dozaj olarak aliyor veya itimat ediyor ki ????... Allah birdir dediklerinden baska arastirmadan inanmam ... Allahin kime Rahmet edip etmeyeceginide biliyorlar :):) ... güzel valla .. bu hadistir de isin icinden cik ...

REDARMY ye harfiyen katiliyorum

eger ailemden büyük tepki gelmecegini veya bizim insanlardan gelmecegini bilseydim yapardim .. bence günah degil .. dövme yapan kisilerle konustum bir arkadas vardi o cok ilgi gösteriyordu suyun deri altina girdigini yöslüyordu .. biraz mantikli düsünüldümü eger cidden su girmeseydi hastaliklar yaratirdi vucudun o kisminda ..

vücutun emanet ol felsefeside iyi yerlesmis beyinlere ..

kim diyaneti dinde dozaj olarak aliyor veya itimat ediyor ki ????... Allah birdir dediklerinden baska arastirmadan inanmam ... Allahin kime Rahmet edip etmeyeceginide biliyorlar :):) ... güzel valla .. bu hadistir de isin icinden cik ...

REDARMY ye harfiyen katiliyorum

güvendiğin veya inandığın dini kouda alim olduğuna inandığın bir kişiye git ve sor, ayrıca yüce kitabımızıda ve hadis kitaplarına araştırırsan aydınlanmış olabilirsin.

oldum olası sevmem dövmeyi:D

ben kendime güveniyorum ... dayandigim bir kitap var o da Kuran .. bundan gerisini elimin tersiyle iterim .. ufkun acilmasi haric dinde benim icin kaynak degildir ..

eger allah beni sorumlu kilacaksa yaptiklarimdan dolayi o zaman ben kararimi kendim veririm baskasi benim icin karar veremez ..

ben kendime güveniyorum ... dayandigim bir kitap var o da Kuran .. bundan gerisini elimin tersiyle iterim .. ufkun acilmasi haric dinde benim icin kaynak degildir ..

eger allah beni sorumlu kilacaksa yaptiklarimdan dolayi o zaman ben kararimi kendim veririm baskasi benim icin karar veremez ..

Güzel kardeşim,

Elbettei kitabımız Kur'an-ı Kerim bizim rehberimiz ancak onun inmesine nail olunan Peygamberimizinde sünnetine bakmamız gerektiğine inanıyorum. Misal olarakta Kur'an-ı Kerim müslimanlara namaz kıınması gerektiği emredilmiş fakat nasıl kılınacağı belirtilmemiştir. Nasıl kılınacağı hususunda Peygamberimizin uygulmasından öğrenmekteyiz.

Bu yüzden din kardeşim, Yüce kitabımızın yanında peygamber efendimizinde sünnetlerine bakmamız doğru olacağı kanaatindeyim.

(Yazılarımda bir eksiklik veya yanlışlık varsa bilgilenirseniz sevinirim)

bedlis .. ilk önce yanlisligin var .. kuranda nasil namaz kilinacigi geciyor .. abdestinde nasil alanicaginin gecmesi gibi ... kuranda en azindan söyle der : kiyama durun, rüku ve secde edin der .. ve namazi olusturan hareketler bunlar ... anasi diyebiliriz .. tanidigim bir kac kisi var abdesti kuranda gectigi gibi aliyorlar ..

bedlis bugün peygamber aramizda yok .. ondan dolayi peygamber ne demis ne dememis bilmiyoruz ..bizim önümüzü koyulan hadisler cürügünün ne kadar dogru oldugunu bilmiyoruz yani 100000 binlerce hadis var .. peygamber yatmamis besinlenmemis sirf hadis söylemis .. öyle olsa dahi 100000binleri bulamaz ya oda herneyse.. peygambere ben iftira atmam peygamberin bunu demis degidimle yaparim ama .. yüzyillarda belli sizin alim dedikleriniz sunu biraz arindiralim dedimisler ama isin icinden cikamamislar ... Allah sadece kurani koruyacagim diyor .. anlayacagin belki hadislerin hepsi yalan .. cünkü allahin sözü yok koruyacagina dair .. peygamberde eger kurana uyduysa o zamanda bizimde sirf ona uymamiz gerekir .. Hz Aise r.a zaten onun hal ve hakereti kurandir diyor ..

namaz:Al-i İmran Suresi
(43) "Ey Meryem! Rabbine divan dur. secde et ve (onun huzurunda) rükû edenlerle beraber rükû et" demişlerdi.

Abdest : Maide Suresi
(6) Ey iman edenler! namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.

Sevgili Aysar kardeşim, verdiğin bilgilerden ötürü teşekkür ederim. Yazlız hadis konusunda aynı fikirde olmadığımızı bildirmek isterim. Muhakki dinimiz islamı iyi anlayan ve bunları bize söyleyen alimler çıkmıştır. Türk dünyasının ünlü din alimi Ahmet Yesevi gib. daha örnekleride sayabiliriz. Bu mübarek insanlarda hadisi doğrulamışlardır. Sahih hadislerin olduğuğuna unutmamak gerektiğine inanmaktayım. Diyeceklerim bundan ibarettir. Dövme yapmak dinimize göre hoş karşılanmayan bir durumdur. Buna ben böyle inanıyorum. Dinimiz bir kural koymuştur, insan buna uyar uymaz oda kişiye kalmıştır.

Allah C.C. her müslümanı doğru yol olan hak dinimizden ayırmasın. Temennisiyle bu konuda diyeceklerim bunda ibarettir. Allah yar ve yardımcımız olsun.

o alimi de tanimiyorum .. .. yemin tanimiyorum .. islamin baska bir problemide su alimlerin dediklerini harfiyen dinden saymalari .... halk tarafindan hos karsilanmayor .. bizim orda kadinlar örnegin (daq) dedikleri agzin altinda,cenenin üstünde,ayaginda,alnida, gögüs üstünde dövme yapanlar var .. simdi yapmiyorlar artik cünkü hoca denilenlerda dinde kendilerini söz sahibi kildiklarindan ...

helal ve haramlar ancak ve ancak kuranda gecer ... bundan baskasi?

not: bedlis beni tanimiyorsun daha .. ben forumun münafigiyim böyle konusmamdan ötürü :)

Kuran'ı okuyup, onca öğrenmemiz gereken şeyleri görmeyipte, dövmenin günah olup olmadığına dair bir ayeti arıyorsanız; demekki sizin amacınız Kuran'ı anlamak değil, mantığınıza uymayan bir konuya Kuran'ı dayanak gösterip kendinizi tatmin etmektir. Zaten Kuran'ı anlamak için okuyup idrak eden birinde, dövme yapma gibi bir arzunun oluşmayacağı muhakkaktır. Yani amacımız Kuran'ı okumak olmamalı, onu anlamak olmalı. Yoksa ilkokul 3. sınıfa giden bir çocuğa da versem o da okur mealini. Söylemek istediğim şey, kendinizi bu türden mantığınızın algılamakta zorluk çektiği konuları izah etmeye çalışırken, Din'i buna karıştırmamanızdır. Çünkü Din'i kendi mantığınıza göre telakki ederseniz, bunun ciddi sorunları ortaya çıkabilir. İnsan mantığına her şeyden çok güvenebilir, hepimiz düşünebilme yetilerine sahibiz, bu gayet normaldir. Ancak din konusunda bazı şeyleri açıklarken unutmamamız gereken bir şey var ki; o çok güvendiğimiz, kimseyi kendi hayatına dayanak göstermeyen, her şeyi kendisinin halledebileceğini sanan mantığımızın bir yaratıcısı var. Mantığı yaratanın yarattığı şeyi, -hiçbir mantıksal açıklamasının olmamasına rağmen- değiştirmenin mantıklı olmadığını bilmem için, mantığımı kullanmam yetti benim için. Demekki her şeyin Kuran'da yazması gerekmiyormuş. Allah'ın bizlere verdiği akılda arada bi işimize yarıyor.

(Belirtmeden geçemeyeceğim ki, kendisine sadece Kuran'ı referans alıp, başka bir şeyi kabul etmeyenlerin farkında olmadığı şey, Kuran'la bu düşüncelerinin çeliştiğidir. Bu çelişkiyi 'idrak ederek' okuyanlar anlayabilir).

trineo neymis bu celisen bir örnek rica edersem???? sunu diyen oysa kuran : ----- ben furkanim, ------ ben kendi kendimi aciklarim, bundan baska dayanacaklari deliller mi var? ------ eski topluluklar günümüzdeki cok bilginler gibi haramlar kildiklarindan kuran eski halklari azarlar ve bunlari kim haram kilmistir der .. allah katindan delillerinizi getirin .. onlari hatta azapla ihtar ve müjdeler ... (bunu bu cok bilginlerede sormak lazim .. allah katindan delillerini getirsinler diye) ----- "kurandan baska hangi söze inanirlar"? (bu arada arapcada "söz" kelimesi "hadis" tir .. yani yukarda gecen ayeti söylede diyebiliriz " kurandan baska hangi hadise inanirlar?" )

lütfen vehimlerden kacin ... bircogu günahtir bilirsin ... kuranda gecmeyen sey benim icin önemli degildir .. helallerimle haramlarim,hayatim ile stilim,kendim ve ortamimin nasil olmasi, sosyal ve aile ortamimida belirten kurandir .. bundan haric baska bir ekol yok ..

Avşar bu yazıyı en az beş on kez okuduğunu çok iyi biliyosun kuruntuyddun avsar oldun ama hala aynı noktalarda saymaya devam ediyosun
Halada Kuran tek rehber hadisleri baz almam diyebiliyorsun Kuran-ı Kerimi anlamak o kadar kolay olsa
Herkes Kur'an-ı kerimi anlasa, ondan hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şeriflere lüzum kalmaz,
Allah cc. Kuran-ı kerimde de
Peygamberin emrettiğini yapın, yasakladığından sakının buyurmazdı Haşr 7
Eğer herkes Kur'an-ı kerimi anlasaydı, 72 sapık fırka meydana çıkmazdı...!!!
Yine Kuran-ı Kerimde Bir ayeti celilede Rabbimiz cc.
(Kur'anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44]
Buyurmazdı
o kadar rehber edindiysen Hz. Kuran'ı Bu ve benzer ayetleri atlamadan okumayı denemelisin

Allah’ın yolu ile, resullerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir. [Nisa 150,151]

Geri