Disk yönetiminde external hard disk görünmüyor

cetoriko

New member
Reaction score
0
Merhabalar,
IBM bir notebook um var. Bu notebookta bir adet WD MyBook ve bir adet te HyperDrive COLORSPACE UDMA harici diskim var. Bu UDMA nın içinde 250 GB Seagate disk vardı.
Bu iki cihazda bahsettiğim IBM NoteBook ta sorunsuz olarak çalışmakta idi.
Ben UDMA içindeki 250 GB lık diski çıkarıp 500GB WD disk taktım. UDMA bu diski otomatik olarak gördü ve kendi yazılımı ile FAT32 formatı attı. IBM NoteBook a cihazı bağladığımda Bilgisayarımda Yerel Disk (D) olarak görünüyor ama Bilgisayar Yönetimi --> Disk Yönetiminde yeni taktığım disk görünmüyor. Bilgisayarımdan girdiğimizde ise içerisine hiç bir şey kopyalayamıyorum. Yeni Klasör dahi oluşturamıyorum.
Aynı diski başka bilgisayara takıyorum hiç bir sorun yok disk çalışıyor.
IBM NoteBook ta 3 USB girişi var üçünde de denedim aynı sorun var.
NoteBook un Chip setinin yazımını güncelledim yine aynı.
Aygıt Yöneticisinden USB sürücüsünü sildim. Tekrar kurdum gene aynı.
Farklı bir Disk Yönetimi programı kullandım onda diski görüyo ama hiç bir müdahede bulunamıyorum.

Lütfen yardımcı olun fikirleriniz bekliyorum.
Saygılarımla Teşekkürler

hyperdrive.jpg

IBM modeli ve işletim sistemi bilgilerini verirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Alternatifli bir konu..

ThinkPad R60 9461-DXG ve XP Prof işletim sistemi yüklü. İlginize teşekkür ederim.

IBM den disk yönetim yazılımını indirip denemeni tavsiye ederim. Çünkü bazı marka, model ve büyüklüklerle ilgili sorunlar yaşanabiliyormuş. Çözüm olarak önerilen bu program. Laptopun sitesinde mevcut.

Kolay gelsin...

Teşekkürler bi deneyeceğim.
Saygılarımla

Geri