disk temizleme ile sildiğim xp yedeğini nasıl kurtarabilirim *Acil yardım lütfen

sbaranel

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar, mevcut sorunsuz çalışan XP nin üzerine W7 yi kurdum kurulum aşamasında yükseltme için eski windowsu yedekleyimmi diye sordu bende evet dedim kurulumdan sonra baktım eski windows old olarak mevcuttu sonra HD de yer yok diye disk temizleme aracı çıktı ve orada en büyük dosya olarak 26GB şeçtim ve temizlendi sonra o dosyanın benim eski XP yedeği olduunu anladım. Herhangi bir dosyayı sildiğimiz zaman çöpe gidiyor bu disk temizlemedeki dosyalar nereye gidiyor masıl geri getirebilirim ? Acil yardım lütfen

Mimar sertaç baranel

Aklima gelen Windows geri getirme fonksiyonu bir dene.

Genelde kurtarma ve getirme programlari var ama ben kac tanesini denediysem hic birisinde istedigim sekilde basariya ulasammistim.

Gelecek icin tavsiyem acronis tru image programini kullanmani tavsiye ederim. Tertemiz sistem kurup bir image yaparak extern Diskte garantile, 10 ile 15 dakikada gerektiginde sistemini hafizaladigin sekilde geri getirir.

Zaten zaman ile sistemi yeni kurmak iyidir, ne kadar temizleme programi kullanirsan kullan artiklar geri kaliyor, sistem yavasliyor, bazi virus ve trojanlar izlerden kurtulmak böyle daha güzel. Ön sarti tabi XP DVD si mevcut olmasi gerek. Ben bir sefer kurup 5 sene kullanmaktan yana degilim.

sistem geri yüklemede o zamanı göremiyorum

Arkadaşlar, mevcut sorunsuz çalışan XP nin üzerine W7 yi kurdum kurulum aşamasında yükseltme için eski windowsu yedekleyimmi diye sordu bende evet dedim kurulumdan sonra baktım eski windows old olarak mevcuttu sonra HD de yer yok diye disk temizleme aracı çıktı ve orada en büyük dosya olarak 26GB şeçtim ve temizlendi sonra o dosyanın benim eski XP yedeği olduunu anladım. Herhangi bir dosyayı sildiğimiz zaman çöpe gidiyor bu disk temizlemedeki dosyalar nereye gidiyor masıl geri getirebilirim ? Acil yardım lütfen

Mimar sertaç baranel

bilgisayar konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar senin problemini çözebilirler.forumları gezip dedirdini anlatman anlamsız.

bi an ince bilgisayar konusunda uzmanlaşmış adam bulmaya bak...

bende de aynısı oldu buna benzer onu yap bunu yap derken müjde mavi ekran cartt :hadiordan aynen format :p

bu işten anlayan 1 dostundan yardım talep et tavsiyem.

sanirim WINDOWS-OLD algoritma v irtüel olarak silinmis olup fiziksel olarak halen darkdiskde GERI GETIRILEBILIR asagida tavsiye edecegim programlardan ! 1-hardisk'ini baska bir bilgisayara baglamak suretiyle
2- ayni harddisk üzerinden asagidaki programlardan calistirarak>-takilacak veri depolama aygitlarina USB bellek.extern veya harici depolama aygitlari'na kurtarilan veriyi kayit altina almak. asagidaki pro'lar eger systemi halen geri getirme yöntemiyle ESKI BIR TARIHE -> geri getiremediysen ! siddetle tavsiye ederim lakin FULL kullanmak sart ! forumda bulamazsan TIKLA burdan arasin sana
FileRecovery 3.2
FileRecovery 3.2
RecoverSoft Data Rescue
PCFundelete 2.02
FileRecovery Professional 3.2
Fundelete 2.02
FileRecovery Professional 3.2
PC Inspector File Recovery 4.0
PhotoRecovery for Digital Media 3.5
Zero Assumption Recovery 7.9
PC Inspector Smart Recovery 4.5
Ondata RecoverySoft 3.2