'Dinsel diktatörlüğe gidiş'

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu tarafından düzenlenen "Forum 2007" adlı toplantıda konuşan Prof. Dr. Mümtaz Soysal , AKP hükümeti tarafından gerçekleştirilmek istenen anayasa değişikliğinin getireceği en büyük tehlikenin ulus devletin yıkılması olacağını belirterek "Gidiş ulus devletin yıkılışıdır. Ardından gelecek olan ise din temelli bir diktatörlüktür" dedi.

Ortaköy'deki Galatasaray Üniversitesi Kampüsü'nde dün gerçekleştirilen forumun "Nasıl Bir Anayasa" adlı toplantısında, anayasa değişikliği ile ilgili konular masaya yatırıldı. Bu yıl 16'ncısı düzenlenen toplantıda konuşan Eski Dışişleri Bakanı ve gazetemiz yazarlarından Prof. Dr. Mümtaz Soysal, AKP hükümetinin renksiz, sade bir anayasa hazırlama çalışmasının "Ilımlı İslam Devleti" yaratılmak için bir ön hazırlık niteliğinde olduğuna dikkati çekerek, Cumhuriyet'in tüm anayasal geleneğini ortadan kaldırıp, dinsel diktatörlüğe gidişin yolunu açmak istenildiğini kaydetti. AKP hükümetinin anayasa taslağı üzerine teknik bir değerlendirme yapan Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi, Bertil Emrah Oder ise, Anayasa'nın sadeleştirilmek adına karmaşık bir metin haline getirildiğini belirtti.

Cumhuriyet

Kod:
 # Forum genelinde oldugu gibi küfür,hakaret,reklam,mail adresi paylaşımı yasaktır.

ilk uyarım 4440444..
tekrarlarsan ceza alıcaksın..

bu kadar kendi içinde çelişen bir konusma gormedim
1- tayyib erdogan ılımlı islam yoktur diyor ki sonuna kadar haklı çünkü islam 4 4 lük bir dindir asırısı ılımlısı olmaz... neden ılımlı islam devleti kurmaya calıssın bu kadar celişen bir acıklama gormedim
2- acıklamanın amacı bariz bellidir ülke elden gidiyor yetişin dostlar palavlarıyla ülkeyi kaosa sürüklemek
hepsinin ne oldugu bellidir...

çok komik,o kadar basit mi bir devrim yapmak,kimilerinin isine geliyor kafa bulandirmak

millet nerde nasıl saçmalayacağını şaşırmış başka bişi değil bu saçma söylemler

dostum bunlar boş işler irticaymış
gelseydi coktan gelirdi milletimiz kafasını böyle şeylerle meşgul etmeyin

irtica söylemleri artık sanal öcü gibi, gerçi kimse takmıyor bu tür kasıtlı hedef ve gündem saptırmaları.
Bunlar yerine gençliğimizi ahlaki çöküntüden nasıl kurtarabiliriz onu tartışalım.

arkadaşlar! konuyu değiştirme (gençlerimiz ahlaki çöküntüden nasıl kurtulur) fikrim için yorumlarınızı bekliyorum.

bence de bu konu çok önemli . içki, kumar ,uyuşturucu ,fuhuş, televole kültürü, yabancı hayranlığı,yabancı kelime kullanma, açık saçıklığı moda gibi görme, gelenekleri gericilik görme, kültürümüzü hor görme, geçmişimize sahip çıkamama.......gibi birçok neden var aslında ahlaki yozlaşmanın ardında.

bence de bu konu çok önemli . içki, kumar ,uyuşturucu ,fuhuş, televole kültürü, yabancı hayranlığı,yabancı kelime kullanma, açık saçıklığı moda gibi görme, gelenekleri gericilik görme, kültürümüzü hor görme, geçmişimize sahip çıkamama.......gibi birçok neden var aslında ahlaki yozlaşmanın ardında.

bize empoze edilmek istenen batının kokuşmuş kültürü gençlerimizi zehirliyor. bu birinci sebep bence

aslında sorunlardan birtanesi kendini çağdaş, modern ve ilerici gören asıl yobazlardır.

Geri