Din değiştiren ipe

MG_eVİL

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
141020080915268101079_2.jpg

İran İslamiyet’ten çıkanları (mürted) ölüm cezasına çarptıracak süreci başlattı

İran’da din değiştirenlere yani mürtedlere ölüm cezası öngören yeni ‘İslami Ceza Yasası’ onay sürecine girerken darağacındaki ipe fazla uzak olmayan Bahailer ve Hıristiyanlar için çanlar çalmaya başladı.

Daily Telegrafph'a göre, 9 Eylül’de meclisten 7’ye karşı 196 oyla geçen ama Uzmanlar Meclisi’nin değişiklik talebiyle tekrar vekillerin önüne giden tasarı özellikle Müslümanlık’tan Hıristiyanlığa geçmiş papaz Hüseyin Sudmend’ın devlete göre ‘Amerikan casusu’ olduğu, ailesine göre ise ‘din değiştirdiği’ için 18 yıl önce idam edilmesini unutmayan Hıristiyanları korkutuyor.

Meclisteki ikinci oylamanın ardından Uzmanlar Meclisi ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in onayıyla yasalaşacak tasarı, şimdiden din değiştirdikleri gerekçesiyle hapse tıkılan insanların üzerinde Demoklasin kılıcı gibi sallanmaya başladı. Mevcut ceza yasası din değiştirenlere ceza öngörmüyor. Ama sıklıkla Bahailer ve din değiştiren Hıristiyanlar başka bahanelerle aylarca tutuklanabiliyor. Bazıları gizemli biçimde ortadan kaldırılıyor. Gelecek yasa ise erkeklere ölüm, kadınlara müebbet hapis cezasının önünü açıyor.

Oğlu da babası gibi Meşhed’de

Hüseyin Sudmend’ın ölümü sonrası zor günler geçiren ve annesi kör olunca Almanya’ya iltica edip şimdi Londra’da yaşayan 29 yaşındaki kızı Raşin Sudmand, din değiştirdiği için öldürülen son kişinin babaası olduğunu belirtip 21 Ağustos’ta altı kişiyle birlikte casusluk suçlamasıyla hapse tıkılan erkek kardeşi Ramtin’in de aynı akıbete uğramasından kaygılı. 1960’ta 13 yaşında Hıristiyanlığa geçen babasının 30 yıl sonra asıldığını belirten Raşin o günleri şöyle anımsıyor:

“Önce bir ay hapiste tutuldu. Sonra dini polis açıklama yapmadan ve özür dilemeden bıraktı. Çilenin bittiğini sandık. Fakat altı ay sonra polis tekrar babamı alıp götürdü. Bu kez iki seçenek sundular: Ya Hıristiyanlığını inkâr edersin ya da asılırsın. Elbette babam inancından vazgeçmedi. Tanrısını inkâr edemezdi. İki hafta sonra darağacında asıldı.”

Raşin, Ramtin’in de yasal suçlama olmasa da babası gibi inancından ötürü Meşhed’de hapiste tutulduğunu belirterek “Babam onu bir Hıristiyan olarak büyüttü. Bu yüzden tardeşim mürted olmasa bile güvende olduğunu sanmıyorum. Eğer İranlıysan Müslüman olman gerektiğini farz ediyorlar.”

Evrensel Hıristiyan Dayanışma (CSW) adlı sivil örgütün temsilcisi Alexa Papadouris, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’la birlikte gayr-ı Müslimlerin durumunun kötüleştiğini belirtip Tahran’a uluslararası insan hakları hukukuna uygun hareket etmesi çağrısı yaptı. CSW’ye göre İran’da din değiştirdikleri gerekçesiyle hepsi de son bir yılda tutuklanmış 43 kişi hapiste. İran mahkemesi din değiştirdiği için geçen mayısta Şiraz’da tutuklanan Mahmud Metin Azad ile Araş Basiret’ı eylülde hakkındaki İslam’a hakaret ve Batılı düşünceleri yayma suçlamalarını geçersiz sayıp bırakmıştı.

İnsan hakları savunucuları dinlerini değiştirenleri cezalandırmanın Evrensel İnsan Hakları Bildirisi, Uluslararası Sivil ve Siyasi Haklar Anlaşması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi anlaşmalar bir yana İran Anayasası’nın 23’üncü maddesine de aykırı olduğunu hatırlatıyor. Bu madde hiç kimsenin inancından dolayı rahatsız edilemeyeceğini hükme bağlıyor.

sıçayım sizin şeriatınıza..... islam dini hani hoş görü diniydi hani... kimsenin inanışına karışılamaz kendi özgür iradesine bırakılırdı... al şeriiat.... benim dinimde böyle bişey yok ve hiç bi zaman gelmeyecek hiç biriniz heveslenmeyin.... :angry:angry:angry:vur:vur

..::TIKLAYIN::..

BÖle Gİderse Akp De Bİzİ Bu Hale Getİrecek İŞte...

sen korkma arkadaşım bu ülkede atatürk ilke ve inkılaplarını yıktırmadık bunca sene yıktırmayacağız... şeriiat değil kralı gelse bu böyle devam edecek değil akp feriştahı gelse bu böyle atatürk ilke ve inkılaplarıyla devam edecek... SAYGILARIMLA....

Tabİkİ Kardes Bİz Kendİ Benlİmİzİ İzdİrmİcez AtatÜrkÜn Yolunda Devam EdeceĞİz SÖzÜm Zaten Akpcİlere

vay anasını bizde canLı bomba yakaLandığında (ki kendisi zaten kendini öLdürmeye gönüLLü) idam ediLemiyor adamLar her yandan idamı basıyorLar..

Vah vah bende din değiştiren ipne sandım.Neyse ipeymiş.

bu haber ne alaka şimdi.banane iranda ne yapıldığından.

birileri ikide bir bu tip haberlerle bir şeyler ima etmeye çalışıyor ama boşuna nefes tüketmeyin.

Nekadar yırtınsanızda bu tip haberlerle bir sonuç elde edemeyeceksiniz

yaklaşık 20 yıldır hep Türkiye İran oluyor palavralarını dinliyoruz ama nedese bir Türlü Olamadık gitti.

aslında bir yönümüzle İrana çoktan döndük bile.

Orada kadınların başı zorla örtülüyor bizde ise Üviversiteye giden kızlarımızın başı zorla açtırılıyor

sonuçta aynı şey

lekenin bi cevabından örnek verecem sana en güzel cevap olacak... trt konusunda söylenen şeyler işte anla şu ankilerin diğerleri gibi olmadığını...

BEN ARTIK BİR İRANLIYIM...

Ben artık bir İranlı haline dönüşüyorum!..

(Bilgisi kıt yarı eğitmen bozuntularına not: İranlı olunmaz Fars’laşılır diye ahkâm kesebilirsiniz az bilmiş sahtekârlar... Oysa Farısi durumlar etnisiteyi belirler... Ben Fars değil, İranlı olmaya başladığımı söylüyorum... İran’daki kültür Fars değil, molla kültürüdür... Onun da Fars’ı, Arap’ı, Türk’ü belirleyici değildir... Şimdi anladınız mı kazmalar?..)

Neyse efendim ne diyordum, ben artık TRT sayesinde hızla İranlılaşıyorum...

“Siz İranlılaştırabildiklerimizden misiniz, yoksa İranlılaştıramayabildiklerimizden misiniz?..”

Bu ifadeyi sesli okuyun...

Yeniden yazıyorum...

Siz İranlılaştırabildiklerimizden misiniz yoksa İranlılalıştıramayabildiklerimizden misiniz?..

Neyse...

Burayı geçtiysek, şimdi geliyoruz İran televizyonunu izleyerek İranlılaşacağım Zire Zamin, Zire Tigh Noghtechin isimli dizilere...

Zire Zamin’de 3 kafadar arkadaş var...

İkisi alkol aldıkları için polis tarafından tutuklanıyor ve hapse gönderiliyorlar...

İran televizyonundan program alacak TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i tebrik ederim...

Mükemmel bir İranlılaştırma yöntemi bulmuş kendisi...

Bilinçaltıma alkol içersen, içeri girersin algısı yerleşti bile...

Öteki dizi Noghtechin...

Onun Google’dan fotoğrafını aradım buldum, köşeye koydum...

Yeni imajım budur, saygılar sunarım...

Şimdi TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e bir önerim var...

Ortalıkta size yağ yapmaya çalışıp ceplerini dolduran bir sürü yalaka yapımcı ve yönetmen var...

Hani istekleriniz doğrultusunda yapımlarına taassubi sahneler koymakta sakınca görmeyen, yalakalar var ya...

Bir zahmet onlardan isteyin, ricanızı kırmazlar...

İranlılaştıracak dizileri de hiç merak etmeyin İranlılar kadar çekeceklerdir...

Hem para İran’a kadar gitmez içerde kalır...

Adı da sözgelimi Avrupa Yakası değil, İran Yakası olur, hiç aramızda lafı mı olur?..

Reha Muhtar

lekenin bi cevabından örnek verecem sana en güzel cevap olacak... trt konusunda söylenen şeyler işte anla şu ankilerin diğerleri gibi olmadığını...

BEN ARTIK BİR İRANLIYIM...

Ben artık bir İranlı haline dönüşüyorum!..

(Bilgisi kıt yarı eğitmen bozuntularına not: İranlı olunmaz Fars’laşılır diye ahkâm kesebilirsiniz az bilmiş sahtekârlar... Oysa Farısi durumlar etnisiteyi belirler... Ben Fars değil, İranlı olmaya başladığımı söylüyorum... İran’daki kültür Fars değil, molla kültürüdür... Onun da Fars’ı, Arap’ı, Türk’ü belirleyici değildir... Şimdi anladınız mı kazmalar?..)

Neyse efendim ne diyordum, ben artık TRT sayesinde hızla İranlılaşıyorum...

“Siz İranlılaştırabildiklerimizden misiniz, yoksa İranlılaştıramayabildiklerimizden misiniz?..”

Bu ifadeyi sesli okuyun...

Yeniden yazıyorum...

Siz İranlılaştırabildiklerimizden misiniz yoksa İranlılalıştıramayabildiklerimizden misiniz?..

Neyse...

Burayı geçtiysek, şimdi geliyoruz İran televizyonunu izleyerek İranlılaşacağım Zire Zamin, Zire Tigh Noghtechin isimli dizilere...

Zire Zamin’de 3 kafadar arkadaş var...

İkisi alkol aldıkları için polis tarafından tutuklanıyor ve hapse gönderiliyorlar...

İran televizyonundan program alacak TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i tebrik ederim...

Mükemmel bir İranlılaştırma yöntemi bulmuş kendisi...

Bilinçaltıma alkol içersen, içeri girersin algısı yerleşti bile...

Öteki dizi Noghtechin...

Onun Google’dan fotoğrafını aradım buldum, köşeye koydum...

Yeni imajım budur, saygılar sunarım...

Şimdi TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e bir önerim var...

Ortalıkta size yağ yapmaya çalışıp ceplerini dolduran bir sürü yalaka yapımcı ve yönetmen var...

Hani istekleriniz doğrultusunda yapımlarına taassubi sahneler koymakta sakınca görmeyen, yalakalar var ya...

Bir zahmet onlardan isteyin, ricanızı kırmazlar...

İranlılaştıracak dizileri de hiç merak etmeyin İranlılar kadar çekeceklerdir...

Hem para İran’a kadar gitmez içerde kalır...

Adı da sözgelimi Avrupa Yakası değil, İran Yakası olur, hiç aramızda lafı mı olur?..

Reha Muhtar

Bi işe yaramayan adamın teki..Reha Muhtar gitsin Gülşen le paparazilere el sallasın : )

Bi işe yaramayan adamın teki..Reha Muhtar gitsin Gülşen le paparazilere el sallasın : )

sende işe yarayan birini söyle bende açığını pat diye söyliyim......
paparazilerle el sallaması dediklerinin yalan önemsiz olduğunu mu gösterir öyle dersen ve akpliysen sana çook güzel bi cevabım var sen yeter ki rengini söyle...

bu haber ne alaka şimdi.banane iranda ne yapıldığından.

birileri ikide bir bu tip haberlerle bir şeyler ima etmeye çalışıyor ama boşuna nefes tüketmeyin.

Nekadar yırtınsanızda bu tip haberlerle bir sonuç elde edemeyeceksiniz

yaklaşık 20 yıldır hep Türkiye İran oluyor palavralarını dinliyoruz ama nedese bir Türlü Olamadık gitti.

aslında bir yönümüzle İrana çoktan döndük bile.

Orada kadınların başı zorla örtülüyor bizde ise Üviversiteye giden kızlarımızın başı zorla açtırılıyor

sonuçta aynı şey

bu habere yazılavak en güzel cevabı sen zaten yazmışsın

benim ekleyecek bir sözüm yok

Geri