Dilmen: Şampiyonluk için derbiler yetmez

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
37913.jpg

Rıdvan Dilmen, 12. hafta maçlarını değerlendirdi. Trabzonspor ve Beşiktaş'ın bu sezon yarışta daha avantajlı olduğunu söyleyen Dilmen, Anadolu maçlarını kazanamayan Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağını, Galatasaray'ın güçlenmesi gerekirken geriye gittiğini söyledi.

Ankaragücü-Fenerbahçe maçını yorumlayan Dilmen, Ankaragücü'nun kalecisinin hiç bu kadar rahat maç oynamadığını, Fenerbahçe'nin pozisyonu bile olmadığını ve daha önceki 2 maçta atılan 6 gol ve galibiyetlerin herkesi yanılttığını söyledi.

Fenerbahçe için Alex, Deivid, Emre ve Güiza'nın her maç çok iyi oynaması gerektiğini söyleyen Dilmen, Fenerbahçeli futbolcuların fizik durumlarının Süper Ligi kaldıracak kapsitede olmadığını da söyledi.

"Fenerbahçe Ankara'da deplasmana giden bir Anadolu takımı gibiydi" diyen Dilmen, "Şampiyonluk için sadece derbileri kazanmak yetmez. Anadolu maçlarını kazanamayan Fenerbahçe şampiyon olamaz. Bu yarışın içinde olamaz. Daha çok puan kaybeder. Her deplasman maçı Fenerbahçe için zor olur" diye konuştu.

Galatasaray'ın Ankaraspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldığı maç için de konuşan Dilmen, "Yorumlanacak hiç bir şey yok, hakikaten kötü maç oldu. Galatasaray güçlenmesi gerekirken geriye gidiyor. Başarılı olduğun zaman Galatasaray ruhu oluyor. Ne ruhuysa bu anlamadım, gidip geliyor. Ruh yoktur futbolda profesyonellik vardır. Galatasaray'da ve Fenerbahçe'de başkanından antrenörüne ve futbolcusuna herkes suçludur. Galatasaray'ın da Fenerbahçe'de olduğu gibi öndeki oyuncularının fizik durumları kötü. Onlar iş yaparsa kazanıyorlar. Bu kadar basit olmamalı" dedi.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın bu sezon göründüğü kadarıyla yarışta daha avantajlı olduğunu söyleyen Dilmen, Trabzonspor-Sivasspor maçında çok fazla pozisyon olmadığını ama kıran kırana bir orta alan mücadelesi olduğunu söyledi.

0-0 biten diğer 2 maça göre daha tempolu maç olduğunu söyleyen Dilmen, "İki takımda kazanmaya oynadı. Trabzonspor eski yıllardaki gibi müthiş bir 10 dakika oynadı. Ancak golü bulamayınca Sivas dengeyi kurdu. Trabzonspor kilidi zor açıyor. Bir türlü öne geçemiyor oyunun başında. Orta sahada alternatif oyuncuları yok. Kadro derinliği olmamasının sıkıntısı yaşanıyor. Geçen yıl büyük maç kazanamayan Sivas da bu sene büyüklere yenilmedi. Bu onlar için artı bir durum. İki takımın savunmasının ortasında oynayan oyuncular çok iyi oynadı" dedi.

"Trabzonspor'un mazisi ve özgüveni var" diyen Dilmen, "Sonlara kadar yarışta olurlarsa geçen yıl Sivas'ın yaptığı gibi değil, koparır işi. Devre arasında da kadro derinliğini artırırlarsa şampiyon olabilir" şeklinde konuştu.

Beşiktaş-Eskişehirspor maçı için ise Dilmen, Beşiktaş'ta Cisse ve Delgado hariç herkesin iyi oynadığını, maçın en önemli noktasının Beşiktaş'ın her bölümde tek kale oynadığını ve öne geçin de beklemediğini söyledi.

Beşiktaş'ın Avrupa'da bile çok az takımın oynadığı bir sistemle oynadığını söyleyen Dilmen, "Tahtada 3-4-3 görünüyor ancak, rakibin durumuna göre değişiyor. Eskişehir maçında 2-5-3 oynadılar. 3-5-2'yi tersten oynadı. Zapo ve Toraman'ın bu sistemde çok dikkatli oynamaları gerekiyor. Beşiktaş'ın rakiplerinin Beşiktaş'ı dikkatli analiz etmeleri gerekiyor. Beşiktaş'ın sırrı Sivok'ta, Sivok arkadan öne çıkıyor. Sivok 3 kişilik oynuyor. Agresif ve sert. Beşiktaş'ı yenmek için, çift forvet oynayıp, Sivok'u ortaya çıkartmamanız lazım" şeklinde yorumladı.

Kaynak

herzamanki gibi yine hakLı
ben feneri hic bir sezon depLasmanLarda
bu kadar kötü görmemiştim...
anLamıorm ben işi ya
gs macında ki performansın yarısı nı göstersek
diğer macLarda sampiyon oLcaz...
ama aragonesle imkansız.......

Geri