Dilimize sahip cıkalım birazcık (+16)

Mephisto

R€B€L
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
konu alıntıdır
arkadaşın yazdıkları komik olsada ağlancak halimiz aslında
bazı şeyleri acıklıo
ama harbi güzel anlatmış:D anlatış şekline hayran kaldıım için yayınlıorum
anlamayana böyle anlatırlar gibi bişey bu

"Beyler son zamanlarda hatta son 2 yıldır forumlarda gördüğüm çoğu Türkçe hatalarından bahsetmek istiyorum. Biz Türk müyüz? Evet ama bu forum denen yerlerde ben çoğu insanı yabancı milletten sanıyorum veya msn denen anlık ileti programlarında. Tamam her insan hata yapar yada bazı şeyleri bilmiyordur ama şunlara bi bakarsanız bunların dikkat edilememesi imkansız şeyler olduğunu anlarsınız.

Örnekler:
Msnde , İnternetten oynanan oyunlarda , Sohbet Odalarında (Chat demeyin kardeşim adı var Sohbet)

1-)Odaya herhangi biri girdiğinde kesin şu lafı söylüyor
"SLM ALL"
NEDİR LAN SLM ALL A.K. SENİN . HADİ SLM Yİ ANLADIK(SELAM) ALL NE ŞEREFSİZ?? SELAM HERKESE DESENE VEYA SELAM MİLLET DESENE , HADİ KISALTMAK İSTİYORSUN DİYELİM GİT SLM MLLT VEYA HRSE SLM DE AMA ALL DEME GERİZEKALI!!!

2-)Gene msn , oyun , veya sohbet odalarında birisi bir odadan çıkacağı zaman şu lafı söyler:
"Hadi ben kaçtım bye"
LAN AMCIK BYE NE A.K. . TÜRKÇE"DE GÜLE GÜLE DENİLİYOR. MİLLET İNGİLİZCE YE DÖNÜYOR YAVAŞ YAVAŞ KİMSE FARKINDA DEĞİL. GERİZEKALI GÜLE GÜLE DESENE İBNE VEYA HADİ KISALTMAK İSTİYORSUN G.G. YAZ!! HADİ ADAM ANLAMADI G.G. NİN ANALAMINI DEKİ BU GÜLE GÜLE. Bİ DAHAKİ DİYİŞİNDE KESİNLİKLE ANLAYACAKTIR.

3-)Gene gelelim forumlaa... Mesela ben bir program paylaştım cevaplar kesinlikle şunlardan biri geliyor hatta çok geliyor
"Thanks for share"
"Thanks"
"Teşekkürler (thanks)"[demin xxxx yerde biri yazmıştı neyse söylemiyim adını]
"a.q salağı normal yazsana şunu işte

4-)Gene msnde şu şekilde ifadeler yer alıyor. Mesela adam güzel bi söz söyleyecek onun ingilizcesini söylüyor. Ulan güzelim Türkçe var onu kullansana.

ULAN İPNATOR. TEŞEKKÜRLER DESENE MAL VEYA TŞKLER DE VEYA OLMADI TŞK YAZ YA . NİYEDİR ARKADAŞIM BU İNGİLİZCE MERAKINIZ YA. İNANIN BANA GİTTİKÇE ŞİRKET İSİMLERİ İNGİLİZCELEŞİYOR , SONRA KONUŞTUĞUMUZ KELİMELER İNGİLİZCELEŞİYOR , YANİ GÜN GEÇTİKÇE BİR KELİMEMİZİ DAHA İNGİLİZCE YE TESLİM EDİYORUZ.

ÖNEMLİ: ARKADAŞLAR BİR ÜLKENİN YOK OLMAMASI İÇİN O ÜLKENİN DİLİNİ KAYBETMEMESİ LAZIM ANCAK BİZ EN KÖKLÜ YERİNDEN BAŞLIYIP DİLİMİZİ YOK EDİYORUZ.

Bu arada bastığım küfürler için özür diliyorum.[Çok sinirlendim (az önce bi mesaj daha gördüm cinlerim tepeme çıktı)]

LÜTFEN ARKADAŞLAR BUNLARA ÖZEN GÖSTERELİM. Bu uyarıdan üzerine düşen görevi lütfen HERKES yapsın "

walla doru demişsin fakat alışmış kudurmuştan beterdir derler ya o misal buda inşallah yazdıklarının etkisi olur fakat biz buda 80bini buldukta bunu okuyam kaç kişi olacak? okuyanlar yapcakmı? bu yola baş koyarsan arkanda olurum fakat işin çokkk zor be kardeşim.......!!!!!!

Tabikide herkesin tercihine kalmış bir şey ama bence klayvede ki "q" "w" "x" harflerini
klavyede görmemek ve yazı tarzımızda kullanmamaya özen göstermek bir başlangıç olur. (program isimlerinde mecbur kullanıyoruz.. windows gibi )

Yazıyı okuyunca aklıma afrika geldi. İngilizler fransızlar sömürmüşler iyice ama dillerini dinlerini bırakmışlar.. Bizde bir yerlere sürükleniyoruz ama nerelere.?

gerçeqten ya yarı sömürge tadında bi yaşantımız war..zorumuz neyse..sanki kendi dilimiz bize yetmiyomu_?halbuki dünyadaki en zengin dillerden biri : (

Geri