Dikkat!içki Beyni Küçültüyor!!!!

the ozy

New member
Reaction score
0
Yeni bir araştırma aşırı içkinin beyni küçülttüğünü ortaya koydu... İçki beyni küçültüyor
Yeni bir araştırma aşırı içkinin beyni küçülttüğünü ortaya koydu.

Bilimadamları yaşları 34 ile 88 arasında değişen ve haftalık alkol alma oranlarına göre kategorilere ayrılan 1839 gönüllünün beynini elektronik aletlerle taradı.

Araştırmada düzenli olarak içki içenlerin ne kadar çok içki aldılarsa beyin hacimlerinin de o kadar küçüldüğü belirlendi.

Haftada 14 alkollü içecek tüketen bir kişinin, hiç içmeyene kıyasla beyin hacmininin yüzde 1.6 oranında küçüldüğü saptandı.

İçki içenler kategorileri arasında da bir kategoriden diğerine geçerken ortalama yüzde 0.25 sıçrama olduğu kaydedildi.

Gönüllüler 'hiç içmeyenler', 'eskiden içenler', 'az içenler' (haftada 1-7 içki arası), 'ortalama içenler' (8-14 içki arası), 'sıkı içiciler' (haftada 14 içkinin üzerinde) olmak üzere sınıflara ayrıldı.

Araştırma ekibine başkanlık yapan ABD Massachusetts'deki Wellesley Koleji'nden Carol Ann Paul, "Araştırma az miktarlarda alkol almanın kardiyovasküler hastalık riskini azalttığını gösterdi. Ancak bu araştırma büyük alkol tüketimi ile beyin hacmi arasında bir ters orantı olduğunu ortaya koydu" dedi.

CNN Türk

az miktarda alkol yararlı diye biliyorum. birde kızlar kolonyayı fazla koklamaya özen gösterin alkol yagları eritir. Ama fazla cekmeyin kafanız bi dünya olur:D:D

:durdurunelıne saglık guzel paylasım

ağzıyla içmeyenlerin beyinleri küçülmekle kalmıyor sarhoşken adeta yok oluyor

walla tırstım şimdi ne yapsak ki temelli bıraksak mı bu mereti zaten fazla içtiğimiz söylenemez ama komple bıraksak ne de güzel olur

yumurtayıda yasaklamışlardı,şimdi özür diliyorlar??

demekki içmeyeceğizz..gerçi ben içmiyorum toplum olarak bırakalım şu mereti.

Bu doğru olsaydı benim kayışı çoktan koparmış olmam gerekiyordu :hhmanD

mutsuz ve büyük bir beyini kim ne yapsın?

Geri