Dişçiden çok korkuyoruz

İηvictus

Banned
Katılım
2 Haz 2007
Mesajlar
3,529
Reaction score
0
Puanları
0
Dişçiden çok korkuyoruz


Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı (TDB)diş hekimi Celal Korkut Yıldırım Türkiye'de 3'ü özel toplam 20 diş hekimliği fakültesi bulunduğunu , bu fakültelerin öğrenci sayısının Avrupa ortalamasına göre çok yüksek olduğunu
31390.jpg

Dişçiden çok korkuyoruz

Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı (TDB)diş hekimi Celal Korkut Yıldırım Türkiye'de 3'ü özel toplam 20 diş hekimliği fakültesi bulunduğunu , bu fakültelerin öğrenci sayısının Avrupa ortalamasına göre çok yüksek olduğunu, İstanbul’da bile Şişli'de 438 kişiye 1, Sultanbeyli'de ise 10 bin 456 kişiye 1 diş hekimi düştüğünü açıklayarak " Tablonun acı yanlarından biri dei, Türkiye'de yaşamı boyunca hiç diş hekimine gitmeyen nüfus oranı yüzde 12,5'tur'' dedi.

Türkiye'de diş hekimliğinin 100. yılı dolayısıyla Türk Diş Hekimleri Birliği ve İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenecek etkinliklerin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldırım hükümetin, özel sağlık hizmetlerini de sosyal sigorta kapsamına almasına rağmen diş hekimliği hizmetinde bu düzenlemeye ısrarla gitmediğini vurguladı.

Sahte diş hekimlerine yönelik hapis cezasının 3-5 yıldan 2-5 yıla indirilmesini içeren ve TBMM Adalet Komisyonu'ndan bu şekliyle geçen yasa taslağını da eleştiren Yıldırım, '' 2 yılın üzerindeki hapis cezalarının ertelenmesi söz konusu değil. AK Parti'nin, sahte diş hekimlerinin cezasını düşürmesinin gerekçesini biz sorguladık. Bunun mantıklı bir açıklaması yapılmadı'' dedi.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç de yıldönümlerinin kendileri için duygulu zamanlar yaşatan etkinlikler olduğunu belirterek, bu yıl Türk diş hekimliğinin 100. yıldönümünün kutlanmasının önemine işaret etti.

Yıl boyunca her diş hekimliği fakültesinin kendi kutlama etkinliklerini düzenleyeceğini ve etkinliklerin tüm yıla yayılacağını bildiren Prof. Dr. Meriç, bilimsel toplantıların yanı sıra diş hekimleri ve öğrencilerden oluşan grupların konserleri, piyano resitalleri gibi kültür-sanat etkinlikleri ve önemli isimlerin davet edildiği konferanslar da düzenleneceğini açıkladı.

Meriç, hükümetin, üniversitelerin birinci basamak sağlık kuruluşu haline getirilmesi girişimini de eleştirerek, “Biz üniversiteyiz. Görevimiz önce eğitimdir. Son alınan politik kararlarla üniversiteler birinci basamak sağlık kuruluşu haline getirilirse, o zaman bize çıkıp kimse, 'Türkiye'deki üniversiteler niye ilk 500'ün içine giremiyor?' demesin. Üniversiteler diş ve ağız hastaneleri değildir, eğitim kurumlarıdır'' dedi.


Sağlığın Sesi
 
Geri
Üst