Devlete ve Cumhuriyete Karşı Değilim; Bozuk Düzene, Kirli Sisteme Karşıyım

neb34

Banned
Reaction score
0
KİM ALLAH'IN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMETMEZSE İŞTE ONLAR
Devlete ve Cumhuriyete Karşı Değilim; Bozuk Düzene, Kirli Sisteme Karşıyım

SEKSEN yıldan beri Türkiye bu kadar serbestlik, hürriyet görmedi. Eskiden birçok konu ve mesele dile getirilemiyor, yazılamıyordu. Bir müddettir tabuların çoğu yıkıldı, serbestlik sınırları çok genişledi.

Şu anda sisteme karşı en büyük muhalefeti Taraf gazetesi ve Altan kardeşler yapıyor. Altan kardeşlerin dinle dindarlıkla ilgileri yok ama mücadelelerinde onları destekliyorum, kendilerini tebrik ediyorum.

Aslında bu muhalefeti Müslümanların yapması gerekirdi. Bir kısmı yapmıyor, yapmak istemiyor; bir kısmı da gereken şekilde ve güçte yapamıyor.

İslâmî kesimde artık bir Ord. Prof. Ali Fuad Başgil yok, bir Üstad Necip Fazıl Kısakürek yok. Değerli kimseler var ama bu ikisinin yeri boş kalmıştır. Onlar ağır toptu.

Bendeniz bir Müslüman olarak devlet karşıtı, devlet düşmanı değilim. Muhalefetim devlete karşı değil; sistem mi dersiniz, düzen veya rejim mi dersiniz ona karşıdır.

Cumhuriyet ile de bir zorum yoktur. Ancak gerçek cumhuriyet istiyorum.

Sabataycı cumhuriyeti istemem, Ergenekon cumhuriyeti istemem, oligarşik cumhuriyet istemem.

Gerçek cumhuriyetin özellikleri nelerdir?

Birincisi: Müslüman halk çoğunluğuna karşı olmayacak, onun emrinde olacak, ona hizmet edecek.

İkincisi: Millî kimlik ve kültüre saygılı olacak, onların ayakta durması, güçlenmesi, yücelmesi için çalışacak.

Üçüncüsü: Âdil olacak.

Dördüncüsü: Bozuk düzenle, yanlış sistemle, miadı geçmiş resmî ideoloji ile özdeş olmayacak.

Beşincisi: Ana prensibi fazilet/erdem olacak.

Altıncısı: Temiz ve saydam olacak; kokuşma ve pisliğe bulaştırılmamış olacak, bu konuda kendisini koruyacak, temiz kalacak.

Son aylardaki en büyük gelişme, artık ordunun başındaki zatların da açıkça ve cesaretle tenkit edilebilmesidir. Eskiden bu kesinlikle yapılamıyordu.

Bugün ülkemizde halkın yarısına yakın kısmının oyları ile işbaşına geçmiş bir iktidar var ama muktedir ve şeffaf değil.

Ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı hanımlarını ve çocuklarını alıp da Ankara ve İstanbul orduevlerinde bir akşam yemeği yiyemiyorlar.

GATA askerî hastanesindeki bir hastayı ziyaret edemiyorlar.

Böyle iktidar olur mu? Bu, iktidar değil, adem-i iktidardır, iktidarsızlıktır.

Gerçek cumhuriyet için en büyük tehlike ve yaygın ve yoğun hale gelmiş kokuşma, yolsuzluklar ve pisliklerdir. Türkiye’miz maalesef bu bakımdan temiz bir ülke değildir. Uluslararası saydamlık raporunda (2008) ülkemizin notu, 10 üzerinden 4.1’dir, yani geçerli not alamamışız. Niçin? Çünkü ülkemiz bin türlü çetenin ve mafyanın vurgun, talan, soygun, çalıp çırpma, rantçılık, hortumculuk, malı götürme alanı haline gelmiştir.

Türkiye’nin uluslararası temizlik ve şeffaflık notu 10 üzerinden 7 ve daha fazla olmadıkça gerçek cumhuriyetin varlığından söz edilemez.

Ülkemizdeki pisliklerle mücadele edebilmek için birtakım zarurî şartlar vardır:

(1) Pislik adamlardan ve çetelerden daha cesur olmak.

(2) Son derece güçlü ve yüksek seviyede bilgi ve kültür sahibi olmak.

(3) Ahlâklı, faziletli olmak.

(4) Bilge olmak.

Maalesef sahte İslâmcıların bir kısmı, bozuk düzenin rantlarını yiyebilmek, haram kazançlarını alabilmek, necis kemiklerini yalayabilmek için İslâmî değerlere sırt çevirmişlerdir.Bu hain kimseler Müslüman camianın yüz karalarıdır.

Müslümanların devlete ve cumhuriyete sahip çıkmaları, bozuk düzene ve sisteme karşı (yıkıcı olmamak şartıyla) en etkili ve amansız mücadeleyi vermeleri gerekir.

http://www.haber5.com/artikel.php?artikel_id=9074

Birincisi: Müslüman halk çoğunluğuna karşı olmayacak, onun emrinde olacak, ona hizmet edecek.

İkincisi: Millî kimlik ve kültüre saygılı olacak, onların ayakta durması, güçlenmesi, yücelmesi için çalışacak.

Ülkemizdeki pisliklerle mücadele edebilmek için birtakım zarurî şartlar vardır:

(4) Bilge olmak.

Aradığınız düzene şu anda ulaşılamıyor.Lütfen bir zaman makinası icad ediniz ve Osmanlı Devleti zamanına dönünüz.

Ayrıca Cumhuriyet'in tanımını bilmiyorsanız Mustafa Kemal okuyunuz.Tekke ve zaviyelerdeki kendini ''bilge olmak'' ile nitelendirenleri değil...

illa osmanlı aramak boş,,bu zamanda da olabilecek şeyler ama bilimum fırsatçı ve darbecilerin antidemokratik yapısı biraz zorlasada iş oraya gidiyor bundan hiç şüphem yok..bu millet kendini sömüren ,hem söven hem beğenmeyen ama habire devamlı kendini söğüşleyen sol zihniyete ve elit yapıya artık geçit vermiyeceğini gösterdi. darbelerden medet umanlar artık hülyalara dalabilir..bu iş ergenekonla bitti. beyler rüya bitti..gerçekler gün gibi açık.

Hırsızlar,din istismarı yapıp insanları köleleştirenler ne olacak?Kendi kendini söğüşleyen bir kesim arıyorsan yeşil sermayeye bakacaksın..Ve Türkiye'deki uzantılarına

ѕσηυη¢υ;3664804' Alıntı:
Hırsızlar,din istismarı yapıp insanları köleleştirenler ne olacak?Kendi kendini söğüşleyen bir kesim arıyorsan yeşil sermayeye bakacaksın..Ve Türkiye'deki uzantılarına

ya neden neden bu ülke için doğru görüp kabullenemiyorsunuz.neden dine saldırı yapıyorsunuz.bu ülkeyi söğüşleyen yeşil sermatede,ergenokoncusuda siyasetçiside,halkıda bir değilmi sence.ilk önce kendimize bakalım bakalım.sen hiç söğüşlemedinmi bu ülkeyi yada senin yakınların söğüşlemedimi bu ülkeyi.bu soruya hayır cevebını verecek adamın anlını karışlarım.eğerki doğruyu söylüyorsa ellerinden öperim.allah korkusu olmayan insanlar yeşil sermaye altınada,ergenakon adı altında,siyasetçi adı altında adı ne halt oluırsa olsun bu ülkeyi 1 kuruş ta dolandıran tirilyonlarca dolarda dolandıran birdir.gerçek allah korkusu olanlar allahtan korktuğu için bu dolandırıcılığı yapamazlar.....

sizler yüzünden dinden soğudum..

arkadaşlar kusura bakmayın ama öbür tarafta yatacak yeriniz yok.

benim gibi bir insanı kaybettiniz..

hakkımı helal etmiyorum, bu ülkenin havasını soluyorsanız şehitlerimizde etmiyecektir.
öbür tarafta verilecek çook hesabınız var..
selametle

sizler yüzünden dinden soğudum..

arkadaşlar kusura bakmayın ama öbür tarafta yatacak yeriniz yok.

benim gibi bir insanı kaybettiniz..

hakkımı helal etmiyorum, bu ülkenin havasını soluyorsanız şehitlerimizde etmiyecektir.
öbür tarafta verilecek çook hesabınız var..
selametle
neden böyle bir mesaj yadın yada kime yazdın arkadaşım onu söyle.birde dinden soğumak bir mesajla olacaksa sorunsende demektir dinden soğumak için bahane arıyormuşsun gibi oldu,bahaneside bumuydu yani.....

Küçük hırsızlar el feneri ile hırıszlık yaparken BÜYÜK HIRSIZLAR DENİZ FENERİ İLE HIRSIZLIK YAPMASI HERHALDE ALLAH A VE İSLAMA OLAN SADAKATLARINDAN OLSA GEREK...Din insanın kendi vijdanında yaşaması ve kendinin cözmesi gereken sorunu.Sen Kalkıpta Dini aşılarsan İnananlar , Dini senden ve senin hurafelerinden zanneder.Zamanla sende Dini kendi tekelinde kullanır ve siyasete alet edersin ki ALLAH korusun ; Din için değil ,siyaset için dinini bozarsın.Bu da sednin arkandan gelenleri etkiler seni etkilemez senin VİJDANIN RAHATTIR..ATATÜRK ZAMANINDA NELERLEN UĞRAŞMIŞ....BIRAKTI ÜLKEDE BAŞTAN BAŞA 5 VAKİT EZANLAR OKUNUYOR..O NA DİNSİZ DİYENLERE İNAT..CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANLARI SADECE DİNİ DEĞİL BİRCOK KAVRAMI KULLANARAK CUMHURİYETLE SAVAŞ VERİYOR..ACIK YA DA ZIMMI...

Küçük hırsızlar el feneri ile hırıszlık yaparken BÜYÜK HIRSIZLAR DENİZ FENERİ İLE HIRSIZLIK YAPMASI HERHALDE ALLAH A VE İSLAMA OLAN SADAKATLARINDAN OLSA GEREK...Din insanın kendi vijdanında yaşaması ve kendinin cözmesi gereken sorunu.Sen Kalkıpta Dini aşılarsan İnananlar , Dini senden ve senin hurafelerinden zanneder.Zamanla sende Dini kendi tekelinde kullanır ve siyasete alet edersin ki ALLAH korusun ; Din için değil siyaset için dinini bozarsın.Bu da sednin arkandan gelenleri etkiler seni etkilemez senin VİJDANIN RAHATTIR..ATATÜRK ZAMANINDA NELERLEN UĞRAŞMIŞ....BIRAKTI ÜLKEDE BAŞTAN BAŞA 5 VAKİT EZANLAR OKUNUYOR..O NA DİNDİZ DİYENLERE İNAT..CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANLARI SADECE DİNİ DEĞİL BİRCOK KAVRAMI KULLANARAK CUMHURİYETLE SAVAŞ VERİYOR..ACIK YA DA ZIMMI...

işte sorun orada değilmi zaten hırsızlar elindeki fenere göre hırsızlık yalarlar.kimi el feneriyle,kimi deniz,kimi projektörle.hepsi bir değilmi bunların

SEKSEN yıldan beri Türkiye bu kadar serbestlik, hürriyet görmedi. Eskiden birçok konu ve mesele dile getirilemiyor, yazılamıyordu. Bir müddettir tabuların çoğu yıkıldı, serbestlik sınırları çok genişledi.

Aslında bu muhalefeti Müslümanların yapması gerekirdi. Bir kısmı yapmıyor, yapmak istemiyor; bir kısmı da gereken şekilde ve güçte yapamıyor.

Bendeniz bir Müslüman olarak devlet karşıtı, devlet düşmanı değilim. Muhalefetim devlete karşı değil; sistem mi dersiniz, düzen veya rejim mi dersiniz ona karşıdır.

Dördüncüsü: Bozuk düzenle, yanlış sistemle, miadı geçmiş resmî ideoloji ile özdeş olmayacak.

Beşincisi: Ana prensibi fazilet/erdem olacak.

Altıncısı: Temiz ve saydam olacak; kokuşma ve pisliğe bulaştırılmamış olacak, bu konuda kendisini koruyacak, temiz kalacak.

Bugün ülkemizde halkın yarısına yakın kısmının oyları ile işbaşına geçmiş bir iktidar var ama muktedir ve şeffaf değil.

(4) Bilge olmak.

Maalesef sahte İslâmcıların bir kısmı, bozuk düzenin rantlarını yiyebilmek, haram kazançlarını alabilmek, necis kemiklerini yalayabilmek için İslâmî değerlere sırt çevirmişlerdir.Bu hain kimseler Müslüman camianın yüz karalarıdır.

Müslümanların devlete ve cumhuriyete sahip çıkmaları, bozuk düzene ve sisteme karşı (yıkıcı olmamak şartıyla) en etkili ve amansız mücadeleyi vermeleri gerekir.

http://www.haber5.com/artikel.php?artikel_id=9074

baştan başliim cevap vermye..

1_80 yıldan beri evet bu kadar özgür olunmamıstı..devletin yapısına karşı yapılan en ufak hareket veya hakaret karşılıksız kalmıyodu...özgürlük kavramı genişledi ve başkalarının özgürlügünü kısıtlar hale geldi

bknz: düşünce özgürlügü ve dtp... Atatürk zamanında yani bundan 85 yıl öncesinde olsalar hepsi çoktan asılmışlardı...

2_muhalefeti müslümanlar yapsın cümlesi islama ne kadar uyuyo...islam kişilerin dinine bakmaksızın haklı olanı savunmazmı ?

3_bendeniz devlete deil düzene karşıyım demiş...bu sözleri nerden hatırlıyoruz..savunmasında abdullah öcalanın sarf ettigi sözler..ve dtplilerin söyledigi sözlere çokmu benziyor ne =)

4_cumhuriyet hiç zaman müslümanlara karsı olmadı olmıyacakta...ama düzen ; devletin yapısını kim bozmaya kalkarsa onlara karsı herzaman tavrını alıcaktır..ve ne dersen de resmi ideolejiye yani laiklige sonuna kadar baglı kalacaktır..

5_bizde temiz adil bir devlet istiyorus ama senin MÜSLÜMAN(!) olarak nitelendirdigin kişilerin iktidarında ne yazıkki bir türlü dokunulmazlıklar kaldırılmadı..=)

bizde dine değil dini kullanan yobazlara karsıyız...=)

ve sandıgınızın aksine hamd olsun müslümanız..

slmtle

böyle bir düzeni kim kurabilmişki??????

şevket eyki çok şey istiyorsun böyle bir düzeni ne muhammed ne isa ne musa kuramadı bu istediklerini esrar içiptemi yazdın çokmu rakı içtin kafan kıyakmı damardan enjeksiyonmu takılıyorsun bilmem ama çok atraksiyon yazmışsın maşşallahhh...

baştan başliim cevap vermye..

1_80 yıldan beri evet bu kadar özgür olunmamıstı..devletin yapısına karşı yapılan en ufak hareket veya hakaret karşılıksız kalmıyodu...özgürlük kavramı genişledi ve başkalarının özgürlügünü kısıtlar hale geldi

bknz: düşünce özgürlügü ve dtp... Atatürk zamanında yani bundan 85 yıl öncesinde olsalar hepsi çoktan asılmışlardı...

2_muhalefeti müslümanlar yapsın cümlesi islama ne kadar uyuyo...islam kişilerin dinine bakmaksızın haklı olanı savunmazmı ?

3_bendeniz devlete deil düzene karşıyım demiş...bu sözleri nerden hatırlıyoruz..savunmasında abdullah öcalanın sarf ettigi sözler..ve dtplilerin söyledigi sözlere çokmu benziyor ne =)

4_cumhuriyet hiç zaman müslümanlara karsı olmadı olmıyacakta...ama düzen ; devletin yapısını kim bozmaya kalkarsa onlara karsı herzaman tavrını alıcaktır..ve ne dersen de resmi ideolejiye yani laiklige sonuna kadar baglı kalacaktır..

5_bizde temiz adil bir devlet istiyorus ama senin MÜSLÜMAN(!) olarak nitelendirdigin kişilerin iktidarında ne yazıkki bir türlü dokunulmazlıklar kaldırılmadı..=)

bizde dine değil dini kullanan yobazlara karsıyız...=)

ve sandıgınızın aksine hamd olsun müslümanız..

İŞTE BUDUR.....:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

neden böyle bir mesaj yadın yada kime yazdın arkadaşım onu söyle.birde dinden soğumak bir mesajla olacaksa sorunsende demektir dinden soğumak için bahane arıyormuşsun gibi oldu,bahaneside bumuydu yani.....

gerçekten tebrik ediyorum, herzamanki gibi, zeytin yağı gibi, temize çıkıverdin değilmi,
kafanı önüne koy ve düşün? İslam dini bumudur? Kuranı kerim'de bunlarmı yazar??
yoksa beyinleriniz zamanında birileri tarafından yıkandı da o yüzdenmi bunları savunuyorsunuz?

elbet bir mesajla o satırları yazmadım,
beni bu hale akepe ve yobazlar soktu.

gerçekten tebrik ediyorum, herzamanki gibi, zeytin yağı gibi, temize çıkıverdin değilmi,
kafanı önüne koy ve düşün? İslam dini bumudur? Kuranı kerim'de bunlarmı yazar??
yoksa beyinleriniz zamanında birileri tarafından yıkandı da o yüzdenmi bunları savunuyorsunuz?

elbet bir mesajla o satırları yazmadım,
beni bu hale akepe ve yobazlar soktu.

benim mesajımda ne akp ne chp nede başka bir partiyi savunmak nede bir ideolojinin körü körüne peşinden git demek vardı.ama senin msj iftira vekendini sütten çıkmış ak kaşığa benzetme gördüm.gerçekte istediğin bir şeyi başkalarına mal etme gördüm mesejında.

peki bu ülkeyi karanlığa sürükleyen aydınlara ne oldu.nerede görülmüştür bir aydının ülkeyi karanlığa sürüklemesi.....kim bu yobazlar kime göre yobazlar.....
seni bu hale akp sokmuş ya bizi bu hale kim soktu,kim bu islam düşmanları neden düşmanlık ederler.peki sen neyi savunuyorsun özgürlüklerin kısıtlanmasınımı?dine küfrümü?din düşmanlarının laiklik kisvesi altında yaptıkları din düşmanlığınımı?

Geri