Dev Anketin Sonuçları

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Haberturk.com'da 1.797.130 katılımcının oylarıyla düzenlenen seçim anketinin sonuçları.

İşte anket sonuçları

HABERTÜRK’ün 1 milyon 797 bin kişinin oy kullandığı anketine göre, bugün seçim olsa Meclis’e 4 parti giriyor. 2002’ye göre 10 puan gerileyen AKP’nin %24.23’le birinci parti olduğu araştırmada, CHP de büyük kayıpla 2. parti oldu. DYP, MHP az farkla barajı aşıyor.

moyorani000.jpg

moydagilim.jpg

Haberturk.com portalında haftalardır süren “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” anketi dün sonuçlandı. Mükerrer oyların ve manipülatif müdahalelerin filtrelendiği ankette 1 milyon 797 bin kişi geçerli oy kullanıldı.

Sonuçlar, bugün seçim olsa dört partinin barajı aşarak Parlamento’ya gireceğini ortaya koydu.

AKP BİRİNCİ PARTİ

Ankette 435 bin kişinin oyunu alan AKP, yüzde 24.23 oranla birinci parti. Ancak son seçimlerde yüzde 34.28 oyla 363 milletvekili çıkarıp tek başına iktidar olan partinin oylarında yaklaşık 10 puanlık bir erozyon göze çarpıyor. AKP’nin oylarının büyük bölümünün barajın hemen altında sıralanan Saadet ve Anavatan Partisi ile Genç Parti’ye kaydığı gözleniyor.

ANA MUHALEFET ERİDİ

Araştırma sonuçlarına göre, son seçimlerde parlamentoya giren iki partiden biri olan CHP’nin, muhalefette olmasına karşın büyük oy yitirdiği göze çarpıyor. 2002 seçimlerinde yüzde 19.39 oyla TBMM’ye 178 milletvekili sokmayı başaran partinin, HABERTÜRK’ün anketinde yüzde 11.49 oranla yaklaşık 8 puan eridiği gözleniyor. Anketten, CHP oylarının önemli bölümünün DSP ve Yaşar Nuri Öztürk’ün HYP’sine gittiği sonucu çıkarılabilir.

DYP-MHP BARAJIN ÜSTÜNDE

Son seçimlerde yüzde 9.54 oy oranıyla barajın altında kalan DYP, bu son ankette oylarını artırarak yüzde 11.24 oranla baraj çizgisinden hayli uzaklaştı. Hemen arkasından gelen MHP ise daha yüksek bir sıçramayla, 2002 seçimlerinde 8.36 olan oy oranını, bu ankette 10.67’ye taşıdı. İki parti de barajı rahat aşıyor.

DİĞER PARTİLER

HABERTÜRK anketine göre, barajın altında kalan diğer partiler, ondalık farklarla sıralanıyor. Saadet Partisi yüzde 7.63’le beşinci, ANAVATAN yüzde 7.16 ile altıncı, Genç Parti yüzde 6.41 ile yedinci, DSP yüzde 6.02 ile sekizinci parti.

Prof. Yaşar Nuri Öztürk’ün CHP’den ayrılarak kurduğu Halkın Yükselişi Partisi (HYP) ise yüzde 4.2 oy oranıyla şaşırttı. Bunda, HYP’lilerin internette organize olup partilerini desteklemesinin büyük payı var. Tıpkı HYP gibi, Saadet Partisi’nin de internet gruplarında HABERTÜRK anketi için özel bir kampanya yürüttüğü belirtiliyor.

SONUÇ

Seçim böyle sonuçlanırsa, TBMM’ye dört parti giriyor. Alınan oy oranları ve illere göre çıkartılacak milletvekili sayıları hükümetin nasıl şekilleneceğini belirleyecek. 4 partili Meclis’te AKP’nin tek başına iktidar olma ihtimalinin düşük olduğunu belirten siyasi gözlemciler, muhtemel bir koalisyona dikkat çekiyor. Bu oy oranlarıyla, özellikle yabancı kuruluşların seçim analizlerinde öne çıkan AKP-DYP koalisyonu veya CHP-MHP-DYP Hükümeti gibi alternatifler gündeme gelecek. 4 partili paramentoya rağmen AKP, 276’nın üzerinde milletvekili çoğunluğuna ulaşabilirse, bugünkü kadar güçlü olmasa da tek parti hükümetini kurabiliyor. Ayrıca karşısında sadece CHP değil, üç partili muhalefet olacak.

KAYNAK
HABERTÜRK

bir diğer ankette de gene 4 parti giriyordu ama
AKP %24
CHP %21
MHP %19 gibi bir sıraLama vardı geçenLerde de
iLLere göre değişiyor sanırım :durdurun

daha önceki seçimlerde açıklanan anketlerde TV kanalları oylarda oynama yaptıklarını itiraf etmişlerdi.... Ne kadar güvenilir bi anket sunucu bu acaba ????

Hala anlayamadılar... Paraya tapanlar yine ilk sırada... Soydular bizi, kanımızı emdiler hala onlara oy veriyorlar... Hep bu taraflı basın... Kadrolaşmayla her işi kendi isteklerine göre yönlerdiriyorlar.. Sosyal hakları minimuma indirdiler.. Sağlık hakkımızı elimizden alıyorlar.. Devletin kar ettiği yerleri bile özelleştiriyorlar.. Haberleşme, yollar... her yer özelleşti.. Unakıtan,zapsu derken oğluna gemi aldırdı. Amerikada okuttu çocuklarını(güya hayırsever bi arkadaşı okutuyormuş çalışarak ödeyeceklermiş).. ABD ve AB için ülkenin geleceğiyle oynadı. Öcalana ısrarla sayın öcalan demeyi sürdürüyor. Partililerin bir çoğu eski(!) ATATÜRK düşmanı, bir kısmı KÜRTÇÜ, hepsi paracı.. Hala onlara oy verin emi!!!

Habertürk ve Anket Namusu!"

"Türkiye'nin en büyük haber sitesi olduğu iddia edilen haberturk sitesinin düzenlediği ankette 1.800.000 (bir milyon sekizyüz bin) oy kullanılmış." Murat Yatağanbaba'nın tartışmalı ankete dair basın açıklaması...
Site bu ankete HYP'yi dahil etmedi. Sonradan kavga-dövüş anket başladıktan 5 gün sonra 20 Mart 2007'de HYP'yi de ekledi. HYP ankete dahil edildiği ilk gün (21 Mart 2007) 50.000'den fazla oy alınca ilk şoku yaşadılar. Ayın 25'inde ise HYP'nin oyları 130.000'i geçti ve de 5 gün sonra dahil edildiği ankette 1.liğe yükseldi. İşte ne olduysa ondan sonra oldu ve sitede anket sonuçları kaldırıldı. Anket 5 gün daha devam etti ve 30 Mart 2007'de açıklandı.

HABERTURK’ÜN ANKETİNE SOKAKTAKİ KEDİLER BİLE GÜLÜYOR!

İnternetteki bütün anketlerde yerlerde sürünen AKP burada da hezimete uğramış ilk 3'e bile girememişti. Anket sonuçları kapatılmadan önce yani ayın 25’inde ilk üçte bile olmayan AKP ne hikmetse 30 Mart 2007'de sonuçları açıklanan anketten açık farkla 1.parti çıkıverdi. Buna ankete katılıp 2 milyona yakın oyu kullananlar güldüğü gibi, sokaktaki kediler de güldü. Anket sonuçlarının görüntülenmesi durdurulmadan önce ilk 7'de bile yer bulamayan GP ve DSP manyak oy alıverdi. Ayın 25'inde 150.000'e yakın oyu olan HYP'nin oyları ise 5 gün sonra 75.000 olarak açıklandı.

İşin garibi HYP Teşkilatları internet anketlerine ilgi göstermiyor. Meselâ hyp.org.tr'de anket düzenleyen diğer sitelerin duyurusu yapıldığı gibi haberturk'un anketi de duyuruldu, okuyan kişi sayısı sadece 300... Fakat ankette oylamanın bitmesine 5 gün varken HYP'ye verilen oy 150.000... Bu şu demek: Bu oyları HYP Teşkilatları organize olarak falan vermedi, ankete katılan haberturk sitesinin kendi ziyaretçileri verdi.

ANKETİ MAHKEME İNCELESİN!

Haberturk Sitesi'nin cesareti varsa, bu anketi mahkemede incelettirelim. Aynı kişilerin kullandığı oyları belirlemeye yarayan IP numaraları herhalde haberturk sitesinin sisteminde mevcuttur. HYP mi organize oy kullanmış yoksa sistemin kölesi olmayı kabul edip İktidar Partisi'ne ve konjonktöre (bu kelimeye de her zaman gıcık oluyorum, nasıl yazıldığını da bilmiyorum) şirin görünmek için haberturk mü HYP'nin oylarını çalmış mahkeme karar versin.

> HAKKIMI HELÂL ETMİYORUM!

Haberturk'e telefon açıp 5 gün sonra da olsa HYP'yi ankete dahil ettikleri için teşekkür etmiştim. Teşekkürümü geri alıyorum ve "teessüf" ediyorum. Haberturk'un bu zulmünü milletimizle paylaşıyorum ve de haberturk'un "anket namusu" taşıdığına inanmıyorum. Açtığım telefonun parasını da, oy kullanmak için harcadığım 1 dakikamı da helâl etmiyorum...

HYP’NİN ŞAŞIRTMASI ÖNEMLİ DEĞİL, HABERTURK’U “ALLAH ŞAŞIRTMASIN!”

Akşam Gazetesi’nde de yayınlanan açıklamasında haberturk bir de demiş ki "Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk'ün kurduğu HYP % 4,5 oy alarak şaşırttı!" Prof.Öztürk'ün veya HYP'nin haberturk'u şaşırtması önemli değil, önemli olan haberturk'u Allah şaşırtmasın! Allah şaşırttı mıydı, ne "habercilik namusu" kalır, ne de "anketçilik namusu"... İnternet Anketçiliğinde ilk defa şaibe karıştıran haberturk'u esefle kınıyorum. Milletimizi kandırmakla itham ediyor ve 75.000 oyu hangi vicdanla ve hakla çöpe attığını milletimize açıklamaya davet ediyorum.

HYP Denizli İl Başkanı Yatağanbaba olarak, "HYP'nin oylarının çalınması", "internet anketçiliğine ilk defa şaibe bulaştırılması" ve "anket namusu" hakkında diyeceklerim ve “duruşum” budur, aziz milletimize saygıyla duyuruyorum.

Kaynak

Bu ankette bende oy kullandım akp ben kullandığımda 3. ya da 4. partiydi sp bile daha fazla oy almıştı ama sonuçta ucurum var komediden başka birşey değil: )

Şunun Farkına Vardım ki, Kimse Anket Sonuçlarından Memnun Değil.

Akp Nİn Bİrİncİlİgİnİ Baykal Bİle Bİldİgİ Halde Herkes Neden ŞaŞirma Numarasi Yapiyor Yİne Ak Partİ İktİdara Gelecektİr Bu Ülke Neyİn Ne Oldugunun Farkinda Artik

ilginc bi sonuc gıbı suanlık aynı kısılerın bırden fazla oy attıgını tespıt etmek ıcın ayıklamada yapıyoruz dıe duymustum ama ne kadar basarılı olabılırler bunda bılınmez.
sonuclardada bellı ne kadar basarılı oldukları bu konuda bana gore =)

bbp yı dahada asagıda beklıyodum acıkcası zuzuhhuauaz

Neyin ne olduğunun farkında olsalardı keşke.. Keşke olsalardı da sömürüye, hırsızlığa ve dini kullanmaya karşı gerekli tepkiyi verselerdi... Ama ne yazık ki Tayyip Erdoğan'ın kendi tavsiyesine uyup kapı kapı hayır(hayır için mi oy için mi acaba) için dağıtılan erzaklara kanıp yemin eden halkımız, neyin ne olduğunu bilmediği için oy veriyorlar. Geri kalan kesime de birşey demiyorum, onların istediği zaten insanları uyutup tezgahlarına devam etmek.. Bizim gibiler de anca cvp alamayacaklarını bile bile laf anlatmaya çalışıyor...

Ne güzel oynamışlar anketle :D

herkes işine geldiği gibi anket yapıyor hiç birinin birbiriyle alakası yok
günü geldiğinde yaşayıp görücez bakalım :)

ContractKiller' Alıntı:
başka bi parti birinci çıksaydı bu anket eminim çok dürüst olurdu.

Ne alaka :D zaten görünürde olan AKEPE nin 1. olacağı buna kimse itiraz etmiyor ki :D Sen Antidepresan'ın verdiği haberi bir oku sonra konuş bence :D

Ben bu kanalın CHPye 99% verip geri
kalan 1%i diğer partieler eşit şekilde
paylaştırmasını beklerdim. Ama zaten
onlar barajı aşamıyacakları için onları
bile yazmazdı. Bir tarafımla gülerim
bunların anketine..

Geri