Dershim!z Türkche

Gogomanyaa

New member
Reaction score
0
Başlığı görüp içeri bir hışımla giren arkadaşlar, sizde benim gibi düşünüyorsunuz demek ki ne güzel..

Gün geçtikçe bozulan ve yozlaşan Türkçe'miz çoğu insana ''ne hale geldik'' diye düşündürüyordur mutlaka. Bu konuyu açmaktaki amacım sizlerinde görüşlerini ve düşüncelerini almak. Dilimize gün geçtikçe katılan yabancı kökenli kelimeler, değişik konuşma tarzları (emoların dili) dilimizi iyice anlaşılmaz hale getiriyor.. Bunu önlemek yine bizlere düşüyor bu konuda ne kadar bilinçli olursak, ne kadar dikkat edersek dilimize o kadar sahip çıkmış oluruz.

Mutlaka herkes biliyordur emo denilen topluluğun konuşma ve yazma tarzını. Yha, bhen, shen, seviom, bliom, baq, qdelim, asqım.. Böyle kelimeleri gördükçe deliriyorum neden bizim gençlerimiz dilini yozlaştırmaya çalışıyor anlamış değilim.. Tükçe'yi en ince ayrıntısına kadar düzgün kullanamıyor olsamda elimden geldiğince yazdıklarıma dikkat ediyorum, hepimizin yapması gereken bu. Bu dil bizim mirasımız bizden sonrakilere bırakacağımız en önemli şeylerden birisi.

Son olarak bir örnek;

"Selam moruq napyon yha dün ayshelre qitt!m sooora disari cıqtıq bayha bi gesdiq tam eqlendiq yane..."

Türkçeyi yeterince düzgün konuşmaya gayret ediyorum. Türkçeyi katledecek derecede özentilik sınırını aşmış insanları da hayretle izliyorum açıkçası. Allah akıl fikir versin.

Bizim Temel Bağlarımızdan Birisidir Dilimiz Dilimize Lütfen Sahip Çıkalım

Türkçemize sahip çıkalım türkche konuşmayalım.

zeki müren diyorum başka bir şey demiyorum

Geri