Ders 3: Texture Nasıl Kullanılır?

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
MermerTexture.jpg

Selamunaleyküm arkadaşlar.Bu dersimizde texture nasıl kullanılır onu anlatıcam.Ayrıca konuyu daha önce açacağımı söylemiştim ama malum Telekom amca son 3 günü zehir etti bana.

Önce yeni bir sayfa oluşturun.

Sayfanın ön plan rengini #fbfff7 olarak belirleyin.

Arka plan rengini ise #9fa7a1 olarak belirleyin.

Gradient tool’u seçin.Gradient ayarı Linearda olucak.

1-3.jpg

Aşağıda gördüğünüz ayarları uygulayın.Orta noktadaki rengi kodu : #e4dbc8

2-2.jpg

Şimdi Bu adam nabıyor diye sorabilirsiniz kendi kendinize.Yapmak istediğimiz şey çalışmamızda kutuya ekleyeceğimiz Texturenin (Mermer) üstüe uygun bir Grafik yapmak.Bu şekilde Texturenin çalışmalarda kullanılma matığınıda anlamış olucaksınız.
Sonra bana texture paylaşımlarında abi bu ne? Diye sormayın bozuşuruz :)

Neyse…
Aşağıdaki görüntüyü yakalayana kadar gradient aracını kullanın.

PÜF NOKTA: Gradient aracını kullanırken renk vereceğiniz yöne doru fareyi çekerken Shift Tuşuna basın.Bu sayede diğer gradient işleminizde noktayı kaçırmamış olursunuz.

Aşağıdaki görüntüye yakın bir görüntü yakalayana kadar işlemi tekrar ettirin.Buradaki amacımız mermere uyumlu olması.

3.jpg

Filter -> Distort -> Twirl
Efektini uygulayacağız.

4-1.jpg

Bu hale gelmiş olması lazım.İsterseniz bu işlemi daha fazla uygulayabilirsiniz ama ben tasvip etmiyorum.

Şimdi.Yukarda vermiş olduğum mermer texturesini alın,az önce oluşturduğumuz efektin üstüne koyun.Biliyorum bazılarınız nasıl üstüne koyim dicek onuda aşağıdaki gibi yapın
.

5-1.jpg

Mermer layerinin Opacity ayarlarını 10 yapın
6-3.jpg

SONUÇ

Şimdi Bazı arkadaşlar bunu nabıcaz nerde kullanıcaz gibilerinden düşünebilir.
Bu sizin hayal gücünüze kalmış bir şey ama ben anlamanız için aşağıda basit bir örnek yaptım.Bilgisayarımda PS Portable yüklü o yüzden pek güzel bişey çıkmadı idare edin :)

rnek.jpg

Teşekkürler.. emeğine sğlık..

Geri