denizatı =)

jewel

Wormwood
Moderatör
Reaction score
0
Tüm dünyada ılıman ve tropikal sularda bulunurlar.Denizatı ve yılan iğnesi türleri erkek hamileliğinin görüldüğü tek türler olarak bilinmektedirler.Denizatı alt vücuttaki arka yüzgeç ve kafada solungaçların yanındaki göğüs yüzgeçleri ile tam bir balıktır.

Seahorse.jpg
mahsen8-1.jpg

Denizatı geleneksel Çin şifalı bitki biliminde kullanılmaktadır.Denizatları hızlı hareket eden gözleri vardır, bu sayede avları ve avcıları vücutlarını hareket etmeden izleyebilirler

denizati3.jpg
denizati13.jpg

Denizatları alışılmamış bir yolla ürerler: erkekleri hamile kalır. Çoğu denizatı türlerinin hamileliği yaklaşık olarak iki ile üç hafta arasından sürer.

Erkek denizatında dişi tarafından bırakılan yumurtaları taşıdığı kuluçka kesesi bulunmaktadır. Çiftleşen çift kuyruklarını birbirlerine sararlar ve dişi uzun bir tüp olan ovipositoru erkeğin kesesine getirir. Yumurta tüpten yukarıya erkeğin kesesine ilerler ve burada erkek daha sonra yumurtaları döller. Embriyolar on gün ile altı hafta arasında gelişirler, bu süre türe ve su koşullarına bağlı olarak değişmektedir. Erkek doğum yaparken, tüm bebek denizatları çıkana kadar boşaltır.

411px-Hippocampus.jpg
imperiaflex_0_0_0.jpg

Denizatları genellikle tek eşlidir.Tek eşli çiftlerde, erkek ve dişi birbirlerini sabahları ve bazen akşamları aralarındaki bağı kuvvetlendirmek için kur yaparak karşılarlar. Günün geri kalanını birbirlerinden ayrı olarak yiyecek aramakla geçirirler.

imperiaflex_0_2_0.jpg
seahorse01.jpg

ama bizimkiler yakalamasın bunlarıda yarıştırmaya kalkarlar kesin :)

sağol jewel eline sağlık.

ilgimi çeken bir canlı türüdür denizatları. özellikle erkeğin hamileliği çok ilginçtir.

aslında şirin hayvanlar :)

denizatlarından ben huylanıorum bie bilmiorum ama şirin gelmiolar bana
erkeklerde hamile kalıomuş zaten =)
sefmediğim için hiç araştırmamıştım birascık öğrenmiş oldum saol jewel

Çok güzeller gerçektende saol jewel..

güzel paylaşım eline sağlık .. ;)

bilgin için çok tessekkurler
benı kırmayıp konusunu açmısın heryaz bu canlının doğmesini yaptırrım tipine çok hayranım
üni okurken ewealmıstık buyutecle bakıorduk 4 gun yasadı :( ama çok sekerler.

Geri