Tuz, denizlerde göllerde, yer altı sularında eriyik olarak ve yer altında kayatuzu şeklinde oluşur. Yemek tuzu dediğimiz klor do sodyum ülkemizin belirli yerlerinde çıkarılmaktadır. Senede iki yüz altmış bin ton kadar olan umumî istihsalin 157.000 tonu yani % 60 dan fazlası denizlerden, 39.000 ton ve % 15 i göllerden ve kalanı da kaya ve kaynak tuzlarından elde edilmektedir. En büyük tuzlamız İzmir civarındaki Çamaltı tuzlasıdır.
Deniz Tuzları Bitmez ve tükenmez tuz kaynağı olan denizler dünyamızın en büyük tuz rezervlerini oluşturmaktadır. Denizlerdeki tuzluluk derecesi, tatlı su alıp almadıklarına, coğrafik durumlarına ve iklim koşullarına göre değişik miktarlardadır.
Deniz Tuzları Bitmez ve tükenmez tuz kaynağı olan denizler dünyamızın en büyük tuz rezervlerini oluşturmaktadır. Denizlerdeki tuzluluk derecesi, tatlı su alıp almadıklarına, coğrafik durumlarına ve iklim koşullarına göre değişik miktarlardadır.