levrek çok zeki bir hayvandır bunu bilmek lazım, ama biz ondan daha zekiyiz
levrek avlamanın çok yolu var.kıyıdan avcılıkta genellikle benim kullandığım usül canlı balıktır, genelde 7-8 cm lik ısparoz veya kefel yavrusu işimizi görür, ancak eğer o bölgede büyük levrek gördüyseniz -ki bölgeyi daha önceden biliyo olmalısınız, yoksa boşa beklersiniz- biraz daha büyük gamit kullanabilirsiniz.önce dibi kaya taşlık bölgelerde nasıl avlanılacağından bahsedeyim.bu bölgelerde asla kurşun kullanmayın, iğne 1-2 numara mat beyaz iğne olmalı, misina ise en az 0.30mm kalınlığında olmalı, iğne canlı balığın önce sırt kısmından bir kez sonra kafasının üstünden ikinci kez iğnenein ucu dışarda kalıcak şekilde geçirilir ve kuyruğa iki kez çözülebilen düğüm atılır. yani oltamız sadece iğne ve misine kombinasyonundan oluşuyor. bu şekilde canlı balık suya salınır ve yüzdürülür, kefal yüzeyde yüzer bu yüzden bu yöntemde kefal kullanılması daha yerinde olur. şansınız yaver gider ve levrek gamiti yutmaya kalkışırsa sakın panik yapmayın!!! salın oltayı gitsin, yaklaşık bi 10 mt kadar, fazla salarsanz da kusma ihtimali vardır bunu cok yaşadım
oltamın boş geldiği zamanlar oldu
levrek gamiti kapar ve cok hızlı bir şekilde uzaklaşır, işte bu esnada misinanın rahatca gitmesini engelleyecek bişey olmamalıdır, yoksa balık şupelenır ve kusar.levreğin oltayı yuttuğuna karar verdiğiniz an hızlıca misinayı cırpın, eğer balık büyükse yorun yani gitmesine izin verin değilse ve misinanıza güveniyorsanız çekin gelsin.
kumsal alanlarda levrek avcılığı yukarda anlattığım yöntem ile de olur ancak şimdi bahsedeceğim yöntemde ısparoz da kullanabilirsiniz, ısparoz levreğin en sevdiği balıklardan biridir
oltaya bağlandığında dibe doğru gittiğinden kumsal ve takılmayacak alanlarda kullanılması yerınde olur, e tabi bu yerlerde kayar kurşun da kullanılır,bu oltada ek olarak bir fırdöndü ve bir adet 40-50 gr lık kayar kursun gereklıdır, olta uctan dibe dğru şöyledir: iğne+2 mt misina+fırdöndü+ana misina. kayar kursun ana misinaya takılır.bu şekılde oltamız levrek avına hazır hale gelir.
teke ve mamun ile ufak levrek palazları tutlur, ayrıca mamun ve teke ile av ypılabilmesi için o bölgede cokca levrek bulunmalı, e tabi ülkemizde böyle bereketli av alanları artık pek yok.teke ve mamun ile gece avlanmak daha verimli olur çünkü gece yemımızı yıyebılecek küçük balıklar ortalıkta dolasmaz
fare ile avlanma konusunda ben de bazı şehir efsaneleri duydum
diyelim ki hakketen etkili bi yöntem nerden bulcan da takacan fareyi
gerek yok, bu daha cok levrek avlamayı beceremeyen kişilerin başvurduğu binlerce yöntemden sadece biri, ha tamam var yapay fareler satılıyor, var biliyorum ama denizde her zaman doğal yem en geçerlisidir.