Demirören'e ayıp etmeyin!

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
“Suçlular cezasını çeksin, biz suçluysak, biz de cezamızı çekelim” tepkisini veren ilk ve tek kulüp, Yıldırım Demirören başkanlığındaki Beşiktaş'tır... Beşiktaş'ı ve Çarşı'yı, “Ne olursa olsun suçumuzu örtelim” diye bakan başka camialarla karıştırmak ayıptır...

ZAFER BÜYÜKAVCI: Futbol Federasyonu başkanını seçti: Demirören... “Kendi kulübü de şike davasının içinde olan bir başkan, nihai kararı nasıl verir” diye çok eleştiri yapıldı. Ne diyorsunuz?

YILMAZ ÖZDİL: Utanmadan, “Şike davasında kendi kulübü hakkında nasıl karar verir?” diye soranlara, aynı Yıldırım Demirören’in, “Şike davası sonuçlanana kadar kupa’yı iade ettiğini” hatırlatmak isterim... “Suçlular cezasını çeksin, biz suçluysak, biz de cezamızı çekelim” tepkisini veren ilk ve tek kulüp, Yıldırım Demirören başkanlığındaki Beşiktaş’tır... Beşiktaş’ı ve Çarşı’yı, “Ne olursa olsun suçumuzu örtelim” diye bakan başka camialarla karıştırmak, ayıptır.

Uzlaşma iyidir, nefret kötü...

BÜYÜKAVCI: Kulislerde konuşulan bir konu da şu: Daha dün birbirine karşı çıkan kulüpler, şimdi aynı adayda birleşti. Mesela, Galatasaray ile Fenerbahçe, ya da, Sivasspor ile Ordu... Bu konudaki görüşünüz nedir?

ÖZDİL: Almanya ile Fransa birbiriyle savaştı, sonra birleşip, Avrupa Birliği’ni kurdu. Daha dün, beyaz’lar siyah’ları köle olarak kullanıyordu, bugün siyah bir başkanı var ABD’nin... Rus Basketbol Milli Takımı’nı, Amerikalı David Blatt çalıştırıyor. Almanya’ya en pis işleri yaptırmak için almışlardı bizi, aşağılıyorlardı, şimdi, Alman Milli Takımı’nı Türk gençleri sırtlıyor, bize dua ediyorlar. Yunan işgali nedeniyle Samsun’a çıkmıştık, bugün aynı Samsun, Yunan yıldız Gekas’la gurur duyuyor. Uzlaşma güzel bir şeydir. Nefret kötüdür.

BÜYÜKAVCI: Ata Aksu son dakikada yarıştan çekildi.. Ve Türkiye’de bir seçim daha TEK İSİM üzerinden yapıldı. Sizce bu bir SEÇİM mi yoksa ATAMA mı?

ÖZDİL: Mehmet Ali Aydınlar, Mahmut Özgener’in yönetim kurulundaydı. Mahmut Özgener, Hasan Doğan’ın yönetim kurulundaydı. Hasan Doğan, Levent Bıçakçı’nın yönetim kurulundaydı. Levent Bıçakçı, Şenes Erzik’in hukuk kurulundaydı. Haluk Ulusoy, Abdullah Kiğılı’nın yönetim kurulundaydı. Haluk Ulusoy ve Abdullah Kiğılı, Şenes Erzik’in yönetim kurulundaydı. Daha geriye gidersek... Şenes Erzik, Halim Çorbalı’yla beraber, Ali Uras’ın yönetim kurulundaydı. Yıldırım Demirören ise hayatı boyunca, Federasyon’da görev yapmadı, kimsenin altında çalışmadı, kimseden icazet almadı. Dolayısıyla, seçim veya atama filan değildir, harbi harbi devrim’dir. Efsanevi başarılar da, sadece ve sadece devrim’le gelir.

‘O hibe, koltuğun teminatıdır...’

BÜYÜKAVCI: Beşiktaş Başkanlığını bıraktığı gün, 100 milyon TL’yi hibe edeceğini açıkladı Yıldırım Demirören... Bu konudaki fikriniz nedir? Sizce kim ya da hangi görüş, Beşiktaş’ı içinde bulunduğu bu maddi kriz ortamından çıkartabilir?

ÖZDİL: “100 milyon TL’yi hibe ederim” demek, “Benden sonraki başkanı da ben seçerim” manasına gelir... Beşiktaş’ta kimin başkan olacağına, Yıldırım Demirören karar verir. Bana sorarsanız, kim seçilirse seçilsin, federasyon başkanlığını bıraktığı gün, yeniden Beşiktaş Başkanı olur Yıldırım Demirören... “100 milyon TL hibe”den benim anladığım bu.

Galatasaray ligi boşversin, Avrupa’da final oynar...

BÜYÜKAVCI: Avrupa’da ilk 16’ya giren Beşiktaş, ligde Galatasaray’ın 14 puan gerisinde kaldı. Avrupa başarı mı? Yoksa, lig başarısızlık mı?

ÖZDİL: Cevabı şöyle verebilirim: Ligde açık ara önde giden Galatasaray, neden Avrupa’da yok? Çünkü, şurası kesin ki, takımlarımız iki ligi birden taşıyamıyor... Veya, şu çıkarımı yapabiliriz: Ligi boşverdiği için Galatasaray’ın 14 puan gerisinde kalan Beşiktaş, Avrupa’da ilk 16’ya girebiliyorsa... Bu Galatasaray, seneye ligi boşverirse, Avrupa’da final oynayabilir.

Kaynak ve devamı

Geri