delphide veritabanından bilgi aktarımı (acil lütfen)

stronger_h

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim sorunum şu. bir eski paradox veritabanım war. ve de bir yeni firebird veritabanım var. ve her iki veritabanındada alanlar ve tablolar farklı isim ve türlerde. ben paradoxtaki bilgileri nasıl firebirde aktarırım. örneğn

paradoxtaki ilk kaydın adı soyadı ve tckimlik no alanlarındaki verileri
firebird de hazırladığım weritabanında eklediğim yeni kayıda girmesini istiyorum. nası olcak bu iş.

Bunu nasıl yapılacağını iblmyiorum yani veri tabanları arasında verileri aktarmayı bilmiyorum ama bunu delphide küçük bir program yazarak çözebilirsin. İnterbase kullanarak fdbyi, Normal table kullanarak paradox'u bağlar ve bir kaç kod ile veri aktarımı yapabilirsin. İyi Günler.

nasıl bişi yapmak istediğini tam anlayamadım ama çözümü basit
delphide küçük bir program yazıcaksın
ve sql komutlarıyla istediğin alanı istediğin alana kaydediceksin

forma iki adet adoconnection koy birini paradox tablona diğerini firebird tablona bağla
(ben ado ile anlatıcam firebird hiç kullanmadım normalde ıb bileşenleri ile işlem yapıldığını biliyorum ama büyük ihtimal ado ilede olur olmazsa sen burda anlattıklarıma göre ıb ile yaparsın)

şimdide forma iki adet adoquery koy birini ilk connectiona diğerini ikinci connectiona bağla

sonra yazacağın kod şu

------------------------------------------------------------------------------------------------
query1.sql.clear;
query1.sql.add('select xalan from Xtablo');
query1.active:=true;
while query1.eof do
a:=0;
begin
deger:=query1.fields[a].value;
query2.sql.clear;
query2.sql.add('insert into YTablo (Yalan) values (deger)');
query2.execsql;
a:=a+1;
end;
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolay Gelsin

teşekkürler hojam en kısa zamanda deneyip bilgi veririm

Geri