Delikanlılığın Kitabı..

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
Delikanlılığın kitabı:
Okudunuzmu bilmem ama ben en son okuduğumda 200.yeni baskısı çıkarılmıştı,hani delikanlılık göreceli bi kavram ya önüne gelen delikanlı bir delikanlılığın kitabını yazar olmuş,hoş öyle bi kitabın aslılığıda tartışılır ama neyse.

Nedir delikanlılık?Gerçeği yani arkadaşlar günüzüm sokaklarında gördüğümüz gösterişli olan değil.İnsanların namusuna laf atmamak,hırsızlık yapmamak,harama el sürmemek,küçüğünü sevecen büyüğünü sayıcan bu değimliydi yada benmi yanlış hatırlıyorum bilmem ama günümüz delikanlı yada kabadayı tipinde geçinen arkadaşlar varya(lafın gelişi arkadaş) çok gülüyorum ben onlara çünkü kabadayıda efendi insanlara konulan bi lakaptı ve Osmanlı dönemi zamanlarında başlayıp günümüzde değişime uğramış.

Delikanlı:Belinde silahla gezer olmuş,elinde kelebekle,sallaya sallaya,insanlara ters düz bakarak,yolda yürürken omuz atmaya kadar ilerlemiş baksanıza.Belki gerçek delikanlılar,taklitleri tarafından öldürülünce geriye delikanlılığı bırakmaya,öğretmeye fırsat bulamadıklarından bilmez olmuşlar.Çünkü benim bildiğim delikanlılıkta yolda yürüyen hanımlara “offff” gibi yada benzeri laf atmalar olmaz.varsa bi yanlışım düzeltinde bi kaç kişi toplayıp bende çıkayım geceleyin elimde bi paket çekirdekle,yoldan geçen kızlara laf atmaya.Belkide delikanlılık kameralı telefonlarla bacılarımızın etek altı fotoğraflarını çekerek nette yayınlamak olmuş yada şöyle söylemek lazım sağda solda açılan shoplardan bayıltıcı,uyuşturucu maddeler alarak içeceklere katıpta,sonra ırzına geçip o videolarıda nette yayınlamak olmuş binlerce kız kardeşimizin.Anlamadım gitti..Geçenlerde bir yaratık demişki Amsterdam da cafelerde bir miktar uyuşturucu satmak yada içmek serbest neden Türkiyedede yok böyle bir cafe.Merak etme demişler o yaratığa yakında o delikanlı yuvasınıda yaparlar.Neyse HH ailesi bu konuda dertliyiz hepimiz daha değinecek çok delikanlılık raconu varda çok uzun tutup yazıyı işkenceye dönüştürmek istemem.Hadi,Kalın sağlıcakla…

Haklisin Ne Diyelim Artik Hayirlisi Ayrica Cafe isi Falan Onu Diyen Kisi Dikkat Etsin Bence Bugün O CAfedekiler icer Yarin Onlardan Olan Birisi icer

gercek delikanlılar Canakkale'de sehit oldu...!!
ve delikanlılık ; toplumu her turlu yozlastıran unsurlardan uzak kalıp, en kotu kosullarda ve sartlarda, seytanın ve nefsın ve yandaslarının her turlu hile ve desıselerıne aldanmayan ve uymayan ve tabi olmayan, gecmısınle sadece ovunmekle kalmayıp aynı zamanda "gecmısı yasama ve yasatma" azmınde olabılen ve bunu haykırabılen, gecmısten elde ettıgı dınamıkler dogrultusunda vakur ve secaat ıle yarınlara "saglam adımlar" atabılen veya bu yolda caba gosterıbılen...Hakkıdır Hakka Tapan sözunun dogrultusunda Tek olan Allah'a c.c. kulluk etme azmınde olanlar "delikanlı" dır...tıpkı canakkale ornegındeki gibi...bu bana gore boyledır...

delıkanlılıgın kitabından cok daha öte "destanını" yazmıstır bu ınsanlar...ve yasamıstır ve ornek olmustur gelecek nesıllere...bu nesıllerde bırakmıs bu destanları kıytırık kıtablar yazmanın pesınde olmuslardır...bu yazdıkları kıtabta delıkanlılık kıtabı degıl olsa olsa "metroseksüel" kıtabı olur...

bizim delikanlılarımız çapkındır,bizim delikanlılarımız kumar oynar,içki içip sarhoş olur.Nerde o büyüklerimizin anlattığı zamanlar nerde o gerçek delikanlılıklar.

Hala var ama onlarda soyunu sürdürebilmek için köşe bucakta yaşıyorlar rastlayabilene büyük bir rızıktır bu.Dosttan öte rızık yoktur şu fani yaşamda.Ak gündede kara günündede

photoshopc abim çok güzeL bir konuya değinmiş..Şairin de dediği gibi son deLikanLıyı ÇanakkaLede uğurLadık..

Kendini delikanlı sanıp ona buna salça olmak, birinin önünü kesip haraç almak, laf atmak vesaire şeyleri yapan zaten aciz, şerefsiz, namussuzun önde gidenidir. Ayrıca o kafayı arrrrmuuttt gibi yapan hapları atıpta önüne gelene kafa tutanlar ise yaptıgını marifet sanıyorsa ayıkken bi de aynılarını yapsın bakalım. Bunları yapanların hepsine bir temiz sopa atıcan akıllanmıyorsa bi daha cekecen, yinemi akıllanmıyo bi daha........ :hhsopa En iyi çözüm budur.

MIROGLU_86' Alıntı:
Kendini delikanlı sanıp ona buna salça olmak, birinin önünü kesip haraç almak, laf atmak vesaire şeyleri yapan zaten aciz, şerefsiz, namussuzun önde gidenidir. Ayrıca o kafayı arrrrmuuttt gibi yapan hapları atıpta önüne gelene kafa tutanlar ise yaptıgını marifet sanıyorsa ayıkken bi de aynılarını yapsın bakalım. Bunları yapanların hepsine bir temiz sopa çekecen akıllanmıyorsa bi daha cekecen, yinemi akıllanmıyo bi daha........ :hhsopa En iyi çözüm budur.

Adamın biri hapiste uzun yıllar kaldıktan sonra cezasının bitiminde koğuş arkadaşlarına;
-Benim yatağımı kimseye vermeyin geri dönecem.Demiş
-Neden abi diye sorduklarında ise;
-Dışarda bi itoğluit daha var onuda temizleyip geri dönecem,demiş
Günler haftalar aylar birbirini izlemiş ve koğuş arkadaşları adamı merak etmiş ne oldu bu adama diye.Günlerden bir gün koğuştan biride tahliye olur ve dışarda bu adama rastlar..
-Abi ne oldu ne yaptın hani geri dönecektin yatağını kimseye vermedik seni bekledik ama gelmedin ne oldu senin iş?Diye sorunca adam cevap vermiş;
-Yaw anasını satim ben hapisten dışarı bir itoğlu iti öldürmek için çıktım ama bi baktımki elalemin hemen hemen hepsi itoğlu it olmuş,demiş;)

!StayAway!' Alıntı:
Adamın biri hapiste uzun yıllar kaldıktan sonra cezasının bitiminde koğuş arkadaşlarına;
-Benim yatağımı kimseye vermeyin geri dönecem.Demiş
-Neden abi diye sorduklarında ise;
-Dışarda bi itoğluit daha var onuda temizleyip geri dönecem,demiş
Günler haftalar aylar birbirini izlemiş ve koğuş arkadaşları adamı merak etmiş ne oldu bu adama diye.Günlerden bir gün koğuştan biride tahliye olur ve dışarda bu adama rastlar..
-Abi ne oldu ne yaptın hani geri dönecektin yatağını kimseye vermedik seni bekledik ama gelmedin ne oldu senin iş?Diye sorunca adam cevap vermiş;
-Yaw anasını satim ben hapisten dışarı bir itoğlu iti öldürmek için çıktım ama bi baktımki elalemin hemen hemen hepsi itoğlu it olmuş,demiş;)

Temizle temizle bitmez dogru söze ne denir. ''Her ite taş atsan ömrün taş atmakla gecer'' demişler...

Yani...Bu kadar insanı asmak için ne ip ne mekan yakmak için de ateş yeter kardeşler.

Haklısın Delikanlılık tarih oldu.Şimdi moda zontalık.Ne kadar zonta isen o kadar delikanlı sayılıyorsun.
Nerde mahallenin namusunu koruyan gerçek delikanlılar nerde günümüzdeki cep telefonuyla milleti röntgenlemeye yatanlar,Tacizciler,sapıklar,tecavüzcüler.Beline silahı takan yüce dağları ben yarattım diye dolaşır ona buna sataşır haraç keser haramdan beslenir kendi bacısına laf söyletmez elalemin bacısını elle taciz , sözle taciz eder.O da yetmez günün birinde yanındaki kolpalarla kız kaçırmaya kalkışır.Başarabilirse tecavüz eder.

Allahım sen bize sahip ol nereye gidiyoruz.

osiris_cemo' Alıntı:
Haklısın Delikanlılık tarih oldu.Şimdi moda zontalık.Ne kadar zonta isen o kadar delikanlı sayılıyorsun.
Nerde mahallenin namusunu koruyan gerçek delikanlılar nerde günümüzdeki cep telefonuyla milleti röntgenlemeye yatanlar,Tacizciler,sapıklar,tecavüzcüler.Beline silahı takan yüce dağları ben yarattım diye dolaşır ona buna sataşır haraç keser haramdan beslenir kendi bacısına laf söyletmez elalemin bacısını elle taciz , sözle taciz eder.O da yetmez günün birinde yanındaki kolpalarla kız kaçırmaya kalkışır.Başarabilirse tecavüz eder.

Allahım sen bize sahip ol nereye gidiyoruz.

evet allahım nereye gidiyoruz...
eskiden kabadayılar varmış dedem anlatırdı mahallenin namusunu korur iti uğursuzu korkuturlarmış haram mal yemez yiyenede engel olurlarmış eskiden delikanlılık kavramının içi doluymuş artık koca bir fısss...

Geri