Dejavu olmak

Silverday

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
brainfull.jpg

Bazı kaynaklarda Dejavu kelimesinin bir anlam taşımadığı söylense de aslında dejavu olmak deyimi
insanlar arasında, bir olayı tekrar yaşıyormuş hissi vermek olarak kullanılıyor..
Dejavu sözcüğüne mi bu anlam yüklendi yoksa, bu olaya mı dejavu dendi tam olarak kestirmek de güç doğrusu..
Aramızda 'dejavu' olmayan yoktur.Biran yaptığınız şeyi daha önce de yapmış olduğu hissine kapılır
sanki tekrar ediyormuş sanırsınız.İşte tam burada beynin lobları (sağ ve sol) bir anda birbirinden
milisaniyelik (sn/1000) bir farkla bağımsız çalışıyor.Loblardan biri önce algıladığı için diğeri
gördüğü ve yaptığı şeyi daha önce yapmış sayıyor..O zaman da 'aaa dejavu oldum' diyoruz.

dejavu matrix fılmınden anımsıyorum gusel fılmdı walla bılgı ıcın saol

çok farklı ve garip bir durum

bilgiler için tşk ...

bence açıklamalar hala yetersiz be dai...daha bilim adamlarının kırk fırın ekmek yemeleri gerekiyor..teşekkürler..

Aaaa demek sebebi buymuşşş... Hep derdim nasıl oluyor bu ya diye kendime :)
Teşekkürler..

Ben küçükken dejavu olunca süper gücüm var sanırdım :melek lisede korkunç gerçeği öğrendim. :)

ben de sonunda sırrı cozuldu diye heyecanlandım megersem sadece dejavunun tanımıymıs.

İyide zaten Biz herşeyi tekrar yaşıyoruz ben ahatta derim ki bak şimdide şu gelecek gerçekten oluyor.
Biz zaten geçmiş bitmiş bir yaşamı tekrar yaşıyoruz.Kader kavramı niye var.Bu bilgi sıradan çok basit ve eksiksiz.Bakın Kur'anı açın daha o zamanlar Ebu cehil ölmeden Allah iki elin kurusun diye tabir kullanıyo ve cehennemdeki yaptıklarını ölmeden yaptıklarını anlatıyor...

İyide zaten Biz herşeyi tekrar yaşıyoruz ben ahatta derim ki bak şimdide şu gelecek gerçekten oluyor.
Biz zaten geçmiş bitmiş bir yaşamı tekrar yaşıyoruz.Kader kavramı niye var.Bu bilgi sıradan çok basit ve eksiksiz.Bakın Kur'anı açın daha o zamanlar Ebu cehil ölmeden Allah iki elin kurusun diye tabir kullanıyo ve cehennemdeki yaptıklarını ölmeden yaptıklarını anlatıyor...

o oLayın çok farkLı bi boyutu.. (Kader ve Kaza)
Dejavu oLayı ise kesinLikLe bir mucize ve sırdır.. BüyütüLecek birşeydir bence..

Geri