defenderi kapatsam kaspersky yeterli olur mu ??

garip82

New member
Reaction score
0
arkadaşlar kaaspersky 2009 internet security yükledeim. vista kullanıyorum. windows defender i iptal etmemin bir farkı olur mu.
bildiğim kadarıyla windows defender çok da bir işe yaramıyor. eğer öyle ise boş yere hafızada yer kaplayıp da yormasın diyorum.

emin olmak istediğim için soruyorum bilen arkadaşlar tavsiyelerini söylerse çok teşekkür ederim..

teşekkürler..
yani sadece yer kaplıyor. zaten bir faydası da yok değil mi

misal; PCde o anda calisan bir sey silinemez.

farzı misal: eger bir sistemi sen tasarladıysan istedigin gibi at kosturabilirsin...hatta birinci onerme bile sana islemez.

duble misal: bazı virusler bootla birlikte sistem baslarken calısmaya baslar [ bizzat ben winlogona yapısıp devreye giren bi tanesiyle tanısmıstım] ve bunları antivirin sahı bile silemez...cunku o anda calısıyordur....windowstan bahsediyorsak eger bu silinemez kuralını takmayan bir program var; windowsun kendi programı olan defender.

umarım yardımcı olmusumdur.

teşekkürler. bunu bilmiyordum işte.. peki açılışa yerleşmiş tehlikenin varlığından nasıl haberim olacak

Birader bence kalsın bi köşede arasıra iş görüyor

walla yerlesme tehlikesini nasıl anlarsın bilmiyorum ama yerlestigi zaman emin ol anlıyorsun:) pc garip davranmaya baslıyor. gorev yoneticisine bakıyorsun tanımadingin bisey farkediyorsun. "gorevi sonlandır" diyorsun ya kapanmıyor ya "bu islem durdurulamaz" diyor. benim tanıstıgım bu sekildeydi ve itiraf ediyim hayatımda gordugum en muhtesem virustu:) yapabildiklerini anlatsam zaten inanmaz kimse:)

o yuzden defenderi kapatma demiyorum sen kısmen haklısın...ama boyle bir durumla karsılasırsan aklında olsun envai cesit sey deneyip hem pcyi dagitma hem kendin cile cekme. sal defenderi ustune halleder o.

bunu aklımda tutacağım teşekkürler

dostum eğer bilgisayar güvenliğine önem veriyosan SAKIN KAPATMA derim..

Kis ASLA defender yerini tutamaz... ha Bilgisayarim çok önemli değil virüs bulaşırsa format atarim diyosan salla kapat gitsin.

Ama eğer Bilgisayarim çok önemli bişey olsun istemiyorum diyosan Sakın KAPATMA + Zone alarm da kur bilgisayarina bence ufak bir tavsiye

dostum eğer bilgisayar güvenliğine önem veriyosan SAKIN KAPATMA derim..

Kis ASLA defender yerini tutamaz... ha Bilgisayarim çok önemli değil virüs bulaşırsa format atarim diyosan salla kapat gitsin.

Ama eğer Bilgisayarim çok önemli bişey olsun istemiyorum diyosan Sakın KAPATMA + Zone alarm da kur bilgisayarina bence ufak bir tavsiye

zone alarm kurmayı denemiştim ama kis le çakışıyor.. bir de defender sınıfındaki yazılımların en altında biliyorum

Zone alarm ve Defender
KİS+Defenderle aynı şey:saskin

Madem Defender iyi niye zone alarma gerek duyacaksın ki
Bu tür ekstra güvenlik duvarı kurmana gerek bırakmayaktır KİS zaten

ve evet Defender güvenlik duvarları içerisinde çok da iyi bir yere sahip değil

kardeş defender bi işe yaramıyo vistada

Geri