Davet

promethee

New member
Reaction score
0
ArkadaŞlar Hepİmİz İnternette Gezİnİrken İslama MÜslÜmanlara Ve TÜrklere Dİl Uzatma Gafletİ Ve CahİllİĞİ İÇİnde Olan Forum Ve ÇeŞİtlİ Analog Sayfalarina Rasliyoruzdur
Ben De ÇoĞu Zaman EsgeÇİp GİtmİŞİmdİr Bu Sayfalardan Ama Her Seferİnde BoĞazim Tutulur Bİr SÜre Bu BoŞ VermİŞlİĞİn Acisini Duyarim
Nedenİ İse İslam Bİze İslama Davetİ Farz Kiliyor Bunlada Kalmayip Bİr İnsani MÜslÜman Yapmayi En BÜyÜk Sevaplardan Sayiyor Öyleyse Dİyorum (ve Bu Dİl Uzatanlarin ÇoĞunun Cahİl OlduĞunu Farzederek ) Bunlari İslama Bİze YakiŞan Aİlemİzden AldiĞimiz Terbİye İle Davet Edelİm İstİyorum
Ama Bu İŞ Yalniz Olmaz Kİmİmİzde İngİlİzce Vardir Kİmİmİzde Bİlgİ Kİmİmİzde Zaman Kİmİmİzde Sabir Hep Beraber Olalim İstİyorum
Bu Sİtelerİ PaylaŞip KonuŞalim Davet Edelİm İslama Bİze Farz Kilinani Yapalim ModeratÖr Lerİmİzden Bİrİ Bİze Lİderlİk Etsİn Bu Forum Resİm PaylaŞimin Dan Öteye Gİtsİn
Ben Bana Farz Olani Yapmaya Hazirim
Saygilar

Heralde SÜslİyemdİm BaŞliĞi Kİ 2 KİŞİ OkumuŞ
Heralde Kendİmİ Anlatamdim Veya YanliŞ AnlaŞildim Kİ Cevap YazilmamiŞ
Hakkinizi Helal Edİn

abi yazın çok olmasada uzunca.Ama sen de hiç noktalama işareti yok ve bi büyük bi küçük harfle yazmanda okumayı zorlaştırıyo :) Neyse nasi basarmayi düşünüyosun bunu ? Bana zor gibi geldi o yüzden...Neyse sana Allah kolaylık versin dostum...

bir yerlerde birileri islam karşıtı bir şeyler yazıyor
veya birileri islamı kötü lanse ediyor
veya adam islamı tanımıyor bilmiyor
biz görevimiz yani anlatma yani islamı yayma vazifemizi yapalım istiyorum

olabilir ama ne yapmamız lazım mesela ?
nasıl davet edeceğiz?
bunun için hem davet edeceğimiz insanın o anki dini hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmamız lasım
hem de islam hakkında çok derin bilgimizin olması gerekir...
sonra ne şekilde davet edeceğiz bu önemli ?
yaptığımız ufak bi hata da olsa bi insanı islamdan soğutursak bunun vebali büyüktür

allah senden razi olsun ... arkadas benden full destek .. insallah eger bunu sinirlar icinde ve belirli islami bir metodta yapilirsa cok iyi olur ..

ne?
nasıl?
tam bilemiyorum ama birşeyler yapmalı
düşünün 1 tek gayrimüslüm de soru işareti yaratabilirsek
1 tek kişide sempati oluşturursak
1 tek kişi Allah derse ne büyük sevap ne büyük mutluluk

alın size bir site ingilizce bilenler okusun cevap yazmamak için zor tuttum kendimi
TIKLA
makalenin sonun da comments kısmı var ki o daha feci ama işte asıl hedefde o commentleri yazanlar olmalı
adam diyoki "Koran şiddet demektir " nerde şiddetal sana ayet
bir başka yerde haşa Allah (c.c.) yu moon god olarak tanımlıyor bunlara birşeyleri öğretelim istiyorum ama bunu birlik olursak yaparız
tek başımıza birimizin ingilizcesi yetmez
birinin dini bilgisi yetmez
birinin zamanı yetmez

sonra dövünür dururuz bu adamlar cahil diye
sonra ahirette sorarlar "sen ne öğrettin diye"
saygılar

Buradan nasıl yapılır bilemem ama hepimiz kendi hayatımızda bunu yapmakla sorumluyuz.burada gereken hassasiyeti gösteremesek bile en yakınlarımızdan başlıyarak bu işi sürdürmeliyiz İnşaallah.

Geri