"Daum doğru tercih"

Reaction score
0
NTV Spor'a konuşan Fransız yıldız Nicolas Anelka, Fenerbahçe'nin teknik direktör Christoph Daum'la yeniden anlaşmasının 'doğru bir karar' olduğunu söyledi. İstanbul'u ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nı çok özlediğini ifade eden yıldız futbolcu, "Bütün Fenerbahçelilere selam gönderiyorum. Onları çok sevdiğimi söylemek istiyorum" diye konuştu.​

040609-anelka.widec.jpg

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen fransız yıldız Nicolas Anelka, Türkiye ile oynayacakları milli maç öncesinde NTV Spor muhabiri Özgür Buzbaş'ın sorularını yanıtladı.

İngiltere Premier Lig'de gol krallığına ulaşan Anelka, Fenerbahçe'yi ve Türkiye'yi unutmadığını söyledi. Anelka, Fenerbahçe'nin teknik direktör Christoph Daum'la yeniden anlaşmasını da doğru bir karar olarak yorumladı.​

- Kariyerine dönüp baktığın zaman, Fenerbahçe'yi nereye koyarsın? Şampiyonluğu tattığın Türkiye'den Bolton'a gittin ve ardından Chelsea günleri geldi. Kariyerinin o dönemi için neler söyleyeceksin?​

Fenerbahçe'de muhteşem 1.5 sene yaşadım. Türkiye'yi ve Türkiye Ligi'nin ambiansını çok sevdim. Aynı şekilde Türkiye'deki kültürü de sevdim. Dediğiniz gibi sonrasında ayrıldım ve İngiltere'ye geldim. Ama Fenerbahçe'yi hayatım boyunca kalbimde taşıyacağım. Çünkü Türkiye'de başta taraftarlarla olmak üzere her anlamda muhteşem anılarım oldu. İstanbul'daki insanlar, futbol kültürü ve şehrin atmosferi harikaydı. Bunlar benim en iyi hatıralarım olarak kalacak.​

- Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'ye karşı, Chelsea formasıyla Şampiyonlar Ligi çeyrek finali oynadın. Sahaya çıktığında eski hatıraların canlandı mı? Ayrıca eğer takip edebildiysen Fenerbahçe'nin şimdiki durumunu nasıl buluyorsun?

Bu sezon Fenerbahçe'yi izleyemedim. Türkiye Ligi'nde iyi bir grafik çizememiş olabilirler. Ancak çok büyük bir kulüp olduğu ortada ve bu seneki performansları, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü değiştirmiyor. İstanbul'daki maça gelecek olursak, o gün çok mutlu oldum. Fenerbahçe Stadı'nı tekrar görmekten büyük bir mutluluk duydum. Çünkü oraya dair çok iyi hatıralarım var.​

- Türkiye ve Fenerbahçe günlerine dair en güzel hatırlarını anlatabilir misin?​

İki maçı unutamıyorum. Biri Şampiyonlar Ligi'ndeki PSV Eindhoven maçı. 3-0 kazanmıştık, müthiş bir atmosfer vardı. Bir de Fenerbahçe'de son kez forma giydiğim Galatasaray maçı. 4-0 kazanmıştık. İstanbul'da çok güzel zamanlarım oldu, taraftarlarlar ve futbolcularla bir bütün olarak çok güzel günler geçirdim. Hepsi de güzel bir hatıra olarak kalacak.​
NtvSpor​

Adamı beğenmiyorduk İngilterede gol kralı oldu :D

Mayası Topçu Olan Adamı Tutma Sat, Sonra Lige Bile Havlu At...

daum tabiki fener için olumlu bir karar
en azından takımı ve türkiyeyi tanıyor

has fenerli olmak nasıl bir duygu onu bilmez sadece parasal olarak feneri yorumlamış :D

NicoLas AneLka gibi topçu var mı be

Daum Yutdışında bişey yapamaz Türkiyeyi kurtarmak istiyo aziz yıldırım...

Lucecu olsaydı daha iyi olurdu..........

Geri