Database Bilgilerini bulma

MaXXSoFT

New member
Reaction score
0
:( arkadaşlar php nuke kurarken config ayarlarında
dbname:
dbuname:
dbupass:
varya o bilgileri nasıl bulabilirim ?
cpanel desteği yok hostumun.
sadece mysql var oraya girebiliyorum!

o bilgileri sen kendin yaratiyosun, senin yapicagin en guzel sey, hostuna bir email cekip database kurmalarini istemen, altinada bu bilgilerin ne olmasini istedigini yazarsin. ornek:

dbname: nukesitem
dbuname: nukeuser
dbupass: abcdfg

Var eger komut calistirabiliyorsan mysql ustunde, mesela phpmyadmin gibi birseye erisimin varsa komutlarlada kendi bilgilerini yaratabilirsin.. adim adim bir komut listesi yapabilirim belki senin icin ama uzun zamandir ugrasmadigim icin unuttum :) sen yine kendin bir arastir ve hostuna mail cekmenin ne sakincasi var?

Dostum özel bi sakınca. kusura bakma phpmyadmin e ulaşabiliyorum.
odaki işlemleri yazarmısın zehmet olmassa Teşekkürler!

arkadasim pardon unuttum demistim iste o unutkanligin sonucu seni yanlis bilgilendirdim, birincisi komutlari sadece olusturdugun database ustunde calistirabilirsin oda SQL ile olur, komutla database yapmak istiyorsan ozaman hostuna SSH ten baglanip root alman gerekir ve komutlarla ayarlarsin..

mysql -u root

bu komutla baglanabiliyomusun bi dene bakalim.. buyuk ihtimal izin vermez :)

ssh e baglanmak icin PUTTY'i kullanabilirsin

Download

PHPMYADMIn den database'i ancak su sekilde yapabilirsin

1.jpg

Bunada her host izin vermez, erisimin olduguna emin ol..

burada databasei kurarken en basa hosta baglandigin kullanici adini kullan ve database ismiyle bitir..

ornek: kullaniciadin_databaseismin

ve Create Database e tikliyosun..

Bu konuda sana daha iyi yardimci olucak arkadaslar olmasi gerek, ben sana full yardim edemem.. yolu gosterdim gerisi senin isin..

saygilar

Dostum Çok saol. Fakat PhpMyADmin den Yeniden DATABASE oluşturma ya izin vermiyor. 1 tane var diyor.
komutları kullanıcam. Olmazsada canın saolsun Çok Teşekkürler!

KOmutlari kullanman icin hostunda root alman gerekiyor diye biliyorum, bak sana $oyle bir tavsiyem var, eger domain ismin varsa

http://www.101sitehosting.com/Clickherefree_Offer

bu adresten transfer ettir, sana asagida belirttigim ozelliklerde beles hosting veriyor. Senin icin hem daha kolay hemde daha rahat olur. Yinede sen bilirsin.

Redhat Linux Server
128 Bit SSL Server
50MB web space
PHP Support
1GigaBytes Bandwidth
Python Support
Unlimited POP3 Accounts
Unlimited Web Users
Unlimited E-mail Catchall
Password Protection
Unlimited FTP Access
Website Stats
Unlimited Auto-responders
Perl Support
Unlimited Sub-domains
DreamWeaver Support
Online File Manager
FrontPage Support
IMAP Support
FrontPage SSL
Web Based Mail
24/7 Support
CGI Bin Access
Control Panel (DirectAdmin)
Unlimited MySQL Databases
Free Setup

Dostum bu Putty virüs lü deil dimi?
gerçi kendi sitesinden ama.
bunu indirdim işte çalıştırdım bi iki bişi yaptım ondan sonra kapatıp açtıktan sonra bilgisayara virüs girmiş !

Hayir virus olamaz, ben surekli kullaniyorum. Virusu sonradan deil program acilirken bulmasi gerekirdi eger programda virus olsaydi.. oda antivirusune bagli gerci. ama virus yoktur rahat ol.

Geri