Google Earth, iPhone'a geldi

//:U.N.G.O.O.D

Altın Üye
Reaction score
0
Google Earth'i geliştiren takımın blogunda ürün müdürü Peter Birch'in yazdığı gibi, dünya gittikçe küçülüyor. Uçsuz bucaksız diyarlardan, bırakın köy olmasını, artık bir bakıma dünya avucunuzun içinde. Artık Google Earth, iPhone ve iPod touch ile kullanılabilir durumda.

videoda eski iphone nin earth var ama yenisine cıktı ben izledim ama şimdi bulamıyom
bunla idader edin hemen hemen aynısı zaten :

http://www.youtube.com/watch?v=y84mYsnac54&feature=related

Kullanım kolaylığını, daha doğrusu artistik hareketlerini görünce hayran kalmamak elde değil. Apple firmasının yenilikçilik anlayışı, Google'ınki ile birleşince, ortaya böyle güzel birşey çıkmış.

Masaüstü kullanım için çıktığı 2005 yılından beri 400 milyon eşsiz (farklı kişi/IP) indirme sayısına ulaşan Google Earth ile insanlar evlerine bakabiliyor, seyahat güzergâhlarını araştırabiliyor, dünya nasıl daha iyi bir yer haline getirilebilir bilebiliyor (Google'ın kâr amacı gütmeyen sosyal bir hizmeti) , yerel işletmeleri (mağaza, restoran vb.) bulabiliyor ve yerinde çekilmiş resimleri görebiliyor. Şimdi, iTunes App Store'dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz yazılımla, Google Earth'ün sevdiğiniz dünyasına dalabilirsiniz, bilgisayarınızı çalıştırmak zorunda kalmadan.

Yapabileceklerini okumak güzel, ama peki canlısı nasıl görünüyor?

Şahane değil mi, yoksa bu yorgunlukla gece bu haberi vermeye pek niyetim olmazdı Erteleyebilirdim. Böyle heyecanlandırıcı şeyleri görmek çok güzel.

En güzeli, bilgisayarınızda tıklamalara ihtiyaç duyarken, iPhone size daha büyük özgürlük sağlıyor, sadece taşınabilirlik söz konusu değil. Bulunduğunuz noktayı görebiliyorsunuz, etrafınızdaki restoranları işaretletebiliyorsunuz, telefonu tuttuğunuz ve çevirdiğiniz açıya göre yerşekillerini görebiliyorsunuz, ekranı büyütüp küçültmek için küçük bir el hareketi yeterli. 8 milyondan fazla Panoramio resmine kolayca dokunarak ulaşıyorsunuz. Ve daha yapabileceğiniz birçok şey.

İndirmek için yapmanız gereken, videoda anlatılıyor. App Store'a girip, oradan ücretsiz edinebilirsiniz. Gezmenin, keşfetmenin tadını çıkarmayı seviyorsanız ve iPhone sahibi şanslı kişilerdenseniz, indirmek için neyi bekliyorsunuz?

(Bu arada, linkler verildi ama boşuna tıklamayın, Youtube da, Blogger da yasaklı durumda. Tabi bunu aşmanın yolunu bilenler ve yurtdışında yaşayan okuyucularımız hariç)

Geri