Danıştay'dan Erdoğan'a sert yanıt

KorsanhabeR

Editör
Reaction score
0
01122009214603.jpg

'Açıklamaları eleştiri sınırlarını aştı'...

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay'ın katsayı kararına ilişkin yaptığı açıklamaları, "Sayın Başbakanın, Danıştay'da görülmekte olan sözü edilen dava hakkında eleştiri sınırlarını aşan, Daire kararını ideolojik olarak niteleyen açıklamalarını bir talihsizlik olarak gördüklerini" ifade etti.

Danıştay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yükseköğretime girişte katsayı puanı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararının yürütmesinin durdurulması yolunda Danıştay görevli Dairesince verilen karar üzerine yapılan açıklamaların yargı erkine yönelik yıpratma faaliyetine dönüşmesi nedeniyle, Danıştay Başkanlığı, yüksek yargı olmanın sorumluluğu çerçevesinde aşağıdaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşma gereğini duymuştur.

Sayın Başbakanın, Danıştayda görülmekte olan sözü edilen dava hakkında eleştiri sınırlarını aşan, Daire kararını ideolojik olarak niteleyen açıklamalarını bir talihsizlik olarak görüyoruz.

Değerlendirmeye esas alınan Daire kararında yargılama süreci henüz bitmiş değildir. Danıştay ilgili Dairesince verilen yürütmenin durdurulması kararının, Danıştayın ilgili kurulunda itirazen görüşülmesi mümkündür. Anayasadan aldığı yetki ile Türk Milleti adına yargı yetkisini kullanan ve 141 yıllık onurla bir geçmişe sahip olan Danıştay, sadece hukukun üstünlüğünü hedeflemekte, siyasi ve ideolojik kaygılarla karar verdiği yolundaki suçlamayı kesinlikle hak etmemektedir.

Bu bağlamda , yargı kararını siyasi ya da ideolojik bir karar olarak nitelendirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Danıştayı ve mensuplarını verdiği kararlar nedeniyle suçlayıcı, töhmet altında bırakıcı fikir, kanaat ve beyanları anayasal koruma altına alınan mahkemelerin bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü açısından ciddi bir sakınca olarak görmekteyiz.

Unutulmamalıdır ki, bu tip açıklamalar, söylemler, kanaatler yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına zarar vermekte; yargının, kamuoyu nezdindeki güveni ve saygınlığında tahribata yol açmaktadır.

Danıştayımıza ve kararlarına yönelik değerlendirme ve eleştirilerde daha özenli davranılması ve Devlet adına yetki kullananlarca bu hususa daha duyarlı olunması gerektiğinin haklı beklentisini taşımaktayız. ...

tabi ideolojik bide kendilerini sawunmaya calısıolar zamanında işinize gelince kat sayı hakkı tamamen yoke aiitir diosunuz.simdi imam hatiplerini onunu accaklar die olmaz diosunuz.

Danıştay'ın Kararı Çok Haklı Ve Yerindedir.Bunu İdeolojik Görenler Kendi İdeolojik Fikirlerini Benimsetmek İçin Büyük Uğraş Vermektedirler.Türkiye'de Öğrenci Hakları , İmam Hatipliler'in Çıkarlarına Göre Şekillendirilmeye Çalışılıyor Ki Yazıklar Olsun Böyle Yönetime...

arkadaşlar o... çocugu kime denir biliyormusunuz
tabikide o.. nun çocuğuna denir.

şimdi konumuza gelelim danıştayı ve bunu dava konusu yapan ist. barosunu kınıyorum .....

şimdi konumuza gelelim danıştayı ve bunu dava konusu yapan ist. barosunu kınıyorum .....

o söylediğin şeyler sana daha çok uyuyor !!!!
sen fetoşçumusun?

Sana ve senin gibilerine denir herhaldeeeeee yoksa güzel bir mesaj yazmazdın...

Bu kavga fiyaskoya dönüştü .. Siyasiler birbiri arasında kapışırken , olan ticaret lisesi ve imamhatip lisesi öğrencilerine oluyor .. Nedir bu bi gün başörtüsü bi gün kat sayı .. Açıklamalar o kadar tutarsız ki baş örtüsüne karşı çıkanlar bu gün yine sahnedeler ve kat sayısına karşı çıkıyorlar .. Kendilerinde haklı buldukları bi takım açıklamaları var .. Neymiş efendim imam hatip ten çıkan kardeşimiz din adamı olmak için orayı okuyormus ve imam olması gerekiyormuş .. Peki kabul ediyorum din adamı olsun imam olsun .. Bundan 4-5 sene kadar evvel 15000 imam açığı var dendi ve hükümet imam alımı için düğmeye bastı dendi .. O günden sonra çıkan haberleri bi göz önüne getirin , boy boy manşetler yok efendim Akp geldi yandaşlarını kadrolamaya imam larla başladı , bu kadar imam çok deilmi , her taraf cami .. ŞİMDİ SİZE SORUYORUM AKIL SAHİPLERİ , 15000 TANE İMAM I ÇOK GÖRÜRKEN SENEDE 10 DEN FAZLA ÖĞRENCİYİ MEZUN VEREN İMAMHATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİ KAT SAYI MADURU EDEREK , DİN ADAMI OLSUN AÇIKLAMASINI YAPARAK NERELERE YERLEŞTİRMEYİ dÜŞÜNÜYOSUNUZ ???

Bu kavga fiyaskoya dönüştü .. Siyasiler birbiri arasında kapışırken , olan ticaret lisesi ve imamhatip lisesi öğrencilerine oluyor .. Nedir bu bi gün başörtüsü bi gün kat sayı .. Açıklamalar o kadar tutarsız ki baş örtüsüne karşı çıkanlar bu gün yine sahnedeler ve kat sayısına karşı çıkıyorlar .. Kendilerinde haklı buldukları bi takım açıklamaları var .. Neymiş efendim imam hatip ten çıkan kardeşimiz din adamı olmak için orayı okuyormus ve imam olması gerekiyormuş .. Peki kabul ediyorum din adamı olsun imam olsun .. Bundan 4-5 sene kadar evvel 15000 imam açığı var dendi ve hükümet imam alımı için düğmeye bastı dendi .. O günden sonra çıkan haberleri bi göz önüne getirin , boy boy manşetler yok efendim Akp geldi yandaşlarını kadrolamaya imam larla başladı , bu kadar imam çok deilmi , her taraf cami .. ŞİMDİ SİZE SORUYORUM AKIL SAHİPLERİ , 15000 TANE İMAM I ÇOK GÖRÜRKEN SENEDE 10 DEN FAZLA ÖĞRENCİYİ MEZUN VEREN İMAMHATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİ KAT SAYI MADURU EDEREK , DİN ADAMI OLSUN AÇIKLAMASINI YAPARAK NERELERE YERLEŞTİRMEYİ dÜŞÜNÜYOSUNUZ ???

Peki Güzel Kardeşim.Ben Niye İmam Hatip'e Veya Meslek Lisesine Gitmedim ? O Tip Okulların Amacı Belli.İmam Hatip Din Adamı Yetiştirir , Meslek Lisesi Öğrencinin İlerde Çalışacağı İşi Şimdiden Belirler Ve Öğretir Vs... Madem Katsayı'ya Bu Kadar Tepki Gösteriyorlardı Neden Normal Bir Lise'ye Gitmediler? Neden İmam Hatip'e Yazıldılar.Yaptıkları Yanlış Tercihlerden Biz Mi Sorumluyuz ? İmam Hatip'ten Bir Avukat Çıkarsa Benim Eşit Ağırlık Bölümü Okuyan Kardeşim'in Hakkı Yenmiş Olmayacak Mı ?
Az Mantıklı Düşünün...

Geri