<<<Damla Çikolatalı Tırtıl Kurabiye>>>

KıRmızıKız

Kayıp üLkenin Prensesi
Reaction score
0
Malzemeler

125 gr.margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı hindistancevizi

Süslemek İçin
160 gr.çikolata

Tarifi

Oda sıcaklığında beklemiş margarini yumurtalarla birlikte çırpın.Üzerine zeytinyağı,pudra şekeri ve sirkeyiekleyip tekrar karıştırın.Elenmiş un,kabartma tozu,hindistan cevizi ve damla çikolatayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru 10 dk.dinlendirin.Krema torbasının ucuna geniş dişli uç yerleştirin.Hamuru krema torbasının içine alın.Yağlanmış tepsiye aralıklarla 6-7 cm.uzunluğunda hamurlardan sıkın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Çikolatayı eritin.Fırın tepsisinde soğuttuğunuz kurabiyelerin bir ucunu erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıdın soğumaya bırakın.İsteğe göre sonradan hindistan cevizine de batırabilirsiniz...
Denemenizi tavsiye ederim:çaliş

AFİYET OLSUN...

yaf benim karnım acıktı yaa canım istedi :( bana da yapsana bi gün size geldiimde :p

damla_cikolatali.jpg

bu oluyor :p

react0r' Alıntı:
evet böyle oluyo hemşerim=)ama yuvarlak değil çubuk şeklinde oluyo benim verdiğim tarifteki=)uçlarında çikolata oluyo.bunda sadece damla çikolatası var=)

çok güzele benzio sınavlarım bitince deniycem kesinn damla çikolatalı olduğu için çok güzeldir kesin :)

bu kurabiye cok guzel eskiden büyükannem yapardi.. çayla çok guzel gidiyor

Geri