Hosting Alırken 10 Püf Nokta

qweqqq

New member
Reaction score
0
1. Hosting hizmeti veren site bir firmamı ve vergi levhası varmı ?
2. Para iade garantisi veya önce kullan sonra öde sistemi varmı ?
3. Sitenin tasarımına ve çalışmayan sayfası olup olmadığına dikkat edin.
4. Sözleşme kurallarını mutlaka okuyun.
5. Hosting arama sitelerindeki yorumlara aldanmayın.
6. Sunucularının nerede olduğunu ve kullandıkları kontrol panelini inceleyin. Sunucuya ping atarak hızını test edin.
7. Sınırsız alan ve/veya bandwidth yazan yeri gördüğünüzde pencereyi hemen kapatın.
8. Teknik özelliklerin detaylarına bakın, gizlenmiş gerçekler ve ödemeler varmı ?
9. Teknik destek nasıl ? Ofis telefon numarası (gsm değil!) var mı? MSN veya online detek gerçekten online mı ? Ne kadar zamanda cevap veriyorlar ?
10. Son olarak hiçbir hostingi detaylı incelemeden, satış ekibine bir iki soru sorup cevap alma sürenizi öçmeden sipariş vermeyin.

kusura bakmazsanız;

1. ping atmak tam olarak nedir ve nasıl yapılır? benim ne işime yarar?
2. internet bağlantısında proxy terimi var, ama ben hiç kullanmadım. bu tam olarak nedir ve nasıl yapılır?

teşekkürler.

başlar çalıştır cmd - ping -t www.siteismi.com yaparsanız ordaki ibreyi gösterir ne kadar az gösterse daha iyidir sürekli değişen ibreye bakın.

sağol yav tam bu kadarını bilmiyordum anlatım için

8. maddeye giren fakat pek de önemsenmeyen bir detayı eklemek istiyorum, çoğu çakma-hostlar sunucularının açık kalma garantisi olarak (uptime) klasik %98 veya %99 gibi bir rakam kullanırlar. bu sayının geçtiği yerin sürekli güncellenen bir text alanı olduğundan emin olun. yani şahsen karşılaştım, o kutucuğa %98.9 yazan bir jpg koyan firmalar var, şok edici ama var ^_^

Geri