Dağ heveslisi Arınç’a tepki yağdı

By_SEKOPY

_C*_Özel Harekat_
Süper Moderatör
Reaction score
0
Dağ heveslisi Arınç’a tepki yağdı

1355768980.jpg

18730351.jpg

BDP’li Kışanak’ı “mağdur” ilan eden ve aynı durumda kalsa kendisinin de dağa çıkabileceğini açıklayan Başbakan Yardımcısı’na CHP ve MHP sert çıktı...

Orduya düşman!
EN ağır eleştiri MHP’li Erkan Akçay’dan geldi: Arınç, PKK’lı teröriste saygı duyuyor; bu ülkenin ordusuna, askerine ise düşman bir tavır takınıyor. Bu ülkenin değerlerine ters tutum takınan herkese karşı sempatisi var! En fazla zulmü ve işkenceyi Ülkücüler gördü, dağa mı çıktılar!

BDP’ye güzelleme!
BÖLÜCÜBAŞI Apo için de mağdur edebiyatı yapan Arınç’ın tavrına benzer bir çıkış, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, “Sadece AKP, CHP ya da MHP’ye değil BDP’liler de, BDP’ye oy verenler de terörün bitmesini istiyor” diyerek, terörün siyasi uzantısını övdü.

“PKK’lı teröriste dost
Türk askerine düşman”
BDP’li Kışanak’ı “mazlum” gösterip, ayrı durumda kalsa kendisinin de dağa çıkabileceğini söyleyen Bülent Arınç’a MHP ve CHP’den tepki yağdı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, “dağ açılımı” yaptı. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Gültan Kışanak’ı “mağdur” ilan edip “Onun yaşadıklarını yaşasaydım, ben de dağa çıkardım” diyen Arınç’a tepki geldi. MHP’li Erkan Akçay, “Arınç, PKK’lı teröriste saygı duyuyor; bu ülkenin ordusuna, askerine ise düşman tavır takınıyor. En fazla zulmü ve işkenceyi Ülkücüler gördü, dağa mı çıktılar” dedi. Akçay, şöyle konuştu: “Arınç’ın fikri biliniyor. PKK’lı teröriste saygı duyuyor, orduya, askere düşman bir tavır takınıyor. Bu ülkenin varlığına, değerlerine sımsıkı sarılanlardan hoşlanmıyor. Böyle düşünürseniz o zaman terör örgütünü meşrulaştırırsınız. Arınç maalesef PKK’ya sempati duymaktadır. Dağa çıkma hadisesinin Diyarbakır Cezaevi’nde işkence görmekle uzaktan yakından alakası yok. Ülkeyi bölmek isteyenlere neden destek veriyor.”

Her şey Öcalan için
CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar da, Arınç’ın şehitlerimizin cenazelerinde üzülmediğini ileri sürerek, “Asıl takiyyeyi şehitlerimizin cenazesinde yapıyorlar. Zaten siyasi görüş olarak kendi tabanlarına takiyye yapmaya başladılar. Şehit cenazelerinde bakanların, milletvekillerinin gözlerinden akan yaşlara, verdikleri mesajlara inanmamamız gerekiyor. Arınç’ın bu konuşmasından sonra bunu anlamamız gerekiyor” dedi. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ise “Hükümet Öcalan’ı serbest bırakmak istiyor ve Arınç aracılığı ile toplum yavaş yavaş ısıtılıyor. ’Bunlar mağdur insanlar, zavallılar’gibi toplumda hava yaratılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Talihsiz bir beyan
MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, “Bunu bilerek mi söyledi, bilmeyerek mi söyledi tam bilemeyiz ama tam bir densizlik örneği. Dağa çıkmaya, eline silah almaya gerekçe ararsanız o zaman Türkiye’nin her tarafında insanların dağa çıkması lazım. Bu sözler ’hoş görünme’durumu, terörü meşrulaştırma ifadeleri. O zaman her haksızlığa uğrayan silaha baş vurursa, dağa çıkarsa bu ülkeyi nasıl idare edersiniz” derken, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, Arınç’ın hiç konuşmasa partisine ve ülkemize daha çok faydalı olacağını söyledi. Şandır, “Dağa çıkmayı haklı gösteren, özendiren böyle bir yaklaşımın gerekçesi ne olursa olsun kabullenebilmemiz mümkün değil. Bunu Bülent Arınç gibi Başbakan Yardımcısı bir siyasi şahsiyetin ifade etmesi terörle olan mücadeleyi zayıflatacaktır. Bölücü terörü besleyen, dağa çıkışı kutsayan, onu meşru gösteren talihsiz bir beyandır. Türkiye’nin terörle mücadelesine zarar veren bir açıklamadır” dedi.

Kışanak’tan “evet ama
yetmez” yaklaşımı
Bülent Arınç’ın “Bir BDP’li kadın vekile çok kızıyordum. Ama artık kızmıyorum. Ben de aklıma gelse dağa çıkardım” dediği BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak’tan yanıt geldi: “Sadece benimle değil, KCK tutukluları, köyleri boşaltılanlar ve cezaevlerinde mağdur edilenlerle de empati kurmalı.” BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de, Arınç’ın sözlerini değerlendirirken, “Bu açıklamayı önemsiyorum. Biz, haklıya haklı, haksıza haksız demek durumundayız” diye konuştu. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise “40 senedir politika yapıyorsun, haberin yok muydu bunlardan. Özrü kabahatinden büyük. ’Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar’tipine uygun birisi. Bursa’da çok kaplıca var, gitsin adam akıllı dinlensin. Kürtlere havuç göstereceksiniz, öbür taraftan da sopa” diye
konuştu.

Biri aynaya bakıp, diğeri
BDP’liler adına konuştu
AKP’nin “dış politika patronu” Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan gaf üstüne gaf. Bakan Davutoğlu, “Bölgemizde mezhep ayrılıklarına dayalı ihtilafları körüklemek isteyenler olabilir” derken, diğer Bakan Yılmaz, “BDP de terörün bitmesini istiyormuş” yorumunda bulundu.

Kerkük’e ziyaret
Mevlana’nın 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri için Konya’ya gelen Kerkük Vilayet Meclisi üyeleri, Basra’daki dini liderlerin temsilcileri ve Afganistan’ın Belh kenti Valisi Ata Muhammed Nur ile bir araya gelen Davutoğlu, bölgemizde mezhep ayrılıklarına dayalı ihtilafları körüklemek isteyenlerin olabileceğini belirterek, “Ama başta Ayetullah Sistani olmak üzere Irak’taki tüm dini liderler, Sünni ve Şii vakıf başkanları, Hristiyan dini liderler bunun önüne geçmek için çok çaba sarf ettiler” dedi. Kerkük’ün kardeşliğin sembolü olduğunu, orada Arap, Kürt, Türkmen, Hıristiyan, Sunni ve Şiilerin bir arada yaşadığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:
“Sizlerin de gayretiyle bu fitne hiçbir zaman bu topraklarda yer bulamayacak, tohum tutamayacak. Tüm büyük evliyanın, Ehl-i Beyt’in bölgesidir o bölge. Onların ruhaniyeti Irak’ı koruyacaktır inşallah. Aslında bu, Mevlana’nın ‘Gel’ davetidir. ‘Gel ne olursan ol gel’ diyen Mevlana’nın davetidir. Onun güzel ifadesiyle ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’ dürüstlüğü içinde yapılan bir davettir. Davetimize icabet edip geldiğiniz için teşekkür ederiz. Bizler size gönlümüzü açarak davet ettik. Sizler de gönlünüzü açarak bu davete icabet ettiniz. En kısa zamanda Konya’dan da bir heyet Kerkük’ü ziyaret eder.”

BDP de istiyormuş
Bu arada, artan terör olaylarından sonra bölge halkının PKK’ya gösterdiği tepkiyi yorumlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, “Sadece AKP, CHP, ya da MHP’ye oy verenler değil, BDP’ye oy verenler de artık terörün bitmesini istiyor. Bölgede yaşayan insana zarar veren terörü, bölge insanının isteyeceğini kabul etmiyorum. Ama şu bir gerçek ki, bölgede ezici bir çoğunluk terör belasından kurtulmak istiyor ama maalesef bazılarının sesi daha çok çıkıyor” diye konuştu.

“O bir dağa çıkma heveslisi Bakan!”
MHP’nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın terörist başı Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı.
Arınç için “Dağa çıkma heveslisi bakan” diyen Çetin, Bülent Arınç’ın, “Kürt kimliğini ve etnisite farklılığını ret ve inkâr politikalarının 1980 öncesinde çok yoğun bir şekilde yaşandığı, 80 sonrasında da devam ettiği” görüşlerine tepki gösterdi. Arınç’ın, medyada “Durmuş, Yakup, Abdullah” başlığıyla yer alan konuşmasını eleştirerek Arınç’ın, terör elebaşı Abdullah Öcalan’ı, “Ak’ladığını, pakladığını ve ‘O iyi ama onu devletin MİT’i bu hale getirdi” demek istediğini bildiren Çetin, “Bakan sıfatını taşıyan bir zatın ibretlik hezeyanları, neyi amaçlıyor” diye sordu.

Devletimizi suçluyor
Çetin, şunları kaydetti: “Binlerce masum vatandaşın kanını döken, kundaktaki yavrularımızı katleden, güvenlik mensuplarını kahpece şehit eden, dış güçlerin taşeronluğunu yapıp, Türk Devleti’ni yıkmaya, Türk Milleti’ni bölmeye, vatanı parçalamaya çalışan, şimdi de BOP’un konu mankeni yapılmaya çalışılan...
Daha yüzlerce ihanet planının içerisinde uygulayıcı olan eşkıya başından söz ediliyor. Bir Devlet Bakanı düşünün, devletimizi, MİT’i suçluyor. Eşkıya başını o kurban etmiş. Eşkıya başı ile ilgili olarak, aklama, paklama, ’O iyi ama onu devletin MİT’i bu hale getirdi’demek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı, hükümetin Başbakanı, Arınç’ın açıklamaları ile ilgili bir şeyler söylemek için ihtiyaç duydunuz mu. MİT’in söyleyecek sözü yok mu. Başbakan olarak siz, size bağlı bir kurumu Türk Milleti’nin canına, malına kasteden, devleti yıkmayı, vatanı bölmeyi hedefleyen caniyi bizim devletimizin birimi mi canavarlaştırıp, insanlarımızı katlettirdi. Türk Milleti cevap bekliyor.”

“Arınç’ın içinde iyi polis ve kötü polis ruhu var”
CHP Milletvekili Melda Onur, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, BDP’li Kışanak’a atfen “Cezaevinde o kadar işkenceye maruz kalmış ki, o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım” sözlerini yorumladı. Onur, “Çok da şaşırmadım böyle bir değerlendirmeyi. Kendi kendine bazen ince ayar veriyor. İçinde iyi polis ve kötü polis var. Her konuda, bir gün kötü bir şey söylediğini düşünüyor ve ertesi gün düzeltiyor. Bunu belki içten yapıyor, belki bir taktik olarak yapıyor. Bu da bunun bir göstergesi” diye konuştu. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, terör örgütünün PKK’nın elindeki kamu görevlilerinin, geçmişte olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarınca organize edilecek bir çalışmayla kurtarılabileceğini söyledi.
Dağ heveslisi Arınç’a tepki yağdı-Manşetler-Yeni? gazetesi

eskilerin bir sözü vardır:

Anasına bak,kızını al !!!

yenilerde değişmiş olabilir,nasıl mı?

DEDE-TORUN İLİŞKİSİ :)

bu kadar hevesliyse cemaatinide alıp gidebilir tutan yok iki kurşunda ona sıkarız

rum totoşu yumurtlamış gene...

ortam hazırlıyorlar işte.. apoda namaz kılıyordu muhabbetini boşa çıkarmıyorlar.. sempatikliştiriyorlar teröristleri... aslında analı bacılı sövücende değmez bunlara....

Gündemmatik arınç görev başında,

Aferin sana !! Aksini yapsaydın dedenin kemikleri sızlardı sonra ...

Geri