D: sürücüsü silindi dosyalar haşat.Geri almanın yolu varmı ? (Win7)

Mahoo!

New member
Reaction score
0
Windows 7 kullanıyorum.Artık microsofta ve caspera okuya okuya ne bela kaldı ne küfür gündüzden beri laptopu parçalamamak için kendimi kaç defa tuttum bilmiyorum ve şuandada aşırı sinirli durumdayım.Bu Allahın belası bilgisayarı gece kapattım yattım gündüz açtım baktım D sürücüsünü görmüyor.İşin ...tan tarafı benim bütün herşeyim D sürücüsünde.Baktım D sürücüsü tanınmıyor ve tıklayınca hata görüyor bende herzamanki gibi yeni bi windows kurayım windows.old kısmından toplarım dosyaları dedim yeni windows kurdum bu sefer C sürücüsü D oldu D sürücüsü C oldu.Ne benim dosyalarım var nede windows.old.Şuan laptop açılırken 2 win soruyor alttaki eski üstteki yeni kurduğum windows.Acaba diyorum dosyaları kurtarmak için şu kurtarma yazılımlarından birinimi kullanayım ama onlarda biraz riskli kurtaracam derken dosyaları hepten kaybetme ihtimali var.İşin bir diğer ...tan tarafı ise birçok recovery programının win7 destekli olmaması :) Buldum 1-2 tanede hala kazığımı sağlam eşşeğe saplayayım diyorum.Ortada ne dosya var ne windows.old klasörü.Şimdi ne yapmalıyım recovery programı kullanmadan alamıyormuyum bu dosyaları?

[Bundan birkaç gün önce]

Yine bu sorunlardan bıkmıştım ve aynı arıza yine karşıma çıktı.Dedimki ulan hep virüs yüzünden oluyor.Doğru ya ! Herşey virüs yüzünden olur zaten.Düğmeyi aç kapa bi format oldu bitti.PC nin anası ağlıyor farkında değiliz.Bende dedimki toptan bir soykırım yapayım.Aldım ne kadar dosyam varsa harici hdd ye fırlattım laptopta bişey kalmadı.Taktım win7 cd sini önce C ye sonra D yi biçimlendirdim sonrada C ye windows7 yükledim.Herşey o kadar güzel olduki bir tasarımcının bilgisayarında görmek istediği bütün yazılımları eksiksiz ve sorunsuz yükleyip kullandım ama ...

[Bugün]

İşte böyle bir sorun oluştu yine..
Ne dersiniz ahali?Sizce casper binasına bir canlı bomba saldırısımı düzenlemek lazım yoksa bunun çözümünü demokratik bir yoldan çözmenin bir yolu varmı?Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum...

Bu arada Özellikleri yazıyorum Laptopun bu laptopun gideri nedir şuanki piyasaya göre?
Intel(R) Core(TM) i3 CPU M350 2.27GHz 2.27 GHz
G GB DDR3 Ram
64 Bit işletim sistemi
2 GB NVIDIA Geforce Cuda Ekran karı
320 GB HDD
Öküz gibi özellik var ama yapan boş...
Yaşasın Türkiyenin Prestiji !!!

1.si laptopta şu markaları asla almayacaksın.casper,exper,hp ve bi kaç marka daha eklenebilir belki.

bilgilerini acronis trume image boot cd si ile yedekleyebilirsin.

nette var araştırırsan karşına çıkacaktır.boot cd sini cd ye yazıp cd den başlat ve verilerini bulursan windows kurmadığın öbür bölüme at

oradan dvd ye falan yaz yada boot cd sini kullanarak direk harici diske at.

hdd de sorun olabilir.sesler geliyomu hdd den bi bilgin varmı ? donanımsal bi sorun var gibi.

eğer garantide ise servisine ver vakit kaybetmeden.

bu arada aklında bulunsun elektronikte özellikle laptoplarda ucuz almamanı şiddetle tavsiye ederim =)

virüsten olabilirmi olabilir belki,çünkü tam bütün bölümlere format atmadan virüsten olup olmadığını bilemeyiz.

Kardeşim şuan Recuva isimli bir programla detaylı arama yaptırmaya başladım henüz %1 de sence durdurmalımıyım bir arama yapsınmı zarar verirmi?
Hdd den bir ses gelmiyor sessiz sedasız çalışıyordu laptop

edit : ayrıca bu bahsettiğin program bilgisayar normal haldeyken dosya ve programları yedekleme üzerineymiş oysa benim sorunum şuan silinmiş dosyalarımı kurtarmak

Kardeşim şuan Recuva isimli bir programla detaylı arama yaptırmaya başladım henüz %1 de sence durdurmalımıyım bir arama yapsınmı zarar verirmi?
Hdd den bir ses gelmiyor sessiz sedasız çalışıyordu laptop

yok zarar vermez ama onla dene olmazsa acronis i denersin ama eğer hdd de bi sorun yoksa ve bilgileri format aşamasında silmemişsen acronis kaybettiğin dosyaları bulur.

birde kaspersky ın rescue cd sini kullan daha sonra virüsün olmadığından emin olmak için.

indir bunu cd ye yaz pc yi cd den başlat

Kaspersky Rescue Disk 10 Download

bahsettiğim program evet yedekleme üzerine ama format atarken sildinmi silmedinmi,hdd de hala duruyomu yoksa erişlemiyormu bilemiyoruz.

ben öle biraz kurtardım çünkü erişilemeyen dosyalarımı.

şimdi programı durdurdum korktum =) bu program dosyaları tek tek buluyor ama bi program vardı eski pc de kullandığım o program silinen dosyaları klasör leri bulabiliyordu klasör halinde çıkartabiliyordu yani onu arıyorum şuan :S

şimdi programı durdurdum korktum =) bu program dosyaları tek tek buluyor ama bi program vardı eski pc de kullandığım o program silinen dosyaları klasör leri bulabiliyordu klasör halinde çıkartabiliyordu yani onu arıyorum şuan :S

dediğin program getdata recover my files =)

forumda ara bulursun bende paylaşmıştım.

o dosya gerçekten kurtarıyor birde.

migo diye bi yazılım var oda bayağı kurtarıyor.

ben iki yazılımı denedim epey veri kurtardım.

tamam deniyorum şuan ancak bu program klasör halinde kurtarma olanağı sunuyormu?

haydaaaaaaaa kardeş programı buldum iyi güzel full bide ama şöyle bir sorun var win7 uyumu yok ?
seni çok yoruyorum biliyorum ama çarem yok hakkını helal et :)

haydaaaaaaaa kardeş programı buldum iyi güzel full bide ama şöyle bir sorun var win7 uyumu yok ?
seni çok yoruyorum biliyorum ama çarem yok hakkını helal et :)

yok ya uyumlu kendi sitesinde bile uyumlu diyo.uyumlu olmaması imkansız gibi bişi.

64 bit uyumumu yok acaba ? 64 bitmi senin ?

hata mı verdiki nerden anladın uyumlu olmadığını ?

ya şuan iniyorda senin verdiğin linke bağlanamadım megauploada bende başka siteden buldum sitedeki yorumlarda biri win7de çalıştıramadığından falan bahsetmiş ve ayrıca evet 64 bit kullanıyorum ben ve googlede arattığımda 64 bit full versiyonunu bulamadım ben ?

ya şuan iniyorda senin verdiğin linke bağlanamadım megauploada bende başka siteden buldum sitedeki yorumlarda biri win7de çalıştıramadığından falan bahsetmiş ve ayrıca evet 64 bit kullanıyorum ben ve googlede arattığımda 64 bit full versiyonunu bulamadım ben ?

megaupload bağlanabilmen için ttnet in kendi dns leri yerine başka dns kullanmak gerekmektedir.

ben sanmıyorum öle bişi olduğuna win 7 32 bitte çalışıyor denedim ama 64 bit de denemedim ama sürekli güncellenen bi yazılımın 64 bit çalışmaması çok mantıksız olur.

belki o adam çalıştıramamıştır.

hocam bi yazılımı her zaman kendi sitesinden indir.deneme sürümü olanları.

kendi sitesinde 64 bitte çalışmıyor diye birşey dememişler.

sen herhangi bi yerden indir programı kur,adamların dediklerine bakma.

program 64 için ayrı 32 bit için ayrı değil.tek bi program var hem 32 de hem 64 de çalışıyor.

tamamda deneme sürümü dediğin şey tam randuman vermiyorki demo sonuçta ben şuan yükledim kurdum açtım programı çalışıyor ama henüz tarama yapmaya başlatmadım.devam edeceğim inşallah bi sorun çıkmaz

tamamda deneme sürümü dediğin şey tam randuman vermiyorki demo sonuçta ben şuan yükledim kurdum açtım programı çalışıyor ama henüz tarama yapmaya başlatmadım.devam edeceğim inşallah bi sorun çıkmaz

dostum ben sana onu demiyorum.sen bi yerden link bulmuşsun trial-deneme olanını,64 bit destekleyenini buldum demişsin.

bende sana öle trial-deneme olarak indireceksen kendi sitesinden indir her zaman için dedim.

ben sana trial indir demedim ki =)

demo olanlarda dosya kurtarması yapamazsın.

sen dns i değiştir comodo dns yap.

sonra o megaupload a gir.indir,kur,tarat.

64 bit 32 bit olayı yok bu programda unut onu.öle bişi yok :durdurun

Geri