D sürücüsü acılmıyor yardım

raiden3201

New member
Reaction score
0
arkadaşlar d çift tıklayarak girmek istedigimde girmiyor.birlikte aç menüsü çıkıyor. 3-4 tane antivurs ve trojen silme programları ile tarattım pc yi ama yine aynı. yardımcı olabilcek varmı

kardeş combofix le temzilik yaopar makina cillop gibi olur merak etme sen

arkadaşlar d çift tıklayarak girmek istedigimde girmiyor.birlikte aç menüsü çıkıyor. 3-4 tane antivurs ve trojen silme programları ile tarattım pc yi ama yine aynı. yardımcı olabilcek varmı

var kardeşim var
auto.run virusü bulaşmış senın pc ye combof,x die bir program var forumda vardır çalıştır programı sorun kalmayacaktır

autorun viürsü bulaşmış d bölümüne googlede Kill Autorun Remove diye arattır indir bu dosyayı çift tıkla virüsü otomatik silecektir.

combofix tavsiye ederim çaıştırınca korma pc tip tip şeyler yapar ilk başta sonra virüs kalmas
önceden cok kullandım bu programı

Manuel temizleme
Başlat
Çalıştır
CMD
Command promtta yapılması gerekenler.

Virüsün bağlı bulunduğu sürücüye düşüp örn:"D" sürücüsü için.
@ enter olarak anılacaktır anlatımımda.
d:mad:
attrib -a@
attrib -s -h -r@
del autorun.inf@
del autorun.ini@
exit@
restart

Amaç: attrib komutu ile yapılanlar gizli dosyaları yazılabilir hale getirmek.
peki neden ?
bi dosyayı yazılabilir hale gelmese silinemez.
Gizli dosyaları görebilmek için
Command Promt ta
dir /ah@
komutunu kullanabilirsiniz.
Not: virüsün türüne göre değişiklik gösterebilir. ini dosyasının adı değişebilir.

Manuel temizleme
Başlat
Çalıştır
CMD
Command promtta yapılması gerekenler.

Virüsün bağlı bulunduğu sürücüye düşüp örn:"D" sürücüsü için.
@ enter olarak anılacaktır anlatımımda.
d:mad:
attrib -a@
attrib -s -h -r@
del autorun.inf@
del autorun.ini@
exit@
restart

Amaç: attrib komutu ile yapılanlar gizli dosyaları yazılabilir hale getirmek.
peki neden ?
bi dosyayı yazılabilir hale gelmese silinemez.
Gizli dosyaları görebilmek için
Command Promt ta
dir /ah@
komutunu kullanabilirsiniz.
Not: virüsün türüne göre değişiklik gösterebilir. ini dosyasının adı değişebilir.

bu iyi paylasim olmus kardesim eline sağlik aynilarini söyleme gereği duymuyorum bir daha..

"D:\" yazarak girebilirsin içine geçici olarak bu sekilde kullan silemiyorsan örneğin format falan atarsan eğer D:\ Yaparak gir driverlarini kurmadan autorun.ini olan herseyi sil böylece reset attiğinda sorunun düzelmis olacaktir..:thumbup1:

birlikte aç menüsünden internet explorer ı seç tık diye girersin sürücünün içine. ama en temiz çözüm bendede combofix

Geri