d deki xp yi silemiyorum?

birgarib

New member
Reaction score
0
bilgisayarımda c ve d nin her ikisinde de xp yüklüydü d yi sildim fakat bilg. açılışta yine hangi işletim sistemini kullanacağımı soruyo d yi seçtiğimde eksik dosyadan dolayı açamıyoruz diyo ve tekrar hangi işletim sistemini kullanmak istediğimi soruyo.bu soruyu sormasını nasıl engelleyebilirim.

Arkadaşım D'yi hızLı biçimLendirmeden biçimLendir ortada sorun faLan kaLmıcak ;)

arkadaşım çok basit bilgisayarım --> özellikler --> gelişmiş --> başlangıç ve kurtarma daki ayarlar --> sistem başlangıcı bölümündeki varsayılan işletim sisteminden silmek istediğin xp yi seçiyosun düzenle tuşuna basıyosun bir not defteri çıkıyor istemediğin bölümün satırını silip kaydedip çıkıyosun bu kadar
yalnış satırı silersen karışmam uyarmadı deme
ose3cm.jpg

£n koLay yoLu biçimLendirme bence riske atmasın pc'sini..Yine de seçim onun..

arkadaşım bu dediğimi yaparsan kurtulursun. ÇaLıştıra/msconfig yazıyorsun sonra sistem yapılandırma yardımcı proğramı açılacaktır ordaki sekmelerden BOOT.INI SEKMESİNE TIKLIYOR Ve aşağıda hangi sistemi açtığına dair işletim sistemini göreceksin silmek istediğine tıklayıp siliyorsun. silmiyorsa sol tarafta /SAFEBOOT TIKLIYORSUN VE TEKRAR SİLİYORSUN BU KADAR YİNEDE YARDIM ALMAK İSTİYORSAN MAİL ADRESİM
[email protected]

xp kurlum cd sini ps ye tak ve açılışta cd den bot et ve sonra kurulum aşamasına geç eğer kurulum cd si türkçe ise silmek istediğin partisyonu soracak oradan kullanmak istemediğin partisyon kaldır. en fazla 15 dakikanı alır.
diğer yöntemle yaparsan en az bir veya bir buçuk saat kaybın olur ama oda çözümdür.( D yi biçimlendirmk NTFS)

tucik in dediği gibi yada c ye yeniden format atarak bu sorununu giderebilirsin.

arkadaşım bu dediğimi yaparsan kurtulursun. ÇaLıştıra/msconfig yazıyorsun sonra sistem yapılandırma yardımcı proğramı açılacaktır ordaki sekmelerden BOOT.INI SEKMESİNE TIKLIYOR Ve aşağıda hangi sistemi açtığına dair işletim sistemini göreceksin silmek istediğine tıklayıp siliyorsun. silmiyorsa sol tarafta /SAFEBOOT TIKLIYORSUN VE TEKRAR SİLİYORSUN BU KADAR YİNEDE YARDIM ALMAK İSTİYORSAN MAİL ADRESİM
[email protected]

arkadaşa katılıyorum kesin sonucu bu verir...

ilk önce bilgisayarındaki bütün bilgilleri harici hardiskine yedekle sonra bilgisayarına xp kurlum cd sini tak ve açılışta cd den bot et ve sonra kurulum aşamasına geç ordan hardiskindeki bütün bölümleri sil tekrardan istediğin oranda c ni d ni ayarla ve xp yi kur en kesin çözüm bu yani forma atacaksın diğer yöntemlerle oluyor fakat yinede açılışta 2 tane işletim sistemi görünüyor ve bilgisayarı kasıyor.kolay gelsin

Geri