sifrelenmis dosyadan kastim;
rar, zip, veya kendinizin parola olusturarak hazirladiginiz dosyalardir,
or:
elimizde yuksek boyutlu bir dosya var, ve bunu internet ortamina aktarabilmek icin boluyoruz, bolerken sifrelediysek,
birlestirme esnasinda okuma, tasima problemi olusuyor,
diger bir sebep ise sistem dosyalarimizin cok hasar gormesidir veya virus, program gibi etmenlerden dolayi hasar gordurulmesidir,
(ayrica bahsettigimiz sistem dosyalarinin hasar gormesi yasadiginiz internet problemi gibi sornlar da meydana getirebilir)
asiri bolunmus, tasinmis, yeni olusturulmus dosyalar bu gibi sorunlara neden olabilir,
size tavsiyem, tune up utilities (icinde defrag programi vardir), veya diskeeper professional gibi programlar ile diskinizi birlestirmenizdir,
eger olmazsa,
sunlari koontrol edin;
baslat>>>>calistir>>>msconfig>>hizmetler>mantiksal disk yoneticisi
ve
baslat>>>>calistir>>>msconfig>>hizmetler>mantiksal disk yoneticisi yonetim hizmetleri
acilan sayfada sol yanlarindaki kutucuklarin isaretli olup olmadiklarina bakin, isaretli ise bir sorunumuz yok
----------------------------------------------
birde;
baslat>>>calistir>>gpedit.msc
acilan pencerede, sol kisimda
kullanici yapilandirmalari>>>yonetim sablonlari>>sinirlanan/izin verilen ek bilesenler
bu kutucuga geldigimizde sag kisma geciyoruz
ve sag kisimda dik birlestiriciye cift tiklayip, yapilandirilmadiyi isaretleyip tama diyip bilgisayarimizi yeniden baslatiyoruz
kolay gelsin
edit:
akilma geldi su sekilde hasar gormus onemli sistem dosyalarimizi tamir ettirebiliriz
cd-dvd rom' umuza win xp cd-dvd' imizi takip
baslat>calistir, acilan pencerede
"x:\i386\winnt32 /unattend" yazip ("x", olarak belirttigimiz, cd-dvd rom' umumuzun harfi) enter' ledigimiz zamanbilgisayar reset' leyip hasar gormus sistem dosyalarini onaracaktir,
yani bir nevi onarim yapmis olacagiz
uygulayacagimiz bu komutla verileriniz kaybolmaz ama ne olur ne olmaz diye verilerinizi yedekleyin
bu sekilde format atmadan hasar gormus onemli sistem dosyalarimizi degistirmis olacagiz
kolay gelsin