Dİsk BİrleŞtİremİyorum-sİstem Gerİ YÜklemİyor

mrdolu

New member
Reaction score
0
Dİsk BİrleŞtİrmeye Gerek Var Yazdi BİrleŞtİr Dedİm UĞraŞti Bİraz.sonra Dİsk BİrleŞtİrİlememİŞtİr Yazdi.yardim.daha Önce De Bu Hadİse OlmuŞtu DÜzelmİŞtİ Tekara Ayni Durum Var. Ne Yapicam Yardim.

Dİsk BİrleŞtİrmeye Gerek Var Yazdi BİrleŞtİr Dedİm UĞraŞti Bİraz.sonra Dİsk BİrleŞtİrİlememİŞtİr Yazdi.yardim.daha Önce De Bu Hadİse OlmuŞtu DÜzelmİŞtİ Tekara Ayni Durum Var. Ne Yapicam Yardim.

dısck bırlestırmek ıcın yeterlı gb alanı olmadıgından dolayı yapıyor benımde cok basıma gelmıstı örnek 2 gb 3 gb kadar alan kaldıysa

çok da önemli olduğunu sanmıyorum bunun ama deffragler programını kullanmanı tavsiye edebilirim

Hayir Yeterlİ Alan Mevcut.30 Gb Kullanilan 50gb BoŞ Yer Mevcut.

sifrelenmis dosyalariniz varsa defrag yaparken hata ile karsilasabilirsiniz

kolay gelsin

şifrelenmiş dosyalar dan kastınız nedir.bi de adsl modem de sorun var her defasında yeni kurulum yaparak açmak zorunda kalıyorum.modem sıkıntısı bu olaydan sonra oldu.

sifrelenmis dosyadan kastim;
rar, zip, veya kendinizin parola olusturarak hazirladiginiz dosyalardir,

or:
elimizde yuksek boyutlu bir dosya var, ve bunu internet ortamina aktarabilmek icin boluyoruz, bolerken sifrelediysek,
birlestirme esnasinda okuma, tasima problemi olusuyor,

diger bir sebep ise sistem dosyalarimizin cok hasar gormesidir veya virus, program gibi etmenlerden dolayi hasar gordurulmesidir,
(ayrica bahsettigimiz sistem dosyalarinin hasar gormesi yasadiginiz internet problemi gibi sornlar da meydana getirebilir)
asiri bolunmus, tasinmis, yeni olusturulmus dosyalar bu gibi sorunlara neden olabilir,

size tavsiyem, tune up utilities (icinde defrag programi vardir), veya diskeeper professional gibi programlar ile diskinizi birlestirmenizdir,

eger olmazsa,

sunlari koontrol edin;

baslat>>>>calistir>>>msconfig>>hizmetler>mantiksal disk yoneticisi
ve
baslat>>>>calistir>>>msconfig>>hizmetler>mantiksal disk yoneticisi yonetim hizmetleri

acilan sayfada sol yanlarindaki kutucuklarin isaretli olup olmadiklarina bakin, isaretli ise bir sorunumuz yok

----------------------------------------------

birde;
baslat>>>calistir>>gpedit.msc

acilan pencerede, sol kisimda

kullanici yapilandirmalari>>>yonetim sablonlari>>sinirlanan/izin verilen ek bilesenler

bu kutucuga geldigimizde sag kisma geciyoruz

ve sag kisimda dik birlestiriciye cift tiklayip, yapilandirilmadiyi isaretleyip tama diyip bilgisayarimizi yeniden baslatiyoruz

kolay gelsin

edit:
akilma geldi su sekilde hasar gormus onemli sistem dosyalarimizi tamir ettirebiliriz

cd-dvd rom' umuza win xp cd-dvd' imizi takip
baslat>calistir, acilan pencerede

"x:\i386\winnt32 /unattend" yazip ("x", olarak belirttigimiz, cd-dvd rom' umumuzun harfi) enter' ledigimiz zamanbilgisayar reset' leyip hasar gormus sistem dosyalarini onaracaktir,
yani bir nevi onarim yapmis olacagiz

uygulayacagimiz bu komutla verileriniz kaybolmaz ama ne olur ne olmaz diye verilerinizi yedekleyin
bu sekilde format atmadan hasar gormus onemli sistem dosyalarimizi degistirmis olacagiz

kolay gelsin

sinirlanan/izin verilen ek bilesenler bu sekme bende gözükmüyor sebebi nay yada başka dosya adı altındamı saklı yardım olrsa sevinirim:)

bence en güzeli tabi diskin fazla değilse herşeyi dvd ye kopyala ardından xp cd sini tak comple sil en güzel ve temizi bu

şahsen ben yaptım süper oluyo

dostum o problem bende de oldu.Sistem geri yükleyememenin nedeni veya defrag yapamamanın nedeni internette envai çeşidini bulabileceğin optimize programları.Bunlar özellikle bazıları aman performans yapıyım servisleri kapatıyım CPU yemesin aman kullanıcıya işe yarıorum hissi veriyim die bilgisayarın ırzına geçerler afedersin.Senin probleminde muhtemelen bu kapatılan servislerden kaynaklanıodur ya bunları restore et programdan yada bitane defragger programı kur.
Kolay gelsin..işin zor.

Geri