MozoLe Miяach
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
- Reaction score
- 0
105. yaş gününü henüz kutlayan Clara Meadmore, kimsenin şimdiye kadar hiç bilmediği sırrını söyledi; "Hayatım boyunca hiç sevişmedim.
Şimdi İngiltere'nin 'en yaşlı bakiresi' unvanıyla anılan Meadmore, duygusal ilişkiler yaşamak için her zaman 'çok meşgul' olduğunu söylüyor.
O, 105 yıllık hayatında nelere tanıklık etmemiş, neler görüp geçirmemiş ki! Titanik gemisinin batışını, 1. Dünya Savaşı'nın patlak vermesini daha dün gibi hatırlıyor.
12 yaşından bu yana hayatı için mücadele veren ve kendi parasını hep kendi kazanan yaşlı kadın, uzunca bir süre sekreterlik yaparak geçinmeye çalışmış.
Daha sonra sekreterlikten emekli olan Meadmore, 1920'li ve 30'lu yıllarda, gençler arasında seksin yaygınlaştığını ancak kimseyle yakınlaşmadığı için sekse karşı soğuk durduğunu belirtiyor.
"İnsanlar bana eşcinsel olup olmadığımı soruyorlardı. Cevabım hep aynı oldu: Hayır. seksle hiç ilgilenmedim" açıklamasında bulunan 105 yaşındaki bakire, hiç erkek arkadaşı olmadığını da söylemeyi ihmal etmiyor:
"Evet, erkek arkadaşım olmadı. Bu yüzden böyle bir ilişkli yaşamam da mümkün değildi. Hem o yıllarda kadınlar, evlendikleri adamla seks yapıyordu. Bense evlenmedim" diyor.
1903 yılında İngiltere'de Glasgow'da doğan Clara Meadmore'un gerçek bir ilişkisi olmamış ama...
"Uzaktan gönül bağladığım kişiler oldu. Ama bunlar platonik şeylerdi. Bir adamla ciddi bir ilişkiye ya da evliliğe gidecek cesaretim olmadı" diye anlatıyor yaşlı kadın ve günümüzdeki ilişkilere de değiniyor.
"Şimdi bakıyorum da her şey çok hızlı. Zamane gençler hakkında pek bir fikrim yok. Ama mutlaka değişen bir şeyler vardır" diyor.
12 yaşında hiçbir zaman evlenmeyeceğine karar veren ve sözünden dönmeyen bu yaşlı kadın, hayatının çoğu dönemini yalnız geçirmiş. Ailesi o, daha yedi yaşındayken Mısır'a, Kanada'ya ve Yeni Zelanda'ya giden Meadmore, onları 20'lerinde terk edip, 105 yaşına kadar yalnız yolculuğuna devam etmiş.
Ve şimdi, arkadaşlarıyla bir huzurevinde 105. yaş gününü kutluyor. Kırış kırış olmuş yüzü, küçülmüş gözleriyle 1930'lardaki o güzel yüzünden artık eser kalmasa da, objektiflere poz vermek için saçını başını düzeltiyor, elleri önünde gülümsemeye çalışıyor.