Dünyanın En Büyük Camisi

Gizli Özne

New member
Reaction score
0
DÜNYANIN EN BÜYÜK CAMİSİ​

1.jpg

KRAL FAYSAL (THE SHAH FAİSAL MOSQUE) GUİNESS REKORLAR KİTABINA GİREBİLMİS DÜNYANIN EN BÜYÜK CAMİSİDİR.

2.jpg

PAKİSTAN'IN BAŞKENTİ İSLAMABAD'DA BULUNAN CAMİNİN YAPİMİ 1976 YİLİNDA BAŞLAYİP, 1986 YILINDA SONA ERDİ.

3.jpg

5000 METREKARE ALANA SAHİP OLAN CAMİ BİR TÜRK MİMAR OLAN VEDAT DALOKAY TARAFINDAN DİZAYN EDİLDİ.

4.jpg

GELENEKSEL CAMİLERİN AKSİNE GÖRÜNÜMÜ COK FARKLI OLAN KRAL FAYSAL, ARAP ÇADIRLARI ŞEKLİNDE VE 4 MİNAREYE SAHİP.

5.jpg

CAMİNİN İÇ BÖLGESİNDEKİ DUVARLARDA PAKİSTAN'IN ÜNLÜ SANATÇISI GUL JEE'YE AİT MOZAİKLER BULUNMAKTA.

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Daha önce verilmiş; ama resimler ölü​

rica-ederim.gif

güzel çalışma olmuş eline sağlık... Şahsen gidip görmek isterdim...

Paranın gücü...Saray yavrusu gibi bea..Ama ben dünyanın en büyük camisi Adana'da inşa ediliyor diye duymuştum.40 bin kişilik mi ne olacakmış.!

adananın şuan en buyuk camısı sakıpsabancı cami;inşa edılıyomu yenı bır camı bılemem .... resımdekı enbuyuk camıde biraz cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lüks ya adamlar yapmışlar bilader.. helal olsun bu aarada paylaşım için cok saol​

çok ilnigç bir cami
bilinen klasik camilerin aksine koşeli bir yapıs ıvar bir ara bası arkadaslar bu yapıya benser konyaya bir cami yapma planı vardı
tabiri cais se gothic yapıda bir cami

İsteseler bizim memleketede yaparlarda biraz üşenmemek lazım bence... Sanki 100 yıl sonra bizemi kalcak ama bizim tarihimiz olacak sonunda:D

vauvvvv super emegıne saglık

€line sAğLık.

camilere uğradiğim yok

yazin amerikadaydım merak edip bi kac kilise gezdim new yorkta cok unlu bitane var beşinci cadde ustunde en begendiğimde oo

...kucukken bi kere cuma namazına gitmiştim camiye bi onu hatırlıyorum başkada hatirimda yok...camiden cok kilisye gitmişim

paylasım için saols

Gerçekten güzeL bir yapıt.Mimari yapısı çok ho$uma gitti. Te$ekkürLer

Allahın evi onun şanına yakışır olmalı.Lakin bunun için altın kullanmak bile az ve yersizdir.Temiz olduğu sürece bir köprü bir kaldırım kenarı ibadet hanedir.HAY MaaşaAllah çok güzel burda bir Cuma namazı kılmak isterdim doğrusu ):

Geri