Dünya'nın En İyi Futbolcusu

Clubbert

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar baştan belirteyim başlığa aldanıp ünlü futbol yıldızlarından birini görmek isteyenler hayal kırıklığı yaşayacaklar.Bir mizansen olarak pratikte gerçekleşmesi mümkün olmayan "ideal futbolcu" nun teorik olarak nasıl yapılacağını (!) tarif etmek istedim.Bunun için birçok sporcunun farklı özelliklerinden faydalanacağız ;) Hadi başlayalım :)

1)Hız:Hiç şüphesiz modern futbolun en önemli unsurlarından biri sürekli değişen oyun temposu,dinamik bir tempoya ayak uydurabilmek için ise çok hızlı olmak gerek.Ancak amacımız "ideal futbolcu" yu meydana getirmek ise gezegenin en hızlısına ihtiyacımız olacak;doğru tahmin ettiniz,kısa mesafe koşuda yeni dünya rekortmeni Usain Bolt...
usain_bolt_iaaf.jpg

Usain Bolt 100metre=9.58 saniye=>1 saniyede=10.43 metre!

2)Kondisyon:Hız kadar önemli olan bir diğer unsurda,işte o hızı çok uzun süre muhafaza edebilmek.Eğer kondisyon ne kadar çoksa,yorulmadan,oyundan düşmeden o kadar çok en iyi futbolumuzu sergilemeye devam edebiliriz.Amacımız "ideal futbolcu" yu meydana getirmek olduğuna göre kahramanımızın susamayı,yorulmayı ve durmayı bilmemesi gerekecek.Karşınızda uzun mesafede son olimpiyat şampiyonu Kenenisa Bekele...
40769_w400xh600.jpg

Kenenisa Bekele 10.000 metreyi 26:49.57=90 dakikalık maçta 90/26:49:57=34 km!

3)Fizik:Topa sert vurmak,olumsuz hava koşullarına direnmek,maruz kalınan sert hareketlere karşı dik durabilmek için yüksek fiziksel kuvvete ihtiyacınız vardır.Kalın bacaklara,hacimli baldırlara,geniş kanat kaslarına,dik ve iri omuzlara,sıkı karın kaslarına ihtiacınız vardır.Ve amacınız "ideal futbolcu"yu oluşturmak ise,en güçlüsüne ihtiyacınız vardır.Karşınızda son Mr.Olimpia Jay Cutler.
jay-cutler-ripped.jpg

Jay Cutler Bacaklar=78cm,baldırlar=50cm,göğüsler=147 cm!

4)Boy:Yüksek gelen ortalara kafa vurabilmek,sizi markaja alanları arkanızda bırakmak,görüntüsüyle rakiplerine korku salacak kadar boy çok önemli bir avantajdır.Amacımızı bildiğimize göre bu parametredede Lakers takımının devasa oyuncusu (basketbol) Andrew Bynum'dan ilham alacağız :)
andrew_bynum_lakers.jpg

Andrew Bynum 213 cm boy!

5)Teknik:Elbetteki futbol gibi çok yönlü bir oyunda en önemli özellik top tekniği,yaratıcılık,çabuk karar verebilmedir.Gezegenin en pahalı futbolcusu(96 milyon£) Cristiano Ronaldo...
ufnron_1_.jpg

Cristiano Ronaldo dos Santon Aveira.Birçok klas hareketin yaratıcısı(yanlış anlaşılmasın),birçok genç futbolcunun idolü,teknik kapasitesi en yüksek oyuncu denebilir.

Şimdi bir güzel hepsini birleştirelim...213 cm boyunda,bir bodybuilder kadar güçlü(kolları ile 100kgnin,bacakları ile 400 kgnin üzerinde kaldırabiliyor),istediğinde saniyede 10.43 metre koşabilen,isterse maç boyunca 34 km boyunca yorulmadan koşup sahada ayak basmadık yer bırakmayan bir Cristiano Ronaldo düşünün.Bir afrikalıdan çok daha güçlü,bir avrupalıdan daha disiplinli,bir brezilyalıdan daha teknik.Alın size "Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu".

Tekrar belirtiyorum,yukarıdaki proje tamamen fantastik bir hayal ürünü olup takdir edersiniz ki gerçekleşmesi mümkün olmayan bir olaydır.O kadar hızlı bir insanın 40 saniyeden fazla koşarsa laktik asit yüzünden yere yığılacağını,10kmyi 27 dakikada koşabilen birinin hiç durmadan 90 dakikada koşamayacağını ve bu süre içinde 34 km katedemeyeceğini,%9 gibi inanılması güç bir yağ oranıyla dahi 140 kilo gelecek kadar kaslı bir vücutla bırakın teknik olmayı,asla ve asla çevik bile olunamayacağını heralde aklından zoru olmayan herkes bilebilir.Bu uzun süredir yapmak isteidğim birşeydi ve yaptım sonunda.Eğer eklemek istediğiniz,eleştirmek istediğiniz kısımlar varsa belirtirseniz sevinirim.Ha bide teşekkür takdirini insiyatifinize bırakıyorum ama yorumsuz geçmeyelim olurmu :)

Bu 5ini MixLeyeLim Çıkan Yaratığı Düşünemiyorum :D

Ama Şu Var Birgün BiLim FutboLda Bu Dönen ParaLardan DoLayı, O Kadar İLeri Gidecek Ki, Bir ZamanLar Doğu ALmanya'nın OLimpiyat MiLLi Takımındaki Gibi, Doping, VitaminLer Vs. İLe Ama NormaL KoşuLLarda Ortaya ÇıkarıLamayan DopingLerLe İnsanLarı Kobay MisaLi KuLLanarak İnanıLmaz FutboLcuLar Ortaya ÇıkabiLecek, Tabiki Seninki Gibi Fantastik OLmasada, Bu Benim Kendi Düşüncem...

bu osellıklerı bır kısıde bırlestırdın mı nolacak.....tek basına takım herıf....:D :D

spor genel bölümüne daha çok yakışacaktır :)

spor genel bölümüne

Yorumlardan ve ilgiden ötürü teşekkürlerimi sunarım.
Ethnic sanada konuyu uygun gördüğün kısma taşıdığın için teşekkür ederim ;)

Bu Yazı Resmen Beni Anlatıyor Nan :durdurun

Böyle Futbolcu Zaten Türkiye de waR ?

Abdul Kader Keita :D

Bence hagi o tam bir maestro o en iyisi

hahahahahhaha Baya güldüm abi Allah da seni Güldürsün :D

Keita

1- Teknikli

2- Güçlü ( Carlos u Nasıl dövdü :) :D )

3- Yetenekli

4- Boyu da ei

5-Hızlı
Daha nolsun :D

Fenerbahce macindaki oyunu : Fiyasko ;)

ekleyeyim dedim.

Pek guclu degil 2 pet siseden korkan kari kiliklinin teki yahu

izleyin bizim 19 05 2007 deki maci bakin onder turaci tirsmismi :)

burdaki oyuncu tabirine uyacak birisi malesef yok ;)

Tabiki böyle biri yok ve aslada olmayacak arkadaşlar ;) Biz geyik olsun diye yaptık bunu :)

Geri