Dünyada İslam'a Dönüş -6

GemaR

Banned
Reaction score
0
islamavrupa.jpg

avrupaislam.jpg

Alman Protestan kiliselerinin yeni başkanı Nikolaus Schneider, Avrupa’nın ağırlıklı olarak Musevi ve Hıristiyan kültürüne sahip olduğunu, ancak Orta Çağda İslamiyet’in de bu kültürü etkilemiş olduğunu belirtti.

Schneider, “Die Welt” gazetesinde yayımlanan röportajında, aşırı sağcıların istediği gibi Hıristiyan bir ülkede sadece Hristiyanların yaşayamayacağını, bu tür bir talebi hiçbir Hıristiyan’ın kabul edemeyeceğini belirtti. Schneider, “Bu ayrıca basit bir düşünce. Avrupa’da sadece Museviliğin ve Hıristiyanlığın etkisi yoktur. Orta Çağda İslamiyet de bizi felsefe, tabiat bilimleri ve matematik ile etkilemiştir” ifadesini kullandı.

Yeni Asya / 29.03.2010​

Dünyada İslam'a Dönüş - 42 (Latin Amerika İslam'la şerefleniyor)

latinamerikaislam.jpg

Bütün baskı ve zulümlere rağmen İslam, bütün dünyada yeşeriyor. Özellikle son yıllarda Latin Amerika'da İslam'la şereflenenlerin sayısı artarken, sokaklarda namaz kılan ve cemaat oluşturan Müslümanları görmek artık normal görülüyor.

Vakit / 04.04.2010​

Dünyada İslam'a Dönüş - 43 (İngiliz ordusuna imam atanacak)

afganingilizimam.jpg

Afganistan'da barış ve istikrarı sadece silahlı mücadeleyle sağlayamayacağını düşünen İngiltere, sivil halkın kalbini kazanmak için bu ülkeye çok sayıda imam göndermeye hazırlanıyor.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, "kalp ve zihin kazanma" görevi verilecek imam askerler, bölgedeki Afgan dini liderler ve sivil halka doğrudan temasa geçecek.

Türkiye'den de imam hatip lisesi istemişlerdi

Afganistan'daki eğitim sistemini modernize etmeyi hedefleyen Afgan yetkililer, daha önce de Türk muhataplarıyla yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin bu ülkede imam hatip okulları açmasını teklif etmişti.​
Hürriyet / 05.04.2010​

Dünyada İslam'a Dönüş - 44 (Avusturya şu an Müslümanların egemenliğinde)

avusturyaislamviyana.jpg

Amerikan merkezli Hıristiyan misyonerlerinin en eski televizyon kanallarından biri olan Christian Broadcasting Network (CBN) televizyonu, Türkiye'nin Avusturya'daki Müslüman ve Türk toplumu üzerindeki nüfuzunu arttırdığını öne sürererek, Osmanlı döneminde alınamayan ve “Yahudi-Hıristiyan” kökleriyle bilinen Viyana'nın şu anda Müslümanların egemenliğinde olduğunu iddia etti.

Vakit Gazetesi / 09.04.2010​

Dünyada İslam'a Dönüş - 45 (Almanlar imam hatip yetiştirecek )

almimamhatip.jpg

Almanya'da ibadethanelerin Türkiye'dekinin aksine çok fonksiyonlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ceylan, "Almanya'da cemaat evlilik, eğitim gibi sorunları için de imamlara gidiyor. İmamlar güzel bir köprü fonksiyonu üstlenebilirler. Bu nedenle imamların çok iyi eğitilmeleri gerekir" dedi.
Yeni Şafak / 09.04.2010​

Dünyada İslam'a Dönüş - 46 (Futbolcu King Müslüman oldu)

premierleague.jpg

futbolwigan.jpg

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Athletic Wigan'ın eski futbolcularından Marlon King, cezaevine düştükten sonra din değiştirerek Müslüman oldu.
Vakit Gazetesi / 13.04.2010

..:.. gec geLmiş akLı basına eLemanın ..:..

Dünyada İslam'a Dönüş - 47 (Katolik Filipinli Müslüman oldu)

filipinliislam.jpg

Müslüman olan Filipinli Rose Glenda Gonzales Şakrak (35), bu kararında, Hristiyanlık'taki teslis akidesine (Allah'ı tenzih ederiz) inanmamasının etkili olduğunu söyledi. İzmirli inşaat mühendisi İrfan Şakrak (38) ile dört yıl önce Dubai'de tanışarak Filipinler'de evlenen Katolik Rose Glenda, Karabağlar İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle İslam dinine girerek Zeynep ismini aldı. Çocukluğundan beri teslise karşı olduğunu belirten Zeynep Gonzales Şakrak, "Allah'ın birliğine hep iman ettim. Eşim İrfan ile tanıştıktan sonra İslamiyet'i yakından tanıma ve araştırma fırsatı buldum. İslam'ı kendi inancıma uygun gördüm ve tamamen kendi irademle tercih ettim." dedi.​

Vakit Gazetesi / 15.04.2010​

Geri