Dünyada İslam'a Dönüş - 4

GemaR

Banned
Reaction score
0
televizyonkuran.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eleştirilere konu olan popüler din programlarına yönelik kapsamlı bir proje yürüttüğü ortaya çıktı. Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne inmeye başlamasının 1400'üncü yılı nedeniyle 2010'u 'Kuran Yılı' ilan eden Diyanet'in düzenleyeceği etkinliklerden en dikkat çekici olanı 'Kur'an Saati' programları olacak. Konuya ilişkin il müftülüklerine yazı gönderildi. Diyanet'in denetiminde hazırlanacak paket programların TRT'nin yanı sıra ulusal ve yerel kanallarda yıl boyu gösterilmesi hedefleniyor. Diyanet, aynı zamanda yine ulusal ve yerel radyo ile TV'lerde yayınlanmak üzere Kur'an konulu tanıtım filmleri hazırlatarak müftülüklere gönderecek. Müftülükler, yerel basınla işbirliği yaparak söz konusu tanıtımların yayınlanmasını sağlayacak.

Haber7.com / 06.03.2010​

Dünyada İslam'a Dönüş - 29 (İspanya'da ilk İslami görüşlü parti kuruldu)

Vakit Gazetesi, 7 Mart 2010

ispanyaislamiparti.jpg

Habertürk, 7 Mart 2010

ispanyacami.jpg

"İspanya Birlik ve Yeniden Doğuş Partisi" (Prune) adıyla kurulan yeni partinin lideri Mustafa Bakkach, Endülüs bölgesinin önemli kentlerinden Granada'da düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılında yapılacak yerel seçimlerde Madrid, Barselona, Valencia, Toledo, Malaga, Granada gibi Müslüman nüfusun yoğun olduğu bazı önemli kentlerde belediye başkanlığı için adaylar belirleyeceklerini açıkladı.

Yeni partinin, 45 milyon nüfuslu İspanya'da yaklaşık 1 milyonluk Müslüman nüfusun hakları için mücadele edeceği belirtildi. Fas topraklarında olup İspanya'ya bağlı olan Ceuta ve Melilla kentlerinde İslami görüşlü siyasi partiler bulunsa da, bunlar İspanya genelinde değil sadece bulundukları bölgelerde seçimlere katılıyor.
Habertürk, Vakit Gazetesi​

Dünyada İslam'a Dönüş - 30 (Müslüman Perulular tebliğde sınır tanımıyor)

perumusluman.jpg

Halkının yüzde 45'i Kızılderili olan Peru'da Müslümanlar azami gayretleriyle İslâm'ı tebliğ çalışmalarını ülkenin dağ köylerine de taşımış durumdalar. Dünya Bülteni'nin haberine göre And dağları ülkesi olarak bilinen ve Güney Amerika'nın batısında yer alan Peru'da, nüfusun yüzde 0,02'sine tekabül eden Müslümanlar yoksulluğun pençesinde kıvranan Kızılderili halka yardım çalışmalarını sürdürüyor, daha önce İslâm'ı duymamış Kızılderililere tebliğ çalışmalarını yürütüyor.

Resmi sayımlara göre sayıları 1000'i bulan Müslüman gruplar, başkent Lima'da çalışmalarını yürütürken, Katolik ve doğa dinleri diye adlandıracağımız Peru halkının hem yaralarını sarıyorlar hem de İslâm'la müşerref olma yolunda vesile olmaya çalışıyorlar. Müslüman Perulular dergahı ibadet merkezi olarak kullanılmasının yanı sıra yardım çalışmalarının örgütlendiği yer olarak da kullanıyor. 'Müslüman Perulular', yaptıkları hizmetlerini sitelerinden yayınladıkları fotoğraflarla tüm dünya Müslümanlarını çalışmalarından haberdar ediyorlar.

Vakit Gazetesi / 10.03.2010​

Dünyada İslam'a Dönüş - 31 (Peygamberimiz için şiir yazan Rus şair)

peygamberrussair.jpg

russairhzmuhammed.jpg

efendimizrussair.jpg

russairpeygamberimiz.jpg

Rusya Müftüler Konseyi'nin bu yıl 4.sünü düzenlediği 'Âlemlere Rahmet: Peygamber Hz. Muhammed' adlı şiir yarışmasında hoş bir sürpriz yaşandı. Ülke genelinde 112 şairin katıldığı yarışmayı Rus şair Nikolay Pereyaslov kazandı.

Törenden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan şair Nikolay Pereyaslov, kendisine ödül getiren şiirin macerasının Antalya'daki tatilleri sırasında başladığını anlattı. Türkiye'ye düzenlenen tur sayesinde Rusya'da çok sevilen ve sayılan Aziz Nikolay'ın kabrini ziyaret ettiklerini ifade eden Pereyaslov, "Orada Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasına rağmen Nikolay'a duyduğu büyük saygıyı gözlemledik ve çok şaşırdık. Oradaki temizlik, kiliselerin durumu hayranlık vericiydi." diye konuştu. Ülkesine döndüğünde İslam'a ilgi duymaya başladığını, Hz. Muhammed'in hayatını okuduğunu ve özellikle 'Veda Hutbesi'nden çok etkilendiğini belirten Rus şair, "En çok Veda Hutbesi'nden etkilendim. Konuşmada bizim dine aykırı bir şey bulmadım. Onu okurken ilham geldi ve ben de duygularımı kâğıda döküverdim. Muhammed âlemlere nur saçan peygamberdir." dedi.

Zaman, Yeni Asya, Yeni Şafak

Dünyada İslam'a Dönüş - 32 (Almanya'da Kutlu Doğum Coşkusu)

almanyakutludogcosku.jpg

almanyakutludogum.jpg

Almanya'nın Hessen eyâletine bağlı Kassel’deki Ayasofya Camii üyeleri Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu Almanya sokaklarında kutladılar. İGMG’ye bağlı caminin cemaati Kassel sokaklarında gül ve hadis’i şerif dağıtırken devlet dairelerini de ziyaret ettiler.

Vakit Gazetesi / 12.03.2010

Hamdolsun bu günleri gördük

Bizim türkiyede yapamadıklarımızı kardeşlerimiz dünyanın farklı ülkelerinde farklı inançtan insanlara yapıyorlar .. Rabbim hepsinden razı olsun

Dünyada İslam'a Dönüş - 33 (Almanya'da İslami Yatırım Fonu)

almislamfon.jpg

almislamyatirimfonu.jpg

Almanya'nın en büyük 50 yatırım şirketi arasında bulunan Meridio, Körfez ülkeleri için oluşturduğu çeşitli yatırım fonlarından sonra Avrupa'daki Müslümanlar için de ilk adımı attı. Şirket, Almanya'da ilk defa aktif olarak yönetilen bir İslami yatırım fonunu hizmete soktu.

Yeni Asya, Bugün / 13.03.2010​

Geri