Dünya siLaha sarıLdı!

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
En büyük siLah tedarikçisi ABD, en büyük ithalatçıLar Çin ve Hindistan, Çin'in en büyük pazarı İran, İLk 10'a giren yeni iki üLke; 5 yıLLık konvansiyonaL siLah satışı raporu hassas böLgeLerdeki endişeLeri artırıyor

100314-silahhaber.hlarge.jpg

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), silah satışındaki küresel artışın, gerginliklerin bulunduğu bölgelerdeki silahlanma yarışıyla ilgili endişeleri artırdığını bildirdi. SIPRI'nin yeni verilerine göre, belli başlı konvansiyonel silah satışı, 2005-2009 döneminde, önceki beş yıla oranla yüzde 22 arttı.

SIPRI'nın raporunda, silah ihracatının yüzde 30'unu yapan ABD en büyük silah tedarikçisi olurken, Çin ve Hindistan'ın en büyük konvansiyonel silah ithalatçıları olduğu belirtildi.

Raporda, Singapur ve Cezayir'in, ilk kez silah ithalatçısı ülkeler arasında ilk 10'a girdiği de kaydedildi.

SIPRI, İran'ın da son 5 yılda Çin'in silah sanayiinin en büyük ikinci alıcısı olduğu, Çin'in İran'a yaptığı satışlar arasında binden fazla karadan havaya füze, gemi savar füzesi, 50 piyade savaş aracı bulunduğu, bu satışların Çin'in silah ihracatının yüzde 14'ünü oluşturduğunu bildirdi.

Bu satışların hiç birinin BM'nin İran'a uyguladığı ambargoları ya da diğer uluslararası anlaşmaları ihlal etmediğine işaret edildi.

Bu satışlara rağmen, Çin'in küresel silah satışında çok büyük yeri olmadığı, yıllık ihracatının ortalama 380 milyon dolar civarında, ABD'nin yıllık silah ihracatının ise 7 milyar dolardan fazla olduğuna dikkat çekildi.

100314-silahhaberic.standard.jpg

Küresel silah satışı eğiliminde 5 yıllık ortalamaları gözönünde bulunduran enstitü, son verilerin, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güney Amerika, Güney Asya ve Güneydoğu Asya'da bulunan hassas bölgelerdeki silahlanma yarışıyla ilgili endişeleri artırdığı kaydedildi.

2005-2009 dönemindeki silah satışlarının yüzde 27'sini savaş uçaklarının oluşturduğu belirtilirken, ABD'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne 72, İsrail'e 52 F-16, Güney Kore'ye de 40 F-15 uçağı sevk ettiği, dünyanın iki numaralı silah ihracatçısı Rusya'nın da, Hindistan'a 82, Cezayir'e 28 ve Malezya'ya 18 Suhoi savaş uçağı sattığı bildirildi.

SIPRI'nın Silah Satışı Veritabanı, savaş uçakları, zırhlı araçlar, top, sensörler, füzeler, gemi ve hava savunma sistemlerini içerirken, kamyon, hafif silahlar ve mühimmatı kapsamadı.

Ekli dosyalar

• 100314-silahhaber.hlarge.jpg
    100314-silahhaber.hlarge.jpg
    32.5 KB · Görüntüleme: 1,046
heuehau Demokratik Amerika , medeni ulus tüm Dünyaya 7 milyar dolarlık silah satıyor :D

Dünya ateşin içine doğru sürükleniyor çok değil 2 senesi var.Allah bizleri korusun.Çok canlar yanacak çok kan dökülecek dünya yeni bir dengeye sahip olacak.haritalar değişecek.

arkadaşlar kesinlikle dünya kaosun eşiğindedir bakın ekenomik ve toplumsal sıkıntılara işi kötüsü kutupda yok herkez birbirine gircek ha önemli olan bu kaosun dışında durabilmek
M.KEMAL İN DEDİĞİ GİBİ YURTTA SULH CİHANDA SULH

Ya arkadaşlar gözünüzü seveyim ne kaosu yapmayın Allah aşkına.Görünüş değil altındaki sırra bakacaksın.
Emin olun kaos maos yok.Hem 2 sonra ne olacağı pek belli olmaz.Ama ben inanıyorum ki çok güzel şeyler olacak.Sen ne diyosun diyebilirsiniz ama inanın dünya düzeni değişiyor siz bunu kaos olarak yorumluyorsunuz ben bunu islam'ın yükselişi umursuzluğa düşmeyin emin olsun önümüzde çok güzel günler var.

Ya arkadaşlar gözünüzü seveyim ne kaosu yapmayın Allah aşkına.Görünüş değil altındaki sırra bakacaksın.
Emin olun kaos maos yok.Hem 2 sonra ne olacağı pek belli olmaz.Ama ben inanıyorum ki çok güzel şeyler olacak.Sen ne diyosun diyebilirsiniz ama inanın dünya düzeni değişiyor siz bunu kaos olarak yorumluyorsunuz ben bunu islam'ın yükselişi umursuzluğa düşmeyin emin olsun önümüzde çok güzel günler var.

kardeş sen benim söylediklerimi yanlış anlamışın sonuç elbet senin söyledğin gibi olacaktır.Ama öncesinde dünya üzerinde büyük olaylar çıkacak.çarşı karışacak anlıyacağın.ama sonrası güzel olacak dengeler İslam'ın leyhinde olacak.

eninde sonunda 3.dünya savaşı çıkacak bundan kurtuluş yok. mesele bunun dışında kalabilmek.

kardeş sen benim söylediklerimi yanlış anlamışın sonuç elbet senin söyledğin gibi olacaktır.Ama öncesinde dünya üzerinde büyük olaylar çıkacak.çarşı karışacak anlıyacağın.ama sonrası güzel olacak dengeler İslam'ın leyhinde olacak.

Yetmedimi 1 ve 2nci 71 olayları 56 olayı darbe dönemleri yıllardır zaten kaos yaşıyor bu millet dünya büyük boşlukta daha nasıl bişi bekliyorsuuz ki.

Artık bunları sonu geldi 3.dünya savaşı ksinlikle olmayacaktır ha belki hicri 1506 dan sonra.Buda yaklaşık 70-75 yıl var demektir.Yani Kur'an buna işaret ediyor Allahu Alem.
2012 yi bekleyin 2012 muhtemelen aralık zannediyorum bütün gezegenlerin inci tanesi gibi dizilmesiyle Ahir zamandaki feraset kalkacaktır.Buda dine yöneliş demektir 2014 te niye ekonomik kriz birtiyor biliyormusun çünkü insanların içinde sevgi alındı yolda giderken dikkat et herkesin başı aşağıda.İşte dine yöneldii zaman bu ortadan kalacaktır.Hele bir sevgi girsin aramıza.Yoksa dine yönelme olmayaydı Allah ekonomik krizi 7 yıl değil 77 yılda sürdürürdü kimsede bişi yapamazdı.Bak AB nin eli kolu bağlandı kim güçlüymüş Allah'mı ABD mi bazıları inan böyle bir şirke giriyor.

Bundan yaklaşık 2 ay 15 gün önce dedim bu yıl biraz hareritli geçeccek Allahu Alem ama aldanmayın sadece görünüş olacaktır arkasına sır çok önemli.Yine söylüyorum hem siyaset saltanat aleminde çok hararetli egeçecektir.Ama fazla uzun değil 2011 in sonlarında son bulacaktır Allahu Alem 2012 den sonra İslam'ın gelişi Türkiyenin yükselişi olacaktır vize kalka tüm ülkelerle pasaportlar kalacaktır.

Emin olun bu millet zaten çok acı çekti ve çekmeye devam dediyor.Kim ne erse desin ne olursa olsun benim gibi olun.Asala hadislerden ayetlerden kopmayın bak bana 3 keredir istanbulda deprem olmayacaktır hadis vardır diyorum olmuyor niye Allah öyle buyuruyor gerisi yalan karşıma tüm depremcileri aldım hani o deprem dede falan varya hepsini.
Allah depremi yaratır dilerse durdurur.

..:.. eee nolacaktı herkez kendi güvenliği için kendini sağlama almaya çalışıyor Türkiye hariç haLa askerde erler kırıkkalelerle atış talimi yapıyor ..:..

dünya silaha sarılmayı ne zaman bıraktı ki?

Hristiyan alemi ummadığı bir darbe alacak bence de , israilin planları bozulacak ve islam yükselecek...

Zaten avrupanın amerikanın genc nüfusu az bir savasta kaybettikleri gencler onların sonu olur...

Kar marjı en yüksek olan savaşlar .. ABD nin darphanesi mahiyetinde ... Savaş ülkelerine önce silah satıyor ... Daha sonra arabulucu olmaya gidiyor .. Daha daha sonra yağmalayıp geliyor ...
Şu anki IRAK gibi .. Bütün petrol şirketleri ABD nin .. OPET SHELL vs..
adamların tezgahı güzel işliyor ... İnsan canı üzerinden pazar .. Allah belanı versin ABD

bukadar söze diyecek yok allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Hersey olabilir tabiki, hic kimse bilemez. Dilerim'ki bir büyük savas cikmaz insallah. Aslinda hic bir savas cikmasin ve her savas dursun ama kim takar...

Kar marjı en yüksek olan savaşlar .. ABD nin darphanesi mahiyetinde ... Savaş ülkelerine önce silah satıyor ... Daha sonra arabulucu olmaya gidiyor .. Daha daha sonra yağmalayıp geliyor ...
Şu anki IRAK gibi .. Bütün petrol şirketleri ABD nin .. OPET SHELL vs..
adamların tezgahı güzel işliyor ... İnsan canı üzerinden pazar .. Allah belanı versin ABD

Arkadasim SHELL (Royal Dutch Shell) bir hollanda/ingiltere sirketidir ve amerikayla alakasi yok.

not: ayrica SHELL dünyanin en büyük sirketidir

Arkadasim SHELL (Royal Dutch Shell) bir hollanda/ingiltere sirketidir ve amerikayla alakasi yok.

not: ayrica SHELL dünyanin en büyük sirketidir

Dünya üzerindeki petrolün %80 i ABD nindir!Rusyada bile hala ABD payı var.Putinle beraber Rusya berezovksi,abramovic gibi ABD uşaklarının payından %44 ünü geri aldı.Shell de ABD nindir.Evet kağıt üzerinde Hollanda-İngiltere yazabilir.Ama onların arkasına bakarsan sadece ABD görürsün.İngiltere ABD nin 1 numaralı yavş.ğıdır.Keza Hollanda da buyruk altındadır.

Savaş haberleri de silah satımına reklam amaçlıdır.Evet 3. dünya savaşı olacak.Ama şu şartlarda ABD ne İranla ne de Rusyayla bir savaşa giremez..Buna kalkışırsa altında ezilir..Çin den korkun..Neden?şuanda ABD karşıtı gibi geliyor olabilir size.Ama ABD nin Çinde 400 milyar dolarlık yatırımı var..Çin e savaş açması demek kendini bitirmesi demek.ABD bir şekilde çin i yanına alırsa o zman dünyanın vay haline..

Geri