Dün başımdan geçen bir olayı anlatayım size

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
Dün vericektim foruma nete giremedim=)

Selamunaleyküm.
Evimizi taşımak için eşyalarımızı toparlamıştık.Fakat son hafta taşınma olayı olmadı.Kısmet değilmiş.Fırsat bu ya bende odamdaki eşyaları düzenlemek fazla olan eşyaları odamdan çıkarmak istemiştim.Pek kolay olmadı :D Fazla eşya olduğundan birkaç gündür odayı toparlamak için uğraşıyordum.Neyse dün gece kutular falan düzenledim.Bugüne ise biraz iş kaldı.Bu sıradada anamın telefonu bozuk olduğundan kendi telefonumu ona vermiştim.Hattımı masanın üstüne koydum.Sonra bulamadım.Pek telefon kullanmam Daywalkerr bilir.Bu sabahtan beri avea kartımı arıyordum.Bulamadım aradıkça daha fazla içimi bir sıcaklık basıyor bulamazsam 10 milyona yedek kart çıkarmak için evdekilere yük olmanın mahçubiyeti düşüncesi içindeydim.Öğlen oldu hala kart yoktu meydanda.Bakmadık çekmece kutu kalmadı.Sonra annemin bana eskiden söylediği bir yol geldi.Annem birkaç yıl önce Bir Dua okuyarak kaybolan eşyamın hayırlı ise bulmam için Bana 3 İhlas 1 Fatiha okumamı söyledi.Dediği gibi yaptım:
Odamda Kıbleye dönerek ayakta ellerimi açarak Fatiha ve 3 kere İhlas suresini okudum..(Kulhu Vallahu Ahad Diye başlayan Dua!)
Ardından Annemin söylediği gibi okuduğum Duaları “İbrahim Etem Efendi Hazretleri”nin Ruhuna hediye ettim…

Neyse kardeşlerim.Bundan birkaç gün öncede Çeçenistan fotoğrafları çıkarmıştım.Onları Duvarıma asayım dedim.Ama vazgeçtim birden bire ve kuzenimin verdiği Çeçen görüntülerinin olduğu cd kutusunu açtım.Cdleri arşivime ekleyecektim.Kutuyu açtım,daha önce baktığım cd ler üstte bakmadıklarımı ise karıştırmamak için alta koymuştum.Kardeşlerim! Yüce Allah adına Şehadet ederimki SIM kartım bakmadığım cd lerin arasında duruyordu.Kartı son koyduğum yer ise aynalı masamın üstüydü.Bunu çok iyi hatırlıyorum.Ya Rabbim Dualarımı kabul ettide kartı orada bulmamı sağladı Kudretiyle yada benim geçenlerde cdleri düzenlerken kartı cdkutusunun yakınlarında tutmamı sağladıda arasına kaçmasını sağladı ki bugün fotoğrafları düzenlemekten son anda vazgeçip cdleri düzenleyeceğimi çok iyi biliyordu.Demekki kartı bulmam Benim için hayırlıydı Diye düşünüyorum.Rabbimin Rahmeti ve Merhameti ne çoktur…

Ben denedim.Rabbimin Merhameti sayesinde karşılık buldum.Sizde bir deneyin.Eğer hakkınızda hayırlı ise Rabbim Dualarınıza karşılık verecektir.

Yüce Rabbime Hamd Ederim=)

(Bu olay alıntı değil bizzat bugün öğlen 13 sularında Ben Mehmet Özdemir [.:CHECHEN] kardeşinizin başından geçmiştir.)

Tevekkül ne güzel şey kardeşim...Yaşamından bir parçayal bize örnek teşkil ettin...Allah razı olsun...Şüphesiz her işte bir hayır vardır...Bir felaket karşısında ahlanıp vahlanmak yersiz...Dileğini Allah'tan dileyip sabırla beklemek gerek...Şüphesiz "O"nun herkez için bir planı vardır...

Allah razı olsun kardeşim tekrardan...Açıkçası benim de pek telefon kullanma alışkanlığım yoktur..Çok gerektikçe kullanırım..;)

rabbimizin hikmetindne ve yardım elinden sual olunurmu. güzel bir örnek yaşamışsın.. rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın..

Etkilenmemek elde değil gerçekten. bizimle paylaştığın için Allah razı olsun.

Ben senin dediklerine inanıyorum. Çünkü zira niyet dinimizde çok önemli bir hadisedir. Ve yaradanın kudretine sual olunmaz. Benim başımdan bir başka olay geçti. Burada yazmak hoş olmaz kanaatindeyim. O yüzden sana bu yazdığın yazı hakkında sonuna kadar inanıyorum. Allah yardımcımız olsun.

Geri